Σάββατο 27 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Η Dell παρουσιάζει το convertible Dell XPS 11 και το οικονομικό Inspiron 11

Η Dell παρουσιάζει το convertible Dell XPS 11 και το οικονομικό Inspiron 11

Η Dell παρουσίασε στις 2 Απριλίου 2014 στην Ελλάδα πλήθος νέων φορητών υπολογιστών και συστημάτων All-In-One και γνωστοποίησε τα σχέδιά της για το δεύτερο εξάμηνο του 2014. Ανάμεσά τους ξεχωρίζουν τα convertible XPS αλλά και το οικονομικό Dell Inspiron 11, 3000 με οθόνη αφής πολλαπλών σημείων. H Dell ανασυντάσσεται με όπλα τις δοκιμές ενός εκάστου των προϊόντων πριν τοποθετηθούν στο ράφι και την εγγύηση ότι ανταποκρίνεται σε αιτήματα τεχνικής υποστήριξης την επόμενη κιόλας εργάσιμη μέρα, με επίσκεψη τεχνικού στην έδρα του πελάτη.

Η Dell παρουσίασε στις 2 Απριλίου 2014 στην Ελλάδα πλήθος νέων φορητών υπολογιστών (και συστημάτων All-In-One) και γνωστοποίησε τα σχέδιά της για το δεύτερο εξάμηνο του 2014. Ανάμεσά τους ξεχωρίζουν το convertible XPS 11 αλλά και το οικονομικό Dell Inspiron 11, 3000 με οθόνη αφής πολλαπλών σημείων. H Dell ανασυντάσσεται με όπλα τις δοκιμές ενός εκάστου των προϊόντων πριν τοποθετηθούν στο ράφι και την εγγύηση ότι ανταποκρίνεται σε αιτήματα τεχνικής υποστήριξης την επόμενη κιόλας εργάσιμη μέρα, με επίσκεψη τεχνικού στην έδρα του πελάτη (αν και εξαρτάται από την περιοχή). H παρουσίαση έγινε από τον κο Ουφούκ Τοσούν, υπεύθυνο για τα προϊόντα που απευθύνονται στον τελικό χρήστη της Dell στην ευρύτερη περιοχή.

Η Dell ανακοίνωσε τη διαθεσιμότητα του Dell XPS 11, ενός φορητού υπολογιστή που διακρίνεται αφενός για την σχεδίασή του αλλά και για την οθόνη του. Πρόκειται για ένα σύστημα ιδιαίτερα λεπτό (11 με 15 χιλιοστά στα άκρα του) και ελαφρύ -1,13 κιλά όταν ένα «παραδοσιακό» laptop ξεπερνάει τα 2,4 κιλά. Τις ιδιότητες αυτές του εξασφάλισε η επιλογή των υλικών κατασκευής: αλουμίνιο και ανθρακονήματα (καθώς και ανθεκτικότητα). Το XPS 11 ανήκει στα λεγόμενα συστήματα «2 σε 1», καθώς η οθόνη του περιστρέφεται κατά 360 μοίρες και το XPS 11 γίνεται tablet (μεγαλύτερο από τα μεγαλύτερα tablet 10», αφού έχει διαγώνιο 11,6 ίντσες).

Η οθόνη του laptop-tablet XPS 11 έχει διαγώνιο 11,6 ίντσες και είναι τεχνολογίας Quad HD, δηλαδή υποστηρίζει ανάλυση 2560×1440 pixel, χαρακτηριστικό που δεν προσφέρει τουλάχιστον προς το παρόν ο ανταγωνισμός σε αυτή την κατηγορία laptop (πόσο μάλλον tablet). Για την οθόνη χρησιμοποιείται η τεχνολογία True Color με eeColor της Dell, η οποία αναλαμβάνει να κάνει ζωντανά και αληθοφανή τα χρώματα σε οποιοδήποτε φωτισμό. Ακόμα και κάτω από το ηλιακό φως, το περιεχόμενο της οθόνης ήταν ορατό, διαπιστώσαμε.

To XPS 11 έχει οθόνη με Corning Gorilla Glass -στοιχείο που έχουμε ξανασυναντήσει σε σύστημα της HP, αποτελεί όμως στοιχειώδες χαρακτηριστικό στα tablet. To γυαλί της Corning, εκτός από την αντίσταση στις γρατζουνιές, επιτρέπει στον κατασκευαστή να αξιοποιήσει πλήρως όλο την διαθέσιμη επιφάνεια ως οθόνη και να μην την περιβάλλει με πλαίσιο.

