Παρασκευή 26 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
LG Cinema 3D TV | Τι κάνει πιο έξυπνα η 3D Smart TV της LG

LG Cinema 3D TV | Τι κάνει πιο έξυπνα η 3D Smart TV της LG

H LG παρουσίασε πρόσφατα στην Ελλάδα τη νέα σειρά τηλεοράσεων Cinema 3D Smart TV. Εκτός από βελτιώσεις που αφορούν στην ποιότητα της εικόνας στις τρεις διαστάσεις, η LG έχει εξοπλίσει τις έξυπνες τρισδιάστατες τηλεοράσεις της με τις νέες λειτουργίες Smart TV. Ανάμεσά τους, η λειτουργία που στέλνει περιεχόμενο από την τηλεόραση ή συνδεδεμένη συσκευή σε smartphone και tablet μέσω WiFi.

H LG παρουσίασε στα τέλη Μαρτίου στην Ελλάδα τη νέα σειρά τηλεοράσεων Cinema 3D Smart TV. Εκτός από βελτιώσεις που αφορούν στην ποιότητα της εικόνας στις τρεις διαστάσεις, η LG έχει εξοπλίσει τις έξυπνες τρισδιάστατες τηλεοράσεις της με τις νέες λειτουργίες Smart TV. Ανάμεσά τους, η λειτουργία που στέλνει περιεχόμενο από την τηλεόραση ή συνδεδεμένη συσκευή σε smartphone και tablet μέσω WiFi.

Οι τηλεοράσεις CINEMA 3D της LG που έκαναν το ντεμπούτο τους τέλη Μαρτίου 2012 και στην ελληνική αγορά είναι οι

  • Cinema 3D Smart TV Cinema SCREEN LM960V, LM860V, LM670S,
  • Στις τηλεοράσεις της LG που ονομάζονται Cinema SCREEN το πλαίσιο της οθόνης της τηλεόρασης μειώνεται στο ένα μόλις χιλιοστό -το γυαλί φτάνει από άκρη σε άκρη. To αδιόρατο αυτό πλαίσιο, σύμφωνα με τον κατασκευαστή, «προσομοιώνει τη ρεαλιστική 3D κινηματογραφική εμπειρία θέασης» και ο θεατής αποκτά την αίσθηση της κινηματογραφικής αίθουσας στο σπίτι. Το in.gr Home Cinema και η Χριστίνα Φωτιάδ είχε την ευκαρία να βάλει τα γυαλιά 3D και να «νιώσει» τα ροδοπέταλα από μια Cinema Screen να πέφτουν επάνω της (κάτι σαν το American Beauty).
  • Ενδιαφέρον είναι ότι η σχεδίαση Cinema Screen ενσωματώνεται για πρώτη φορά σε προηγμένα μεν μοντέλα, αλλά σε μεσαία κατηγορία τιμής των τηλεοράσεων της LG.
  • CINEMA 3D Smart TV LM620S, LS5600 τεχνολογίας LED/LCD
  • και μια LG τεχνολογίας plasma, η PA4500.

Επτά ζευγάρια ελαφριά, οικονομικά γυαλιά 3D

Για να δείτε 3D, θα πρέπει να φοράτε τα συνοδευτικά γυαλιά 3D. H LG με κάθε ευκαιρία τονίζει ότι τα δικά της γυαλιά 3D είναι ελαφριά και οικονομικά και λειτουργούν χωρίς μπαταρία. Η αίσθηση 3D είναι ικανοποιητική από διαφορετικές γωνίες θέασης και κάθε 3D τηλεόραση συνοδεύεται από επτά ζευγάρια γυαλιά.

Ελεγχόμενο βάθος 3D

Επειδή κάθε άτομο αντιλαμβάνεται το 3D διαφορετικά, ανάλογα με την ηλικία και την οπτική οξύτητά του, η LG προσέθεσε τεχνολογία που ονομάζει «3D Έλεγχος Βάθους». Ο θεατής προσαρμόζει το βάθος του περιεχομένου στις δικές του ανάγκες -αυξομειώνοντας το βάθος.

Μετατροπή 2D σε 3D

Οι νέες τηλεοράσεις μετατρέπουν τη δισδιάστατη εικόνα (αναλογική ή SD) σε 3D. Αυτό σημαίνει ότι μπορεί κανείς να παρακολουθήσει τρισδιάστατα ταινίες, τηλεοπτικό πρόγραμμα, ή βίντεο (από το Ίντερνετ ή από το προσωπικό σας αρχείο).

Dual Play

Στις νέες τηλεοράσεις 3D της LG, δύο gamer μπορούν να παίζουν μαζί, χωρίς να χωρίσουν την οθόνη στα δύο. Μπροστά σε μια τηλεόραση 3D και με τα ειδικά γυαλιά (ο ίδιος φακός και στα δύο μάτια). Η τεχνολογία της LG ονομάζεται Dual Play και η τελική εικόνα που βλέπει ο κάθε παίκτης είναι δισδιάστατη.

LG NetCast | Smart TV κατά την LG

Στις περισσότερες από τις τηλεοράσεις αυτές ενσωματώνονται οι έξυπνες λειτουργίες που συγκεντρώνονται κάτω από την επωνυμία NetCast Smart TV της LG.

Εκτός από βελτιώσεις που αφορούν στην ποιότητα της εικόνας στις τρεις διαστάσεις, η LG έχει εξοπλίσει τις έξυπνες τρισδιάστατες τηλεοράσεις της με τις νέες λειτουργίες Smart TV. Ανάμεσά τους, η λειτουργία που στέλνει περιεχόμενο από την τηλεόραση ή συνδεδεμένη συσκευή σε smartphone και tablet μέσω WiFi.

Στη ανανεωμένη πλατφόρμα που η LG ονομάζει NetCast, ο χρήστης μπορεί να κάνει απευθείας Like ή να κοινοποιεί παραπομπές για το περιεχόμενο που παρακολουθεί την ίδια στιγμή στην τηλεόρασή του.

3D Sound Zooming

Μιας και αναφερόμαστε σε τηλεοράσεις που αναπαράγουν 3D, το NetCast υποστηρίζει το λεγόμενο 3D Sound Zooming. Με αυτό η LG υπόσχεται ότι οι τηλεοράσεις Cinema 3D προσαρμόζουν και τον ήχο στην προβαλλόμενο τρισδιάστατη εικόνα -παράγει ισχυρό ήχο βασισμένο στο κυμαινόμενο βάθος των ηχητικών εφέ και στην κίνηση των αντικειμένων στην οθόνη 3D.

  • Φανταστείτε ότι παρακολουθείτε τη σκηνή στην οποία ένα τρένο κατευθύνεται προς το μέρος σας. Σε μια τρισδιάστατη προβολή, αυτό σημαίνει πως το τρένο θα έμοιαζε να βγαίνει από την οθόνη και να πλησιάζει ολοένα περισσότερο κοντά σας. Δεν θα ήταν λοιπόν αναμενόμενο, όσο το τρένο σας πλησιάζει, να ακούγεται ο ήχος του όλο και πιο έντονα; Με το 3D Sound Zooming, αυτό είναι εφικτό, εξηγεί στο in.gr Home Cinema η LG.

Magic Motion Remote Control

To τηλεχειριστήριο των έξυπνων τηλεοράσεων της LG ονομάζεται Magic Motion Remote Control. Στην τελευταία έκδοσή του, προστίθενται νέοι τρόποι ελέγχου της τηλεόρασης. Εκτός από το λεγόμενο Point Mode, το νέο Magic Motion Remote διαθέτει λειτουργίες Voice Recognition (εντολές με φωνή), Magic Gesture (εντολές με κίνηση) και Wheel (εντολές κινώντας τον τροχό του), για την πλοήγηση στο περιεχόμενο και την περιήγηση στο μενού των Smart TV της LG.

