Στοιχεία για την χρήση του Διαδικτύου από τους συνδρομητές της αποκαλύπτει η Wind, με αφορμή την ανακοίνωση της επικείμενης διάθεσης των νέων iPhone, iPhone 5S και iPhone 5C από το δίκτυο των καταστημάτων Wind και Public. H μέση χρήση mobile Internet ανά πελάτη Wind διπλασιάστηκε μέσα σε έναν χρόνο, δηλώνει η εταιρεία.

Συγκεκριμένα, η Wind κάνει λόγο για μέση κίνηση 350MB ανά πελάτη. Επίσης, αναφέρει πως έως τα τέλη Αυγούστου 2013, περισσότερα από τα μισά τηλέφωνα που πουλήθηκαν στην ελληνική αγορά ήταν smartphone (54% smartphone, έναντι 46% απλά κινητά τηλέφωνα). Συνολικά, διατέθηκαν περίπου 1.000.000 κινητά τηλέφωνα.

Τέλος, η Wind αναφέρει πως το μερίδιο του λειτουργικού συστήματος της Apple στην Ελλάδα είναι 8% (δεν αφορά μόνο σε iPhone). Εκτιμά δε πως η έλευση των iPhone 5S και iPhone 5C την Παρασκευή 25 Οκτωβρίου θα δώσει περαιτέρω ώθηση στο μερίδιο του iOS στην Ελλάδα.

«Το ενδιαφέρον των καταναλωτών αναμένεται να είναι μεγάλο» και «θα δώσει περαιτέρω ώθηση στη χρήση του Mobile Internet, η οποία εμφανίζει σταθερά ανοδική τάση», σχολιάζει η εταιρεία για την επικείμενη διάθεση των iPhone που θα προκαλέσουν την απόσυρση του iPhone 5 και την μείωση του κόστους διάθεσης του iPhone 4S μόνο στα 8GB.

Διαβάστε τα πάντα για το πιο οικονομικό iPhone 5C στο tech.in.gr

Ανάλογες ήταν και οι εκτιμήσεις της Cosmote, σύμφωνα με την οποία, το 10% των smartphone που διέθεσε το πρώτο εξάμηνο του 2013 ήταν iPhone (δηλαδή 70.000 iPhone, σε σύνολο 700.000 smartphone ή 1.400.000 κινητών τηλεφώνων συνολικά).

Σύμφωνα με τον τιμοκατάλογο των προγραμμάτων κινητής τηλεφωνίας Wind To All, η χρέωση 1ΜΒ κίνησης μετά την κατανάλωση της προπληρωμένης κίνησης του προγράμματος είναι 10,24 λεπτά του ευρώ χωρίς ΦΠΑ 23% και χωρίς τα τέλη κινητής τηλεφωνίας. Η προπληρωμένη κίνηση ξεκινά από τα ελάχιστα 100ΜΒ στο πρόγραμμα με πάγιο 25 ευρώ, αυξάνεται στα 300ΜΒ για στοιχειώδη χρήση στο πρόγραμμα με πάγιο 30 ευρώ, φτάνει τα 500ΜΒ με πάγιο 40 ευρώ και το 1GB με πάγιο 50 ευρώ (1,5GB με €60, 3GB με 100 ευρώ πάγιο).

Ανθή Παναγιωτάκη
@anthi

In.gr Τεχνολογία

Ακολουθήστε το in.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο in.gr