To φορητό που προτείνει η Dell σε ανθρώπους που βρίσκονται συχνά σε κίνηση έχει βάρος 1,3 κιλά (εξαρτάται από την σύνθεση) και πρόκειται ουσιαστικά για Ultrabook. Διαθέτει επίσης ένα νέο, φωτιζόμενο πληκτρολόγιο «αφής», το οποίο χρειάζεται μεν κανείς χρόνο για να το συνηθίσει, αφού δεν έχει τα παραδοσιακά πλήκτρα, ανταποκρίνεται δε καλά και έχει δυνατότητα ρύθμισης της ταχύτητας απόκρισης.

Dell Inspiron 11, 3000

Η Dell είχε επίσης στο μανίκι της μια οικονομική πρόταση στις 11,6 ίντσες, με το Dell Inspiron 11, 3000, πάχους 21,2 χιλιοστών με βάρος 1,4 κιλά. Πρόκειται για ένα μικρό λάπτοπ με το παραδοσιακό πληκτρολόγιο, με ονομαστική αυτονομία 8 ώρες και 20 λεπτά και οθόνη αφής 10 σημείων.

Dell XPS 15

Η σειρά XPS εμπλουτίστηκε και με το μοντέλο στις 15 ίντσες με το οποίο η εταιρεία επιδεικνύει την πρώτη οθόνη 15,6 ιντσών Quad HD+ (3200 x 1800 pixels) στον κόσμο, την υψηλότερη σε φορητό υπολογιστή αυτού του μεγέθους, τεχνολογίας IGZO (θα υπάρχει επιλογή και για οθόνη αφής).

Παιχνίδια μπορεί κανείς να παίζει και στο laptop, θυμίζει η δημιουργός των Alienware και εξοπλίζει το Dell XPS 15 με οθόνη 5,7 εκατομμυρίων pixel, τετραπύρηνους Intel Core i5 ή i7 4ης γενιάς και ξεχωριστό τσιπ γραφικών από την Nvidia. Σε ένα λεπτό και ελαφρύ σύστημα (περί τα 2 κιλά), ενσωματώνει mSSD 32GB ή ακόμα μεγαλύτερο 512GB SSD με Intel RapidStart για γρήγορο boot και δίσκους μισού ή ενός terrabyte.

Όλα τα νέα συστήματα έρχονται με Windows 8.1 (δεν υπάρχει διαθέσιμη η επιλογή χωρίς λειτουργικό τουλάχιστον μέσω λιανοπωλητών). Οι τιμές αναμένονται.

Το δεύτερο εξάμηνο του 2014 αναμένονται νέα tablet με Android από την Dell -αν και το Dell XPS 11 μάλλον ορίζει τι ορίζει ως tablet o κατασκευαστής- και συγκεκριμένα, με την επόμενη έκδοση Android (γνωστή ως «Key Lime Pie»). Επίσης, αναμένονται δύο «fonepad», υπερμεγέθη smartphone που ξεκινούν από τις 6 ίντσες και λειτουργούν ως tablet αλλά και ως smartphone, δηλαδή σε αντίθεση με τα σημερινά tablet, δίνουν την δυνατότητα διεξαγωγής τηλεφωνικών κλήσεων (κατηγορία η οποία, παρεμπιπτόντως, αρχίζει να μεγεθύνεται με προτάσεις από πολλούς κατασκευαστές). Τέλος, ενδιαφέρουσες εξελίξεις αναμένονται μέσα στο έτος για το «Steambox» της Dell, χωρίς ωστόσο ο ευγενικός κος Τοσούν να μας αποκαλύπτει λεπτομέρειες.

Ανθή Παναγιωτάκη, @anthi

In.gr Τεχνολογία

Sports in

Σπανούλης: H ζημιά από έναν πρώην συμπαίκτη του (vid)

Ο Σπανούλης ήταν αδύνατο να του βάλει φρένο και ο Σερμαντίνι με αυτό το περίεργο στυλ έφτασε τους 21 πόντους, έχοντας 7/8 δίποντα.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Σάββατο 27 Απριλίου 2024