Παρασκευή 26 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Τι θεωρείται προνόμιο των συνδρομητών Xbox Live Gold και PS Plus

Τι θεωρείται προνόμιο των συνδρομητών Xbox Live Gold και PS Plus

Από το βήμα της καθιερωμένης έκθεσης της βιομηχανίας βιντεοπαιχνιδιών Microsoft και Sony επιφύλαξαν ανακοινώσεις και για τις συνδρομητικές τους υπηρεσίες, υποσχόμενες αμφότερες, νέες εμπειρίες gaming. Ας δούμε τι θεωρείται πλέον προνόμιο των υπηρεσιών που κοστίζουν περίπου 5 ευρώ το μήνα.

Από το βήμα της καθιερωμένης έκθεσης της βιομηχανίας βιντεοπαιχνιδιών Microsoft και Sony επιφύλαξαν ανακοινώσεις και για τις συνδρομητικές τους υπηρεσίες, υποσχόμενες αμφότερες, νέες εμπειρίες gaming. Ας δούμε τι θεωρείται πλέον προνόμιο των υπηρεσιών που κοστίζουν περίπου 5 ευρώ το μήνα.

H Microsoft ανακοίνωσε πως «η συνδρομή στο Xbox Live Gold προσφέρει στους κατόχους του Xbox One μια κορυφαία υπηρεσία που ξεκλειδώνει μια νέα γενιά εμπειριών online gaming και ψυχαγωγίας». Κάθε σύστημα Xbox One που πωλείται, θα περιλαμβάνει τη νέα κονσόλα Xbox One – με σκληρό δίσκο 500 GB, Blu-ray και Wi-Fi — το νέο Kinect, το ασύρματο χειριστήριο Xbox One Wireless Controller. Στο πακέτο των 499 δολαρίων περιλαμβάνεται και μια συνδρομή με δωρεάν δοκιμαστική περίοδο 14 ημερών Xbox Live Gold για τα νέα μέλη.

  • Οι νέοι συνδρομητές μπορούν να εγγραφούν με μηνιαία συνδρομή 5€ το μήνα.
  • Η συνδρομή Xbox Live Gold μεταφέρεται από το Xbox 360 στο Xbox One.
  • Στο νέο Xbox Live, επεκτείνεται η λίστας «φίλων», δηλαδή θα μπορεί κανείς να παίξει με περισσότερους ανθρώπους online.
  • Ως προνόμιο της συνδρομής παρουσιάζεται η δυνατότητα πρόσβασης στην συνδρομητική υπηρεσία από οποιονδήποτε βρίσκεται στο σπίτι σας με τον λογαριασμό σας, χωρίς πρόσθετο κόστος.
  • Ομοίως, πλεονέκτημα θεωρείται ότι η συνδρομή Gold «ταξιδεύει μαζί σας όπου κι αν πάτε, κάνοντας δική σας οποιαδήποτε κονσόλα», δηλαδή ότι μπορείτε να κάνετε login στο Xbox Live με τα στοιχεία σας από οποιαδήποτε κονσόλα, όχι μόνο την δική σας.

Η συνδρομή Xbox Live Gold ξεκλειδώνει το λεγόμενο «Twitch«, μια λειτουργία στο Xbox One που επιτρέπει στους παίκτες να προβάλουν διαρκώς το παιχνίδι τους και να αλληλεπιδρούν με άλλες ζωντανές μεταδόσεις παιχνιδιών online. Το Twitch στο Xbox One μάλλον φιλοδοξεί ένα άλλο YouTube στο Xbox One, αφού περιλαμβάνει τη δυνατότητα αναζήτησης περιεχομένου που δημιουργήθηκε από τους χρήστες σε μορφή βίντεο, που καλύπτει οτιδήποτε, από ηλεκτρονικά σπορ (e-sports) έως δημιουργημένα από το χρήστη αυθεντικά σόου και περιηγήσεις σε παιχνίδια. Μόνο που η πρόσβαση στο περιεχόμενο που ανέπτυξαν οι χρήστες, αξιοποιώντας υλικό από τα παιχνίδια που αγόρασαν ή διατέθηκαν δωρεάν, θα επιτρέπεται μόνο σε συνδρομητές Xbox Live.

