Σάββατο 27 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Έμειναν στο μηδέν ΠΑΟΚ και ΟΦΗ, προβάδισμα για την ΑΕΚ

Έμειναν στο μηδέν ΠΑΟΚ και ΟΦΗ, προβάδισμα για την ΑΕΚ

Ανοιχτή παρέμεινε η υπόθεση πρόκριση στην επόμενη φάση του Κυπέλλου Ελλάδας για ΠΑΟΚ και ΟΦΗ, αφού η «λευκή» ισοπαλία έμεινε έως το τέλος στη Τούμπα. Αντίθετα η ΑΕΚ με το 2-0 επί του Απόλλωνα Αθηνών μετέτρεψε σε τυπική διαδικασία τη ρεβάνς.

26

Ανοιχτή παρέμεινε η υπόθεση πρόκριση στην επόμενη φάση του Κυπέλλου Ελλάδας για ΠΑΟΚ και ΟΦΗ, αφού η «λευκή» ισοπαλία έμεινε έως το τέλος στη Τούμπα. Αντίθετα η ΑΕΚ με το 2-0 επί του Απόλλωνα Αθηνών μετέτρεψε σε τυπική διαδικασία τη ρεβάνς.

Κράτησε το μηδέν ο ΟΦΗ

Στο «Θεόδωρος Βαρδινογιάννης», στις 8 Ιανουαρίου, θα… εκδοθεί ένα από τα εισιτήρια για τα προημιτελικά του κυπέλλου, καθώς ΠΑΟΚ και ΟΦΗ έμειναν στο 0-0, στο πρώτο παιχνίδι που έγινε στο γήπεδο της Τούμπας.

Το πρώτο 45λεπτο κύλησε χωρίς ιδιαίτερο ενδιαφέρον αφού οι λιγοστές οργανωμένες επιθέσεις -εκατέρωθεν- δεν είχαν αποτέλεσμα. Κατά κύριο η μπάλα «ταλαιπωρήθηκε» στον χώρο του κέντρου και στις λίγες φορές που έφτασε σε κάποια από τις δύο περιοχές, η επιπολαιότητα και η ατυχία στέρησαν το γκολ.

Οι φιλοξενούμενοι έχασαν δύο καλές ευκαιρίες με τους Σοάρες και Μπελεβώνη, ενώ ένα σουτ του Γεωργιάδη από το ύψος του πέναλτι, κόντραρε την τελευταία στιγμή ο Κώτσιος βγάζοντας την μπάλα κόρνερ.

Στο Β ημίχρονο, ο ΠΑΟΚ μπήκε πιό δυνατά και πήρε τον έλεγχο στον χώρο του κέντρου, όμως ο ΟΦΗ σε μία ξαφνική αντεπίθεση βρέθηκε κοντά στο γκολ. Ηταν το 52ο λεπτό, όταν ο Κιάσσος σούταρε δυνατά έξω από την περιοχή, αλλά ο Τοχούρογλου έδιωξε σε κόρνερ.

Οι παίκτες του Αναστασιάδη, από την πλευρά τους, έχασαν δύο καλές ευκαιρίες με τον Γεωργιάδη και τον Οκκά, στο πρώτο 15λεπτο, όμως και στις δύο περιπτώσεις η μπάλα κατέληξε άουτ. Το παιχνίδι κύλησε στους ίδιους ρυθμούς με τις ομάδες να προσέχουν κυρίως τα μετώπισθεν και τελικό κερδισμένο τον ΟΦΗ που απέσπασε «λευκή» ισοπαλία και θα επιδιώξει να εκμεταλλευθεί το πλεονέκτημα της έδρας στον επαναληπτικό του Ηρακλείου.