Κάποιες ενδεικτικές εφαρμογές για την αξιοποίηση του Magic Motion Remote μας μεταφέρει το in.gr Home Cinema:

  • To Magic Motion Remote μοιάζει με μαγικό ραβδί: Mε μια κίνηση προς τα πάνω μπορείτε να μετατρέψετε περιεχόμενο από 2D σε 3D, με τη φωνή μπορρείτε να αναζητήσετε περιεχόμενο στο Ίντερνετ, ενώ με τον τροχό μπορείτε να πλοηγηθείτε – αντικαθιστά το ποντίκι.

Smart Share 2.0 | Αμφίδρομη επικοινωνία με την TV

Το αναβαθμισμένο Smart Share 2.0, με τις ενισχυμένες λειτουργίες media και screen share, παρέχει αυξημένη συνδεσιμότητα στους χρήστες, οι οποίοι μπορούν πλέον να κάνουν stream και να απολαμβάνουν απρόσκοπτα το περιεχόμενο που είναι αποθηκευμένο σε εξωτερικές συσκευές, όπως υπολογιστές, tablet και smartphone, με τη χρήση WiFi.

Επίσης, η εφαρμογή 2nd TV επιτρέπει στον χρήστη να απολαύσει το περιεχόμενο του χωρίς περιορισμούς όχι απλά προς, αλλά και από τη τηλεόραση. Η προβολή του ίδιου ή και διαφορετικού περιεχόμενου (για παράδειγμα, τηλεοπτικού προγράμματος, ή ταινία από DVD) μπορεί να μεταδοθεί προς smartphone ή tablet, μέσα σε κοινό δίκτυο Wi-Fi.

  • Αυτό στην πράξη σημαίνει πως πολλαπλασιάζονται οι οθόνες θέασης του περιεχομένου και μπορεί να μεταφερθεί και να προβληθεί από την τηλεόραση (τηλεοπτικό πρόγραμμα ή ταινία DVD, Blu-ray) στο smartphone ή στο tablet PC αρκεί να βρίσκονται εντός της εμβέλειας του Wi-Fi.
  • Επιπλέον δεν υπάρχει περιορισμός στην θέαση, μπορεί να προβάλλεται και να μοιράζεται διαφορετικό περιεχόμενο ταυτόχρονα. Αυτό σημαίνει πως ενώ κάποιοι παρακολουθούν στην τηλεόραση μια ταινία DVD, συγχρόνως, κάποιοι άλλοι μπορούν να παρακολουθήσουν από την οθόνη του tablet ή στο smartphone μια τηλεοπτική εκπομπή.
  • Εκτός από τις συνδέσεις USB, DLNA και HDMI είναι δυνατή η εύκολη και γρήγορη σύνδεση μεταξύ τηλεοράσεων και συσκευών αποθήκευσης περιερχομένου, χωρίς ίντερνετ και καλώδια μέσω της τεχνολογίας WiDi της Intel. Αρκεί να υποστηρίζουν αμφότερες οι συσκευές την τεχνολογία WiDi.

Τέλος, η LG αναφέρει ότι η Smart TV που απολαμβάνουν οι κάτοχοι των νέων Cinema 3D Smart TV έχει 1200 εφαρμογές για την τηλεόραση και παραπέμπει σε πολλές προηγμένες υπηρεσίες (Premium), χωρίς ωστόσο να αναφέρεται λεπτομερώς στην ελληνική αγορά.

In.gr Τεχνολογία

Sports in

Έξαλλοι στη Μακάμπι: «Λέει ψέματα ο Αταμάν»

Πηγή της Μακάμπι απαντά σε όσα της προσάπτει ο Εργκίν Αταμάν.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 26 Απριλίου 2024