Τρίτη 30 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
«Ναι» στη Συνθήκη της Λισαβόνας είπε η Βουλή των Ελλήνων

«Ναι» στη Συνθήκη της Λισαβόνας είπε η Βουλή των Ελλήνων

Επικυρώθηκε η Συνθήκη της Λισαβόνας από τη Βουλή των Ελλήνων τα μεσάνυχτα της Τετάρτης. Από τους 292 παρόντες βουλευτές, 250 ψήφισαν υπέρ, ενώ 42 καταψήφισαν το κείμενο. Πρόταση για δημοψήφισμα κατέθεσε η αντιπολίτευση, που αναμένεται να συζητηθεί την επόμενη εβδομάδα.

103

Επικυρώθηκε η Συνθήκη της Λισαβόνας από τη Βουλή των Ελλήνων τα μεσάνυχτα της Τετάρτης. Από τους 292 παρόντες βουλευτές, 250 ψήφισαν υπέρ, ενώ 42 καταψήφισαν το κείμενο. Προηγήθηκε συζήτηση στην Ολομέλεια, με τοποθετήσεις των αρχηγών των κομμάτων, μελών της κυβέρνησης και βουλευτών.

Μετά το πέρας της διαδικασίας, η αντιπολίτευση κατέθεσε επίσημη πρόταση για διεξαγωγή δημοψηφίσματος. Την πρόταση κατέθεσαν οι κοινοβουλευτικές ομάδες του ΠΑΣΟΚ (πλην του πρώην πρωθυπουργού Κ.Σημίτη), του ΚΚΕ και του ΣΥΡΙΖΑ.

Η πρώτη συνεδρίαση της τριήμερης συζήτησης θα καθοριστεί από τη διάσκεψη των προέδρων της Βουλής. Οι κοινοβουλευτικοί εκπρόσωποι του ΠΑΣΟΚ Θ.Πάγκαλος και του ΣΥΡΙΖΑ Φ.Κουβέλης πρότειναν η συζήτηση να αρχίσει την ερχόμενη Τρίτη.

Η Ελλάδα είναι η 18η χώρα της ΕΕ που επικύρωσε την Συνθήκη. Υπέρ της Συνθήκης ψήφισαν οι βουλευτές της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ, ενώ καταψήφισαν οι βουλευτές του ΚΚΕ, του ΣΥΡΙΖΑ και του ΛΑΟΣ.

Πληροφορίες, που μετέδωσε το Mega, αναφέρουν ότι το «όχι» του ΣΥΡΙΖΑ προκάλεσε ρήγμα στην Κοινοβουλευτική Ομάδα του κόμματος και κάποιοι βουλευτές -που τάσσονται υπέρ της Συνθήκης- προτίμησαν να απέχουν της ψηφοφορίας.

Με επιστολή τους υπέρ της Συνθήκης δήλωσαν οι βουλευτές Μ.Έβερτ, Ν.Παπαδημάτος και Π.Καμμένος, οι οποίοι απουσίασαν από την ψηφοφορία, λόγω προσωπικού κωλύματος και ως εκ τούτου δεν προσμετρήθηκαν οι ψήφοι τους.

Η συζήτηση στη Βουλή

Κατά την ομιλία του στην Ολομέλεια, ο πρωθυπουργός Κ.Καραμανλής υπογράμμισε: «Η συνθήκη της Λισαβόνας είναι ο ρεαλιστικός δρόμος για την Ευρώπη του 21ου αιώνα, ο δρόμος για ένα καλύτερο ευρωπαϊκό μέλλον, δρόμος αλληλεγγύης, σταθερότητας, συλλογικής προόδου για όλους τους λαούς, δρόμος που υπηρετεί τα συμφέροντα όλων των Ελλήνων και των Ελληνίδων».

Ο κ. Καραμανλής σημείωσε ότι η Μεταρρυθμιστική Συνθήκη είναι ένα ακόμα βήμα προς τη δημιουργία μιας Ευρώπης, που όσο διευρύνεται, πρέπει να θωρακίζεται θεσμικά, να ενοποιείται πολιτικά, να γίνεται πιο αποτελεσματική, πιο αξιόπιστη, πιο συμμετοχική και πιο ισχυρή.

