Σάββατο 27 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Οι Rex Mundi εκβιάζουν τις Domino's Pizza σε Γαλλία και Βέλγιο

Οι Rex Mundi εκβιάζουν τις Domino’s Pizza σε Γαλλία και Βέλγιο

Τριάντα χιλιάδες ευρώ ζητούν οι απρόσκλητοι επισκέπτες στο σύστημα online λήψης παραγγελιών της αμερικάνικης αλυσίδας εστιατορίων και delivery, Dominos' Pizza σε Γαλλία και Βέλγιο. Οι εισβολείς υπογράφουν ως "Rex Mundi" διαδικτυακό τελεσίγραφο με ημερομηνία λήξης 4 εβδομάδες αργότερα, με το οποίο ζητούν λύτρα για να μην δημοσιοποιήσουν περίπου 600.000 εγγραφές πελατών, με ονοματεπώνυμο, αριθμό τηλεφώνου, διεύθυνση, e-mail και password και προτιμήσεις σε πίτσα italian style, λεπτή ή τραγανή ζύμη.

Τριάντα χιλιάδες ευρώ ζητούν οι απρόσκλητοι επισκέπτες στο σύστημα online λήψης παραγγελιών της αλυσίδας Domino’s Pizza σε Γαλλία και Βέλγιο. Οι εισβολείς υπογράφουν ως «Rex Mundi» διαδικτυακό τελεσίγραφο με ημερομηνία λήξης 4 εβδομάδες αργότερα, με το οποίο ζητούν λύτρα για να μην δημοσιοποιήσουν περίπου 600.000 εγγραφές πελατών, με ονοματεπώνυμο, αριθμό τηλεφώνου, διεύθυνση, e-mail και password και προτιμήσεις σε πίτσα italian style, λεπτή ή τραγανή ζύμη.

Όπως γράφουν στην επιστολή τους απευθυνόμενοι «σε φίλους και εχθρούς», κατέβασαν τις εγγραφές που αφορούσαν σε 592.000 πελάτες του γαλλικού franchisee και 58.000 εγγραφές πελατών από το βελγικό -οι οποίες μοιράζονται την ίδια «ευάλωτη», όπως την χαρακτηρίζουν, βάση δεδομένων. Στις εγγραφές περιλαμβάνονται τα εξής: ονοματεπώνυμα, διευθύνσεις, αριθμοί τηλεφώνων, email και password, καθώς και οδηγίες παραλαβής. (Oh, and their favorite pizza topping as well, because why not), προσθέτουν οι Rex Mundi.

Ειδοποιήσαμε μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου αμφότερες τις Domino’s Pizza France και Domino’s Pizza Belgium, γράφουν, και «χρησιμοποιήσαμε τις φόρμες επικοινωνίας στους δικτυακούς τους τόπους για να τους ενημερώσουμε σχετικά την ευπάθεια του συστήματος και να τους προτείνουμε να μην διαθέσουμε τα δεδομένα με αντάλλαγμα 30.000 ευρώ». Μέχρι τώρα, η Domino’s Pizza δεν έχει ανταποκριθεί ενώ και οι δύο δικτυακοί τόποι συνεχίζουν να λειτουργούν ενώ παραμένουν ευάλωτοι. Η διορία έληγε την Δευτέρα και οι Rex Mundi απειλούσαν ότι θα υλοποιήσουν τις απειλές τους.

Εντούτοις, εκπρόσωπος της αλυσίδας στις ΗΠΑ δήλωσε πως η μη εξουσιοδοτημένη αυτή πρόσβαση περιοριζόταν στους εν λόγω franchisee, τα συστήματα των οποίων δεν υποστηρίζουν την λήψη παραγγελιών με χρήση πιστωτικής κάρτας. Επίσης, τονίζεται κατηγορηματικά πως οι Rex Mundi δεν θα πληρωθούν και ότι το κενό ασφάλειας έχει κλείσει.

Αντ’αυτού, η επίσκεψη στους Rex Mundi δεν θα είναι από το pizza boy, αλλά από τις αστυνομικές αρχές. Ο λογαριασμός RexMundi_Anon στο Twitter έχει τερματιστεί, καθώς χρησιμοποιήθηκε για να εκτοξεύουν απειλές πριν την λήξη της διορίας για τα λύτρα.

In.gr Τεχνολογία

Sports in

Σπανούλης: H ζημιά από έναν πρώην συμπαίκτη του (vid)

Ο Σπανούλης ήταν αδύνατο να του βάλει φρένο και ο Σερμαντίνι με αυτό το περίεργο στυλ έφτασε τους 21 πόντους, έχοντας 7/8 δίποντα.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Σάββατο 27 Απριλίου 2024