Η πρόσβαση στην κοινότητα πολλαπλών παικτών παραμένει προνόμιο των συνδρομητών, δηλαδή μόνο για τους συνδρομητές «Όλοι οι φίλοι σας μπορούν να συναντηθούν στο Xbox Live για να παίξουν τα καλύτερα παιχνίδια. Με την υποστήριξη μιας πανίσχυρης υπηρεσίας cloud, οι αγώνες είναι τώρα μεγαλύτεροι για όλα τα παιχνίδια στο Xbox One.»

Ανάλογη στάση τηρεί και η Sony στο εξής, με την έλευση του PS4 και της συνδρομητικής υπηρεσίας PS Plus.

Οι συνδρομητές της διαδικτυακής υπηρεσίας παιχνιδιού της Microsoft δεν θα χρειάζεται να περιμένουν για το λεγόμενο matchmaking. Το σύστημα Smart Match στο Xbox One προσθέτει τη δυνατότητα ασύγχρονου matchmaking, όπου το σύστημα αρχίζει να αναζητά τον επόμενο συμπαίκτη σας καθώς εσείς συνεχίζετε να παίζετε, να παρακολουθείτε τηλεόραση ή να ακούτε μουσική. Το Smart Match βρίσκει επίσης άμεσα άλλα άτομα με τα οποία θέλετε να παίξετε, όπου η φήμη σας διαδραματίζει κι αυτή ένα σημαντικό ρόλο.

Ακόμα, στο Xbox Live θα υπάρχουν ανταμοιβές για όσους παίζουν σύμφωνα με τους κανόνες και τιμωρίες για όσους προκαλούν προβλήματα ή «κλέβουν», ενώ εκτός όχι. Στο Xbox Live και σε όλα τα παιχνίδια θα λειτουργεί ένα «ενοποιημένο σύστημα» που θα επιτρέπει στον παίκτη να ελέγχει περισσότερο με ποιους παίζει.

Μόνο στο Xbox Live η δυνατότητα καταγραφής, επεξεργασίας, κοινής χρήσης και αναμετάδοσης: Με το Game DVR και το Upload Studio,3 οι παίκτες μπορούν να καταγράψουν στιγμιαία τις αγαπημένες τους στιγμές, να τις επεξεργαστούν και να τις μοιραστούν με τους φίλους τους.

Η Microsoft ανακοίνωσε ότι κάθε «qualified» μέλος του Xbox Live Gold – νέο ή παλαιό – θα λαμβάνει δύο δωρεάν παιχνίδια για το Xbox 360 κάθε μήνα, από την 1η Ιουλίου έως την κυκλοφορία του Xbox One, που συμπεριλαμβάνουν δημοφιλή παιχνίδια όπως το «Halo 3» και το «Assassin’s Creed II». Και για να γιορτάσει την έκθεση Ε3 τον Ιούνιο, οι συνδρομητές του Xbox Live Gold θα έχουν πρόσβαση στο παιχνίδι «Fable III» χωρίς περαιτέρω χρέωση.

Τι θεωρείται ως προνόμιο των συνδρομητών στην υπηρεσία Sony PS Plus

Υποσχέσεις για ολοκαίνουριες εμπειρίες online gaming και βελτιωμένη κοινωνική δικτύωση έδωσε και η Sony Computer Entertainment Inc. (SCEI) από την Ε3. Η SCE δηλώνει ότι, θα ενισχύσει περαιτέρω τη συνδρομητική υπηρεσία PlayStation Plus, ταυτόχρονα με το λανσάρισμα του PS4 την εορταστική περίοδο του 2013.
Ταυτόχρονα όμως, η εταιρεία προωθεί την υπηρεσία PS Plus, η οποία παρουσιάστηκε πρώτη φορά για το PlayStation 3 το 2010 και για το PlayStation Vita το 2012. «Έκτοτε το PS Plus απολαμβάνει ευρύτατης υποστήριξης από μέλη σε ολόκληρο τον κόσμο και ο αριθμός των συνδρομητών αυξάνεται σταθερά», δηλώνει η Sony και επεκτείνει την υπηρεσία στο PS4.