Ο Κ.Καραμανλής τόνισε ότι η Ευρώπη είναι δύναμη για την Ελλάδα και για όλα τα μέλη της και υπογράμμισε ότι η χώρα μας θα συμβάλλει ώστε να δοθεί μεγαλύτερη έμφαση στην κοινή εξωτερική πολιτική και την πολιτική άμυνας της ΕΕ, που στόχος είναι να γίνει πιο πολιτική, να λειτουργεί πιο δημοκρατικά και αλληλέγγυα και να δίνει μεγαλύτερη έμφαση στην κοινωνική διάσταση.

Όπως είπε ο πρωθυπουργός, η χώρα μας διαδραμάτισε ουσιαστικό ρόλο στις προσπάθειες που έγιναν για τη σύνταξη της Συνθήκης. «Είμαστε ικανοποιημένοι, που όλοι οι εταίροι μας χαράξαμε το τέλος της εσωστρέφειας και της καθήλωσης που είχε επέλθει τα προηγούμενα χρόνια», ενώ εξέφρασε την προσδοκία της Ελλάδας για «ταχεία κύρωση της συνθήκης από όλα τα κράτη-μέλη, ώστε να μην υπάρξει καθυστέρηση για την πλήρη εφαρμογή της».

Ο κ. Καραμανλής παραδέχθηκε ότι η Συνθήκη δεν υιοθετεί το σύνολο των στόχων και των επιδιώξεων των χωρών της κοινότητας. Είναι καθαρός πολιτικός συμβιβασμός, μια συμφωνία με βάση τον ελάχιστο κοινό παρανομαστή, και βέβαια «δεν υπάρχει κανένας άλλος δρόμος που να διασφαλίζει την κοινή ευρωπαϊκή πορεία» παρατήρησε ο πρωθυπουργός.

«Ναι» στη Συνθήκη της Λισαβόνας, «ναι» και στη διεξαγωγή δημοψηφίσματος είπε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Γ.Παπανδρέου.

Εξηγώντας τη στάση του ΠΑΣΟΚ, ο κ. Παπανδρέου σημείωσε ότι η Συνθήκη έχει πολλά θετικά σημεία και ωθεί την ΕΕ σε μια πιο δημοκρατική και κοινωνική πορεία, ωστόσο αυτά δεν είναι αρκετά. «Δεν μας ικανοποιεί και δεν μας αρκεί», αλλά το ΠΑΣΟΚ την ψηφίζει ως μια καλύτερη αφετηρία για να αγωνιστεί για την Ευρώπη που θέλει, επισήμανε.

Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ επιτέθηκε στον πρωθυπουργό, τονίζοντας ότι ήταν απών από τις διαβουλεύσεις για τη Συνθήκη, με αποτέλεσμα να μην διεκδικήσει οτιδήποτε προς όφελος του ελληνικού λαού. «Ούτε προστέθηκε, ούτε αφαιρέθηκε ένα κόμμα με ελληνική πρωτοβουλία» επισήμανε. Ακόμη, μίλησε για βαριά πολιτική ευθύνη της κυβέρνησης που δεν προχώρησε σε διαβούλευση για τη Συνθήκη, η οποία θα έχει βαρυσήμαντες επιπτώσεις στους Έλληνες.

Παράλληλα, κατηγόρησε την Αριστερά που καταψηφίζει τη Συνθήκη, κάνοντας λόγο για φοβική Αριστερά και αναρωτήθηκε γιατί θέλει να κρατήσει τον ελληνικό λαό σε μια Ευρώπη του παρελθόντος, στην Ευρώπη του Μάαστριχτ. Αναφερόμενος ειδικότερα στο ΣΥΡΙΖΑ, αναρωτήθηκε πως το κόμμα της «κάποτε ευρωκομμουνιστικής παράδοσης» κατέληξε δέσμιο των συνιστωσών του και υπερασπίζεται την καθήλωση στο Μάαστριχτ παρέα με το ΛΑΟΣ και άλλες συντηρητικές δυνάμεις. «Εμείς έχουμε καλέσει το ΣΥΡΙΖΑ να συζητήσουμε αυτά τα θέματα» είπε ο κ. Παπανδρέου, κατηγορώντας το κόμμα για παραίτηση.

