Σάββατο 27 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Νέες εκπομπές ξεκινούν αυτό το Σ/Κ στην ΕΡΤ1

Νέες εκπομπές ξεκινούν αυτό το Σ/Κ στην ΕΡΤ1

Σάββατο 21 Ιανουαρίου 2017, στις 16:00 ΣΤΟΥΣ ΗΧΟΥΣ ΤΟΥ ΜΠΙΓΚ ΜΠΕΝ με το Λάμπη Τσιριγωτάκη Η μηνιαία ενημερωτική εκπομπή του Λάμπη Τσιριγωτάκη από το Λονδίνο, στην ΕΡΤ1, περιλαμβάνει τα εξής θέματα: Συνέντευξη με τον βραβευμένο με το Νόμπελ Οικονομίας Σερ Κρίστοφερ Πισσαρίδης, ο οποίος διατυπώνει τις απόψεις του για το οικονομικό πρόγραμμα του νέου προέδρου […]

Σάββατο 21 Ιανουαρίου 2017, στις 16:00

ΣΤΟΥΣ ΗΧΟΥΣ ΤΟΥ ΜΠΙΓΚ ΜΠΕΝ με το Λάμπη Τσιριγωτάκη
Η μηνιαία ενημερωτική εκπομπή του Λάμπη Τσιριγωτάκη από το Λονδίνο, στην ΕΡΤ1, περιλαμβάνει τα εξής θέματα:

  • Συνέντευξη με τον βραβευμένο με το Νόμπελ Οικονομίας Σερ Κρίστοφερ Πισσαρίδης, ο οποίος διατυπώνει τις απόψεις του για το οικονομικό πρόγραμμα του νέου προέδρου των Ηνωμένων Πολιτειών, Ντόναλντ Τραμπ. Ο διακεκριμένος οικονομολόγος πιστεύει ότι η οικονομική πολιτική του Ντόναλντ Τραμπ θα επηρεάσει αρνητικά τις οικονομίες της Ευρώπης.
  • Ορισμένα ιστορικά φορέματα από την γκαρνταρόμπα της Μάργκαρετ Θάτσερ εκτίθενται τώρα στο Μουσείο της Βικτώριας και του Αλβέρτου. Γιατί η Σιδηρά Κυρία συνέδεε την ενδυμασία της με τη δύναμη της πολιτικής εξουσίας;
  • Συνέντευξη και παρουσίαση του καθηγητή του Πανεπιστημίου της Οξφόρδης Αρμάντ Νταγκούρ, ο οποίος μελετάει, ανακαλύπτει και διδάσκει την αρχαία ελληνική μουσική.
  • Στο καθιερωμένο θέμα της εκπομπής, λαμπρές σελίδες της Διασποράς.
  • Το πρόσωπο που προβάλλεται είναι ο έλληνας καθηγητής της Ορθοπεδικής και των Τραυμάτων στο Πανεπιστήμιο και το Γενικό Νοσοκομείο της πόλης Λιντς Παναγιώτης Γιαννούδης, ο οποίος ψηφίστηκε από τον κόσμο και τους γιατρούς της περιοχής για τη διάκριση του αφανή ήρωα του Εθνικού Συστήματος Υγείας με κριτήριο την κοινωνική και την ακαδημαϊκή του προσφορά.