Η Sony διαθέτει πάσο τρίμηνης πρόσβασης στην υπηρεσία (δεν υπάρχει μηνιαίο) με κόστος 15 ευρώ το τρίμηνο ή με 50 ευρώ το χρόνο.

Το PS Plus προσφέρει διάφορα προνόμια, όπως αποκλειστικές εκπτώσεις σε games -που φτάνουν και στο 80%-, αποθήκευση παιχνιδιών στο cloud (game saves) και πρόσβαση στην Instant Game Collection, μέσω της οποίας τα μέλη μπορούν να παίξουν εντελώς δωρεάν και χωρίς περιορισμούς τις πλήρεις εκδόσεις δημοφιλών τίτλων των δικών της στούντιο, SCE Worldwide Studios και συνεργαζόμενων εταιρειών.

Ως προνόμια των μελών του PS Plus στο PS4 εμφανίζονται τα ακόλουθα:
Online Multi Player: Οι χρήστες θα έχουν τη δυνατότητα να παίζουν online με άλλους παίκτες. Η λειτουργία Online Multi Play για PS4 είναι διαφορετική από τα άλλα Playstation με πρωτόγνωρα χαρακτηριστικά, διαθέσιμα μόνο σε αυτό το σύστημα. Για παράδειγμα, μόνο στο PS4 οι συνδρομητές του PS Plus θα έχουν την δυνατότητα να «παρεμβαίνουν» στο παιχνίδι των φίλων τους, να παρακολουθούν τη ζωντανή μετάδοση gameplay ή να συνομιλούν (voice chat) με φίλους σε διαφορετικά παιχνίδια.

Αυτόματο download αναβαθμίσεων: Η λειτουργία “Automatic patch download” θα ενισχυθεί περαιτέρω για το PS4. Το σύστημα θα πραγματοποιεί συχνότερους ελέγχους για διαθέσιμες αναβαθμίσεις και θα εγκαθιστά αυτόματα τα updates. Μέσω αυτής της λειτουργίας, όλα τα παιχνίδια θα παραμένουν διαρκώς ενημερωμένα, επιτρέποντας στους χρήστες τη δυνατότητα να τα απολαύσουν άμεσα όποτε το επιθυμούν.

Συνδρομή PS Plus με ισχύ σε όλες τις πλατφόρμες: Οι κάτοχοι PS3 και PS Vita με ισχύουσα συνδρομή στο PS Plus μπορούν να αποκτήσουν πρόσβαση στο PS Plus του PS4, ενώ τα μέλη που θα εγγραφούν στην υπηρεσία μέσω PS4 θα έχουν την ευκαιρία να απολαύσουν το PS Plus τόσο στο PS3 όσο και στο PS Vita.

Το PS4 θα παρέχει πρόσβαση στις επίσης συνδρομητικές υπηρεσίες της Sony, Music Unlimited και Video Unlimited. Αναφορικά με την υποστήριξη της κοινωνικής δικτύωσης, το PS4 θα υποστηρίζει τα μεγαλύτερα κοινωνικά δίκτυα, όπως το Facebook, το Ustream και το Twitter, από τα οποία θα επικοινωνούν και θα μοιράζονται gameplay με τους online φίλους τους.

Η SCE αλλάζει την ονομασία της υπηρεσίας PlayStation Network «στο απλούστερο και πιο φιλικό»… PSNSM και δηλώνει πως «θα συνεχίσει να εμπλουτίζει τις υπηρεσίες και τις λειτουργίες του PSNSM, συνεχίζοντας να προσφέρει ένα σταθερό και πλούσιο gaming περιβάλλον και να επεκτείνει την πλατφόρμα του PlayStation.»

Ανθή Παναγιωτάκη
@techingr

In.gr Τεχνολογία

Sports in

Τεράστια επιτυχία για τον Ολυμπιακό: Ξανά πρωταθλητές ΕΣΚΑΝΑ οι Έφηβοι!

Οι έφηβοι του Ολυμπιακού αναδείχθηκαν πρωταθλητές ΕΣΚΑΝΑ για 8η συνεχή σεζόν!

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 26 Απριλίου 2024