Εξηγώντας, δε, την απόφαση του ΠΑΣΟΚ να ζητήσει διεξαγωγή δημοψηφίσματος υπογράμμισε ότι στόχος είναι να υπάρξει η μεγαλύτερη δυνατή «δημοκρατική, συνειδητή συμμετοχή ενημερωμένων πολιτών». Η εμβάθυνση της Δημοκρατίας και στην Ελλάδα «αποτελεί και δικό μου πολιτικό στοίχημα» είπε ο κ. Παπανδρέου και τόνισε: «Δεν πιστεύω στα παλιά πρότυπα ηγετών. Ο 21ος αιώνας απαιτεί ηγέτες που στηρίζουν και αγωνίζονται για τη μεγαλύτερη δυνατή δημοκρατική, συνειδητή συμμετοχή, ενημερωμένων πολιτών. Αυτή είναι η δική μου δημοκρατική παράδοση. Αυτός είμαι και θα είμαι. Αλλά αυτό πηγάζει από τις δημοκρατικές παραδόσεις του ΠΑΣΟΚ».

Το δημοψήφισμα δεν είναι κάτι που ανακαλύψαμε σήμερα, πρόσθεσε και υπενθύμισε ότι ο ίδιος ως υπουργός Εξωτερικών το 2003 είχε ζητήσει δημοψήφισμα για την επικύρωση του Ευρωσυντάγματος, το 2005 σύσσωμη η Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΠΑΣΟΚ το ζήτησε, όπως το ζητά και σήμερα.

Κατηγορηματικά εναντίον της «Ευρωσυνθήκης» τάσσεται το ΚΚΕ, ξεκαθάρισε η γγ του κόμματος Αλέκα Παπαρήγα, τονίζοντας ότι δεν υπάρχει κανένα όφελος για τους λαούς, τους οποίους προέτρεψε σε διαρκή αγώνα για την παρεμπόδιση τέτοιων αποφάσεων. Κύριος στόχος πρέπει να είναι, όπως είπε η ίδια, η ανατροπή της ΕΕ «ώστε να μπορούμε να μιλάμε για μια άλλη Ευρώπη».

Το ΚΚΕ πίσω από την Συνθήκη της Λισαβόνας διαβλέπει προσπάθεια της ΕΕ να επιταχύνει την κούρσα της διαπάλης, ώστε από δεύτερη παγκόσμια δύναμη να γίνει και ο δεύτερος παγκόσμιος χωροφύλακας, είπε. Ακόμη τόνισε ότι μέσω της Συνθήκης, οξύνονται οι αντιθέσεις και δημιουργούνται συνθήκες πάλης, εντείνεται η στρατικοποίηση της Ένωσης.

Πρόσθεσε, δε, πως η ευρωσυνθήκη κατοχυρώνει την υπεροχή του κοινοτικού έναντι του εθνικού δικαίου κάθε κράτους μέλους, με ό,τι αυτό συνεπάγεται για τους «παροικούντες την Ιερουσαλήμ». Με την «ρήτρα αλληλεγγύης επιτρέπει την παρέμβαση στο εσωτερικό των κρατών» με άλλοθι την αντιμετώπιση της τρομοκρατίας, ενώ η ΕΕ παρεμβαίνει στην έκφραση του κοινωνικού κράτους, με ενδεικτική την πρόταση για το 65ωρο, περιορίζει τα κυριαρχικά δικαιώματα, καταργεί το δικαίωμα του βέτο, δυναμώνει τους κατασταλτικούς μηχανισμούς και περιορίζει τα ανθρώπινα δικαιώματα, υπογράμμισε.

Ο λόγος που το ΚΚΕ ζήτησε δημοψήφισμα, είπε η Αλέκα Παπαρήγα, είναι γιατί ήθελε να συμβάλλει στο να λάβει χώρα και στην Ελλάδα μία ουσιαστική συζήτηση και βαθύς προβληματισμός γύρω από την ΕΕ. «Θέλαμε να δημιουργηθεί η ευκαιρία να εκφραστεί η αντίθεση, ο σκεπτικισμός και η ριζική εναντίωση, όχι μόνο στην Ευρωσυνθήκη αλλά και στην πολιτική της ΕΕ».

