Πρόσφατα, έγινε γνωστό ότι το 2012 το Kinect, o καινοτόμος τρόπος χειρισμού της παιχνιδομηχανής της Microsoft, θα μεταφερθεί σε PC με Windows. Εντούτοις, δεν ήταν γνωστό εάν πρόκειται για νέα συσκευή ή για αυτή που ήδη χρησιμοποιείται στο Xbox 360.

Η Microsoft έκανε γνωστό ότι θα κατασκευάσει ένα νέο Kinect με το οποίο θα κάνει τα PC να ανταποκρίνονται σε νεύματα, που θα ενεργοποιεί τις λειτουργίες ενός υπολογιστή, ο οποίος χρησιμοποιείται διαφορετικά από μια παιχνιδομηχανή, τουλάχιστον όταν ο χρήστης «δεν παίζει».

Το Kinect για Windows θα έχει νέο firmware το οποίο θα επιτρέπει στην κάμερα του Kinect να βλέπει καθαρά αντικείμενα σε μικρή απόσταση (στα 40-50 εκατοστά), μια δυνατότητα που εμφανίζονται να ζητούσαν περισσότερο από οποιαδήποτε άλλη οι developer.

Παράλληλα, η εταιρεία διέθεσε το SDK 2 για το Kinect for Windows στους προγραμματιστές και δημιούργησε έναν δικτυακό τόπο αφιερωμένο στο νέο Kinect με πλούσιο υλικό χρήσιμο σε επιχειρήσεις και προγραμματιστές που έχουν κάποιες ιδέες, εμπνευσμένοι από το Φαινόμενο Kinect

Δείτε τον Μπιλ Γκέιτς να επιδεικνύει σε φοιτητές στο Πανεπιστήμιο της Ουάσινγκτον πιθανές χρήσεις του Kinect. O Γκέις κρατάει το Kinect και δείχνει πόσο καλά αποδίδει ένα κουκλόσπιτο που βλέπει η κάμερά του, βάζει στην εικόνα έναν θεατή και τον γεμίζει με εικονικά κονφετί που διώχνει από την εικόνα του κάνοντας πραγματικές κινήσεις.

The Opportunity Ahead from The Gates Notes on Vimeo.

In.gr Τεχνολογία

Γράψτε το σχόλιό σας

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο