Η Εταιρεία Ελεύθερου Λογισμικού/Λογισμικού Ανοιχτού Κώδικα (ΕΕΛ/ΛΑΚ), το Free Thinking Zone και οι εκδόσεις ΜΕΤΑΙΧΜΙΟ διοργανώνουν στρογγυλό τραπέζι με θέμα «Πώς θα ζήσω με το Διαδίκτυο στην εποχή των παρακολουθήσεων και των ανοιχτών δεδομένων;».

!function(d,s,id){var js,fjs=d.getElementsByTagName(s)[0];if(!d.getElementById(id)){js=d.createElement(s);js.id=id;js.src=»//platform.twitter.com/widgets.js»;fjs.parentNode.insertBefore(js,fjs);}}(document,»script»,»twitter-wjs»);

Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί τη Δευτέρα, 24 Φεβρουαρίου 2014, στις 18.00, στο Free Thinking Zone, στo πλαίσιo της Παγκόσμιας Ημέρας Ανοικτών Δεδομένων (Open Data Day 2014).

Θα μιλήσουν:
ο Θόδωρος Καρούνος, Πρόεδρος Εταιρείας Ελεύθερου Λογισμικού / Λογισμικού Ανοιχτού Κώδικα (ΕΕΛ / ΛΑΚ),
ο Πάσχος Μανδραβέλης, δημοσιογράφος στην εφημερίδα Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ,
και ο Διομήδης Σπινέλλης, Καθηγητής Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών.

Συντονίζει η δημοσιογράφος Βάλια Καϊμάκη.

Ο Δήμαρχος Αθηναίων Γιώργος Καμίνης απευθύνει χαιρετισμό.

Στα πλαίσιο της συζήτησης θα παρουσιαστεί το βιβλίο του Μιχάλη Βαφόπουλου «Πώς θα ζήσω με το Διαδίκτυο; Πλαίσιο συμβίωσης για γονείς, δασκάλους και κάθε χρήστη» των εκδόσεων ΜΕΤΑΙΧΜΙΟ.

Το Διαδίκτυο δεν είναι πλέον μια τεχνολογία. Αποτελεί σημαντικό μέρος του ανθρώπινου περιβάλλοντος. Δημιουργεί και αναδημιουργείται από την πραγματικότητα.

Πρόσφατο παράδειγμα, οι αποκαλύψεις Σνόουντεν για την παρακολούθηση των χρηστών στο Διαδίκτυο οι οποίες ανέσυραν τον χειρότερο φόβο του «μεγάλου αδελφού». Η ανησυχία των χρηστών δεν αφορά μόνο την αξιοπιστία των κυβερνήσεων, αλλά και την εξασφάλιση της ιδιωτικότητας στο online γίγνεσθαι.

Από την άλλη πλευρά, η προώθηση της ανοιχτής διακυβέρνησης και των ανοιχτών δεδομένων ενισχύει τη διαφάνεια, την καινοτομία και τη συμμετοχή των πολιτών στην πολιτική λειτουργία. Χειρόγραφες και επτασφράγιστες αποφάσεις για δαπάνες και διορισμούς είναι πλέον δημόσιες και εύκολα ανακτήσιμες.

Από την οικογένεια μέχρι την οικονομία και την πολιτική, με το Διαδίκτυο οι ισορροπίες αλλάζουν ραγδαία προς δυσδιάκριτες κατευθύνσεις.

Πώς επηρεάζουν, λοιπόν, την καθημερινότητά μας οι αλλαγές αυτές και ποιες ευκαιρίες κρύβουν; Υπάρχουν τρόποι να κάνουμε κάτι τώρα και τι θα καθορίσει το μέλλον μας με ή χωρίς το Διαδίκτυο;

Free Thinking Zone
Σκουφά 64 & Γριβαίων, Αθήνα

Γράψτε το σχόλιό σας