«Για κάποιους όσο μεγαλώνει η ΕΕ συνεπάγεται ισχύ της Ένωσης, για το ΚΚΕ όσο διευρύνεται, τόσο αναδεικνύονται οι ανταγωνισμοί, οι αντιθέσεις, η ανισόμετρη ανάπτυξη. Για αυτό άλλωστε τίθεται και το θέμα της επιμέρους συνεργασίας κρατών μελών».

Με την φράση «τολμήστε το δημοψήφισμα, αν δεν φοβάστε» ο επικεφαλής της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέκος Αλαβάνος κατηγόρησε στη Βουλή την κυβέρνηση για έλλειμμα Δημοκρατίας, αλλά και το ΠΑΣΟΚ για συστράτευση μαζί της, αφού ψηφίζει την Συνθήκη της Λισαβόνας, την στιγμή που άλλοι σοσιαλδημοκράτες ηγέτες «κρούουν τον κώδωνα».

Μιλώντας για την Συνθήκη, ο κ. Αλαβάνος τόνισε πως «περνάει» χωρίς κοινωνική συζήτηση, χωρίς δημοκρατική συμμετοχή, ενώ πρόκειται για μια «άστοχη διαδικασία που διακωμωδεί τον λαό» και χαιρέτισε την κίνηση των πολιτών που βρίσκονται έξω από τη Βουλή διεκδικώντας μία άλλη Ευρώπη με τη συμμετοχή της κοινωνίας και όχι ερήμην της.

Πρόσθεσε πως στον σκληρό πυρήνα της Συνθήκης, δίδεται προτεραιότητα στις δημοσιονομικές πολιτικές και στην ελευθερία των αγορών στο όνομα του ανταγωνισμού, αυτές που συνθέτουν και την παγκόσμια κρίση. «Κεφάλαια που είναι πάνω από κάθε οργανισμό ακυρώνουν στην πράξη την προσπάθεια. Η Συνθήκη δεν μπορεί να δώσει απαντήσεις», είπε χαρακτηριστικά προσθέτοντας πως ενώ «έχουν αλλάξει πια τα δεδομένα και η ακρίβεια μαστίζει τον κόσμο η ΕΕ να κάνει την πάπια».

Σαν την «μεγαλύτερη απάτη εναντίον των λαών της Ευρώπης», περιέγραψε από βήματος της Βουλής την Συνθήκη της Λισαβόνας ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ, Γ.Καρατζαφέρης, υποστηρίζοντας πως καταργούνται τα Εθνικά Κοινοβούλια.

Ο κ. Καρατζαφέρης επισήμανε πως η κύρωση της Συνθήκης θα σημάνει και «συνταγματική εκτροπή», καθώς δεν θα ισχύει το άρθρο 26 του Συντάγματος (περί εξουσιών του κράτους) κάτι που, όπως ανέφερε, δεν το γνωρίζει ο λαός, καθώς οι διαπραγματεύσεις για την Συνθήκη έγιναν μυστικά.

«Καταργείται η λέξη κοινότητα και αντικαθίσταται από την λέξη ένωση», πρόσθεσε ο κ. Καρατζαφέρης, τονίζοντας ότι τώρα «το πάνω χέρι δεν θα έχει το Σύνταγμα, αλλά το Διευθυντήριο των Βρυξελλών […]. Η ζωή μας θα διέπεται από τις νόρμες της ΕΕ», κατέληξε.

Η υπουργός Εξωτερικών Ντόρα Μπακογιάννη στην ομιλία της τάχθηκε κατά του δημοψηφίσματος για την έγκριση της Συνθήκης τονίζοντας ότι η δημοκρατική νομιμοποίηση της Βουλής είναι ακόμη νωπή και τόνισε ότι πρόκειται για μία πολύ σοβαρή απόφαση που καλείται να λάβει η Βουλή. Υπογράμμισε ακόμη ότι η Συνθήκη χρειάζεται μία μεγάλη και σοβαρή δημόσια συζήτηση, που έχει γίνει, αλλά ενημέρωση του λαού που θα συνεχιστεί και ενόψει των Ευρωεκλογών.