ΠΑΟΚ: Τοχούρογλου, Αμπονσά, Χασιώτης (46 Νάστος), Καφές, Κουτσόπουλος, Κούτσης, Φουτσίνι (62 Μάρκος), Οκκάς, Καραδήμος (65 Κουκιέλκα), Γεωργιάδης, Γιασεμή.
ΟΦΗ: Μπεκιάϊ, Κώτσιος, Αδάμος, Μοσχογιάννης, Αναστασιάδης (65 Σαπουντζής), Μπελεβώνης (85 Δερμιτζάκης), Σταυρακάκης, Κιάσσος, Ρουμπάκης, Σολίς, Σοάρες (63 Ιορδανίδης).

Εξασφάλισε την πρόκριση η «Ένωση»

Χωρίς καν να «ιδρώσει» η ΑΕΚ νίκησε 2-0 τον Απόλλωνα Αθηνών στη Νέα Φιλαδέλφεια και ουσιαστικά «καθάρισε» την πρόκριση στους προημιτελικούς του Κυπέλλου Ελλάδας, ενώ η ρεβάνς θα γίνει στις 23 Ιανουαρίου.

Δύο ευκαιρίες στο πρώτο ημίχρονο, ήταν αρκετές για να πάρει η ΑΕΚ προβάδισμα με 2-0. Στο 35 ο Βούλγαρης προσπάθησε να μπλοκάρει τη μπάλα στο δυνατό σουτ του Σεντένο, όμως δεν τα κατάφερε και ο επερχόμενος Ναλιτζής άνοιξε το σκορ.

Λίγο πριν ολοκληρωθεί το ημίχρονο, οι ρόλοι για τους δύο άσους της ΑΕΚ αντιστράφηκαν. Ο Ναλιτζής «έσπασε› το τεχνητό οφ σάιντ και έδωσε έτοιμο γκολ στον Σεντένο, που έγραψε το 2-0.

Πριν συμβούν όλα αυτά, όμως, ο Απόλωνας είχε χάσει μεγάλη ευκαιρία, όταν ο Μιχάλης Βλάχος, δεν έπιασε καλά την κεφαλιά προ κενής εστίας και έστειλε τη μπάλα ψηλά άουτ.

Στο δεύτερο ημίχρονο ο αγώνας έμοιαζε με… αγγαρεία για τις δύο ομάδες. Οι φάσεις ήταν ελάχιστες μπροστά στις δύο εστίες, καθώς η ΑΕΚ έδειχνε απόλυτα ικανοποιημένη με το 2-0. Από την άλλη, ο Απόλλωνας πλησίασε το γκολ στην εκπνοή του αγώνα (90) όταν ο Πατσιαβούρας εκμεταλλεύθηκε σοβαρό λάθος του Μαϊστρέλλη, όμως το πλασέ του έφυγε άουτ.

Ο αγώνας σημαδεύθηκε από τον νέο τραυματισμό του Χρήστου Κωστή, ενός από τους πιο άτυχους Ελληνες ποδοσφαιριστές. Ο 31χρονος άσος μπήκε στο ματς στο 63 και έφυγε με φορείο στο 79…

ΑΕΚ: Ατματσίδης, Κωστένογλου (66 Ζαγοράκης), Κρέικ, Γεωργέας, Μαϊστρέλλης, Πριέτο (63 Κωστής. 79 λ.τ. Τόσκας), Σεντένο, Πέτκοφ, Κάππος, Κωνσταντινίδης, Ναλιτζής
Απόλλων: Βούλγαρης, Βουρεξάκης, Βιτζέκας, Χατζής, Νταμνιάνοβιτς (56 Αθανασιάδης), Αναστασάκος (63 Σταμπουλής), Σφακιανάκης, Βλάχος, Πατσιαβούρας, Γκεοργκίεφ (56 Ευαγγελάτος), Σαρακατσάνος

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ

Sports in

Σπανούλης: H ζημιά από έναν πρώην συμπαίκτη του (vid)

Ο Σπανούλης ήταν αδύνατο να του βάλει φρένο και ο Σερμαντίνι με αυτό το περίεργο στυλ έφτασε τους 21 πόντους, έχοντας 7/8 δίποντα.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Σάββατο 27 Απριλίου 2024