Παρασκευή 26 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Γνωρίστε τις ιδέες που εκκολάπτονται στο COSMOTE StartUp

Γνωρίστε τις ιδέες που εκκολάπτονται στο COSMOTE StartUp

Οι δέκα ομάδες του δομημένου, βιωματικού προγράμματος COSMOTE StartUp οδεύουν προς την ημέρα της κρίσης -της παρουσίασης της ιδέας τους στους δυνητικούς επενδυτές τους στις αρχές Απριλίου 2014.
Το πρόγραμμα εκκίνησης της COSMOTE τους παρέχει το κατάλληλο περιβάλλον, τις υποδομές -σε ειδικά διαμορφωμένους χώρους στην OTE Academy- και κυρίως, όπως θα δείτε να σημειώνουν στις συνεντεύξεις τους, τους μέντορες που τους βοηθούν να κάνουν ένα άλμα: από την ιδέα στην πράξη, δηλαδή στην δημιουργία μιας επιχείρησης.

Οι δέκα ομάδες του δομημένου, βιωματικού προγράμματος COSMOTE StartUp οδεύουν προς την ημέρα της κρίσης -της παρουσίασης της ιδέας τους στους δυνητικούς επενδυτές τους στις αρχές Απριλίου 2014. Το πρόγραμμα εκκίνησης της COSMOTE τους παρέχει το κατάλληλο περιβάλλον, τις υποδομές -σε ειδικά διαμορφωμένους χώρους στην OTE Academy- και κυρίως, όπως θα δείτε να σημειώνουν στις συνεντεύξεις τους, τους μέντορες που τους βοηθούν να κάνουν ένα άλμα: από την ιδέα στην πράξη, δηλαδή στην δημιουργία μιας επιχείρησης.

Η ιδέα της ομάδας του Quispot είχε την ιδέα να φέρει κοντά όλους όσοι θέλουν να συμμετέχουν σε μια εκδήλωση ή ένα παιχνίδι με έναν πιο εύκολο και σωστό τρόπο, είτε πρόκειται για ποδόσφαιρο σε ένα γήπεδο, είτε για έναν διαδικτυακό αγώνα multi player.

Στην διπλανή αίθουσα, οι Turizon αναπτύσσουν μια διαδικτυακή πλατφόρμα που θα φέρει κοντά γονείς/μαθητές με τους καθηγητές που παρέχουν υπηρεσίες εκπαίδευσης στα μέτρα τους, δηλαδή υποστήριξη σε μαθήματα Γυμνασίου, Λυκείου ή ανώτερης εκπαίδευσης και ξένων γλωσσών.

Στο COSMOTE StartUp εκπαιδεύεται επίσης η ομάδα του Turor@Home.

Ιδέα τριών γυναικών και δύο ανδρών ήταν το Checkinbeauty, μια υπηρεσία μέσω κινητού τηλεφώνου με την οποία καταργούνται τα τηλεφωνήματα για ραντεβού σε ινστιτούτα αισθητικής. Οι ενδιαφερόμενες κάνουν απλά… check in στην ομορφιά. Έτσι, «η ομορφιά θα είναι ένα κλικ μακριά», λένε:

Με φανερά παιχνιδιάρικη διάθεση, τα μέλη της ομάδας TizU («tease you») αναπτύσσουν στο πλαίσιο του προγράμματος COSMOTE StartUp μια εφαρμογή που επιτρέπει στους χρήστες να στείλουν μηνύματα με χρονοκαθυστέρηση, αποδεικνύοντας ότι… «I told so!»

Μια ακόμα πρωτότυπη ιδέα που θα γίνει πράξη με την συνδρομή του προγράμματος της COSMOTE είναι το retailor ή, ένα κατάστημα στα μέτρα σας («tailor-made» retail): Η πλατφόρμα θα επιτρέπει σε επιχειρηματίες να δοκιμάσουν το αποτέλεσμα της εμπορικής δραστηριοποίησής τους π.χ. σε νέες περιοχές, να αποκτήσουν ένα «pop up» κατάστημα που θα λειτουργεί για μικρό χρονικό διάστημα, δηλαδή όσο διαρκεί το πείραμα, χωρίς να κοστίσει.

Οι mageca
θέλουν να συνδέσουν developers που ασχολούνται με την αλληλεπίδραση με τους χρήστες. Δείτε ένα παράδειγμα από την εκπαίδευση:

Γνωρίστε επίσης τους:

DominoStyle ή πώς η μόδα γίνεται σήμερα… μόδα

Η μόδα, για να γίνει μόδα, προϋποθέτει ενός είδους ντόμινο. Η DominoStyle είναι μια από τις ομάδες που εκκολάπτονται στο πρόγραμμα COSMOTE StartUp και η ιδέα των μελών της είναι να αξιοποιήσουν τεχνολογίες αιχμής για να δικτυώσουν τα fashion brands και τους σχεδιαστές μόδας με τους fashion bloggers αλλά και τους χρήστες για να κάνουν το στιλ viral, με επωφελείς σχέσεις για όλους τους εμπλεκόμενους.

Απομένει να γνωρίσουμε τις ομάδες Medical Evolution και akseems, η οποία φιλοδοξεί να κάνει τα αξεσουάρ των κάθε λογής γκάτζετ που κουβαλάμε προσωπικά όχι μόνο στην εμφάνιση αλλά και στην χρήση (θήκες iPad).

In.gr Τεχνολογία

Sports in

Ρόι Κιν: «Έπινα πάρα πολύ όταν ήμουν στη Γιουνάιτεντ – Ήταν ντροπή»

Ο Ρόι Κιν μίλησε για τη περίοδο που βρισκόταν στη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ και τις κακές συνήθειες που είχε.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 26 Απριλίου 2024