Στην παρέμβασή της η υπουργός Εξωτερικών ανέφερε ακόμα ότι χρειαζόμαστε μία ισχυρή Ευρώπη που θα παίρνει αποφάσεις και θα παρεμβαίνει. Η Μεταρρυθμιστική Συνθήκη δεν ανταποκρίνεται πλήρως στην αδήριτη, όπως τη χαρακτήρισε, ανάγκη για ισχυρή Ευρώπη αλλά αποτελεί βήμα σε θετική κατεύθυνση και ενισχύει την δημοκρατικότητα στην λήψη των αποφάσεων.

Αγανωρίζοντας ότι η Συνθήκη αποτελεί προϊόν συμβιβασμού, η κ. Μπακογιάννη ολοκληρωσε την ομιλία λέγοντας ότι η Συνθήκη «αποτελεί μεγάλο βήμα προς τα εμπρός» που είναι προς όφελος του ελληνικού λαού και της Ευρώπης.

Ως υπεκφυγή και μετάθεση ευθυνών στο λαό χαρακτήρισε ο υπουργός Εσωτερικών Πρ.Παυλόπουλος την πρόταση του ΠΑΣΟΚ για δημοψήφισμα επί της συνθήκης της Λισαβόνας. «Δεν μπαίνω στην εσωτερική αντιπαράθεση που συμβαίνει. Δεν με αφορά. θα ήταν φθηνό να επικαλεστώ διαφορετικές απόψεις στο ΠΑΣΟΚ για να διατυπώσω τις δικές μου» είπε ο κ. Παυλόπουλος, που -όπως διευκρίνισε- «απευθύνομαι στο όλο ΠΑΣΟΚ».

«Τόσα χρόνια δεν κάνατε δημοψηφίσματα για τη Νίκαια, το Αμστερνταμ και το Μάαστριχτ, γιατί να πάμε τώρα» αναρωτήθηκε ο κ. Παυλόπουλος. «Το ΠΑΣΟΚ δεν το εφάρμοσε. Το καταλαβαίνω. Αλλά τις αμηχανίες των κομμάτων και τα προβλήματά τους δεν μπορούμε να τα λύνουμε σε θεσμικό επίπεδο και μάλιστα τέτοιου υψηλού επιπέδου» σημείωσε.

Ο υφυπουργός Εξωτερικών, Ι.Βαληνάκης, από την πλευρά του σημείωσε ότι ήδη τα μισά κοινοβούλια έχουν υπερψηφίσει τη συνθήκη της Λισαβόνας, ευχόμενος παράλληλα να υπάρξει «θετικό αποτέλεσμα» και στο σχετικό δημοψήφισμα της Ιρλανδίας. Σε κάθε περίπτωση, υπογράμμισε, ο κ. Βαληνάκης «η Ευρώπη οφείλει να αποδράσει από την αμηχανία και από την εσωστρέφεια των τελευταίων χρόνων».

Απαντώντας σε όσους θέτουν «επίμονα» την ανάγκη του δημοψηφίσματος επισήμανε ότι η Ελλάδα με την κύρωση της συνθήκης από τη Βουλή, δεν ακολουθεί τίποτα το διαφορετικό από την πάγια κοινοβουλευτική πρακτική των τελευταίων ετών. «Ο διαγωνισμός εντυπώσεων για τα δημοψηφίσματα υποκρύπτει την άρνηση ανάληψης ευθύνης. Εμείς δεν δραπετεύουμε από τις ευθύνες μας και λογοδοτούμε στο λαό», είπε ο κ. Βαληνάκης επικρίνοντας τα κόμματα της αντιπολίτευσης ότι με τις θέσεις τους συμβάλλουν στην απαξίωση της πολιτικής και ρίχνουν νερό στο μύλο όσων αμφισβητούν τη δυνατότητα του κοινοβουλίου να εκφράζει το λαό.

Παρατήρησε, επίσης, ότι εάν ο Κωνσταντίνος Καραμανλής δεν είχε αποκρούσει παρόμοιες προτάσεις την εποχή της εισόδου της χώρας στην ΕΟΚ, τώρα δεν θα συναποφασίζαμε για το μέλλον της Ευρώπης, αλλά θα βρισκόμασταν μαζί με την Τουρκία και τα Σκόπια στον προθάλαμο αναμονής.

Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ Ευ.Βενιζέλος παρατήρησε ότι την ώρα που συζητείται στην Ευρώπη η Συνθήκη της Λισαβόνας, το συμβούλιο υπουργών προωθεί την οδηγία για την αύξηση του χρόνου εργασίας, θέτοντας εν αμφιβόλω ευρωπαϊκά κοινωνικά κεκτημένα. «Παρομοίως, όταν συζητιόταν η ευρωσυνθήκη, τα ευρωπαϊκά όργανα προωθούσαν την οδηγία Μπολγκεστάιν, επηρεάζοντας καταλυτικά τα εκλογικά σώματα σε Γαλλία και Ολλανδία», είπε ο κ. Βενιζέλος, τονίζοντας ότι το μεγάλο πρόβλημα της ΕΕ είναι ότι πάσχει και από έλλειμμα αναπτυξιακής στρατηγικής αλλά και από θεσμικό έλλειμμα νομιμοποίησης και ορατότητας διαδικασιών.

Εξάλλου, ο έτερος κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ Θ.Πάγκαλος αναρωτήθηκε γιατί η κυβέρνηση, που τάσσεται υπέρ της κύρωσης της συνθήκης από τη Βουλή και όχι σε δημοψήφισμα, υποβάθμισε τη συζήτηση στο κοινοβούλιο. «Ελπίζω απόψε να ακούσουμε τον πρωθυπουργό ή την υπουργό Εξωτερικών», είπε ο κ. Πάγκαλος.

Να στηρίξουμε τη συνθήκη της Λισαβόνας, «παρά τις ελλείψεις της», ζήτησε ο τέως πρωθυπουργός Κώστας Σημίτης.

«Αν και δεν κάνει τα τολμηρά βήματα, που πολλοί ανέμεναν στην κατεύθυνση μιας πολιτικά πιο ισχυρής και πιο ενοποιημένης Ευρώπης, όμως ανοίγει δρόμους, επιτρέπει νέες εξελίξεις, προδιαγράφει νέες προωθημένες πολιτικές σε κρίσιμα ζητήματα που αφορούν στα ζωτικά συμφέροντα των κοινωνιών μας» είπε ο κ. Σημίτης.

Όπως τόνισε, η μεγάλη πρόκληση των αυριανών ηγεσιών της Ένωσης αλλά και των κρατών-μελών είναι πώς θα αξιοποιήσουν αυτούς τους νέους δρόμους, πώς θα μεγιστοποιήσουν τα οφέλη τους για τους πολίτες, πώς θα επιτύχουν αναβαθμισμένες κοινωνίες ευημερίας και συνοχής σε μια πιο ισχυρή και αποτελεσματική Ευρώπη.

Ο κ. Σημίτης, που προέβλεψε την υποχώρηση του κράτους έθνους και την ανάδειξη του υπερεθνικού κέντρου εξουσίας στις Βρυξέλλες, έστω και αν αυτό δεν ήταν κεντρική επιδίωξη των 27».

Ακόμη υποστήριξε –δίνοντας μια απάντηση και στο γιατί τάχθηκε κατά του δημοψηφίσματος- ότι έχει αποδειχτεί πως ενώ τα κράτη-μέλη συμμορφώνονται εύκολα στις «επιβληθείσες» αποφάσεις, αδυνατούν να αναλάβουν και να προωθήσουν αποτελεσματικές πολιτικές σε ό,τι αφορά σημαντικά θέματα που απασχολούν την ΕΕ, όπως η στρατηγική της Λισσαβόνας και η ολοκλήρωση της ουσιαστικής οικονομική ένωσης.

* Συγκέντρωση στα Προπύλαια και πορεία στη Βουλή με σύνθημα: «Οχι στην Ευρωσυνθήκη – δημοψήφισμα τώρα», πραγματοποίησε ο ΣΥΡΙΖΑ, στη διάρκεια της συζήτησης για την κύρωση της Συνθήκης της Λισαβόνας από τη Βουλή, το απόγευμα της Τετάρτης.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ-ΜΠΕ

Sports in

Άποντος ο Σλούκας στην Euroleague για πρώτη φορά μετά το 2019

Δεν έβαλε ούτε πόντο για πρώτη φορά μετά τις 30 Οκτωβρίου 2019 σε ένα Φενερμπαχτσέ – Μακάμπι Τελ Αβίβ.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τρίτη 30 Απριλίου 2024