Σάββατο 21 Ιανουαρίου 2017, στις 18:30

ΕΣ ΑΥΡΙΟΝ ΤΑ ΣΠΟΥΔΑΙΑΝΕΟΣ ΚΥΚΛΟΣ
Πορτρέτα του αύριο

Μετά τους δύο επιτυχημένους κύκλους της σειράς «Ες αύριον τα σπουδαία», οι Έλληνες σκηνοθέτες στρέφουν, για μία ακόμη φορά, το φακό τους στο αύριο του Ελληνισμού, κινηματογραφώντας μια άλλη Ελλάδα, αυτήν της δημιουργίας και της καινοτομίας.
Μέσα από τα επεισόδια της σειράς προβάλλονται οι νέοι επιστήμονες, καλλιτέχνες, επιχειρηματίες και αθλητές που καινοτομούν και δημιουργούν με τις δικές τους δυνάμεις. Η σειρά αναδεικνύει τα ιδιαίτερα γνωρίσματα και πλεονεκτήματα της νέας γενιάς των συμπατριωτών μας, αυτών που θα αναδειχθούν στους αυριανούς πρωταθλητές στις επιστήμες, στις Τέχνες, στα Γράμματα, παντού στην κοινωνία.
Όλοι αυτοί οι νέοι άνθρωποι, άγνωστοι ακόμα στους πολλούς ή ήδη γνωστοί, αντιμετωπίζουν δυσκολίες και πρόσκαιρες αποτυχίες, που όμως δεν τους αποθαρρύνουν. Δεν έχουν ίσως τις ιδανικές συνθήκες για να πετύχουν ακόμα το στόχο τους, αλλά έχουν πίστη στον εαυτό τους και στις δυνατότητές τους. Ξέρουν ποιοι είναι, πού πάνε και κυνηγούν το όραμά τους με όλο τους το είναι.
Μέσα από το νέο κύκλο της σειράς της δημόσιας τηλεόρασης, δίνεται χώρος έκφρασης στα ταλέντα και τα επιτεύγματα αυτών των νέων ανθρώπων. Προβάλλεται η ιδιαίτερη προσωπικότητα, η δημιουργική ικανότητα και η ασίγαστη θέλησή τους να πραγματοποιήσουν τα όνειρά τους, αξιοποιώντας στο μέγιστο το ταλέντο και τη σταδιακή αναγνώρισή τους από τους ειδικούς και από το κοινωνικό σύνολο, τόσο στην Ελλάδα όσο και στο εξωτερικό.

Επεισόδιο 2ο: «Miss Ομόνοια»
Στο πλαίσιο της μετάδοσης του τρίτου κύκλου της σειράς ντοκιμαντέρ «Ες αύριον τα σπουδαία», προβάλλεται το επεισόδιο με τίτλο «Miss Ομόνοια», σε σενάριο και σκηνοθεσία Γιώργου Γκουνέζου.
Στο συγκεκριμένο επεισόδιο, η ομάδα UrbanDig διερευνά τις κρυφές ιστορίες κάτω από το ορατό αστικό τοπίο και αποκαλύπτει νέες αφηγήσεις μέσω θεατρικών παραστάσεων και παρεμβάσεων στον δημόσιο χώρο.
Η πρακτική αρχίζει από την παρατήρηση, την έρευνα και τη χαρτογράφηση περιοχών και στη συνέχεια σε απρόβλεπτα σημεία, αθέατες γωνιές, κλειστούς και ανοιχτούς χώρους οι ηθοποιοί επανα-συστήνουν την πόλη στους κατοίκους της. Έτσι -έστω και για λίγο- οι πολίτες οικειοποιούνται τον δημόσιο χώρο, ενώ παράλληλα «χτίζεται» μια συλλογική ταυτότητα μέσα από τη μνήμη, την επιθυμία και την αίσθηση.
Η ομάδα απαρτίζεται από ηθοποιούς, σκηνοθέτες, ερευνητές και αρχιτέκτονες και η δράση τους εστιάζει στη συν-δημιουργία πολιτισμικού πλούτου μέσω της αλληλεπίδρασης.
Στο ντοκιμαντέρ, τα μέλη της ομάδας UrbanDig μας ξεναγούν στις γειτονιές του Δρουγουτίου και της Ομόνοιας μέσα από τις δράσεις και τις συνεντεύξεις τους.

Σκηνοθεσία-σενάριο: Γιώργος Γκουνέζος

Πρεμιέρα στην ΕΡΤ1 το Σάββατο 21 Ιανουαρίου, στις 19:00


«Οίνος ο αγαπητός»
– ΝΕΑ ΕΚΠΟΜΠΗ

Η νέα εκπομπή «Οίνος ο αγαπητός», μας ταξιδεύει στους δρόμους του κρασιού της Ελλάδας. Από την αρχαιότητα μέχρι σήμερα, η Ελλάδα έχει μακρά παράδοση στην καλλιέργεια της αμπέλου και στην παραγωγή κρασιού, διαθέτει πολλές και διαφορετικές ποικιλίες σταφυλιών, ενώ τα ελληνικά κρασιά κερδίζουν συνεχώς έδαφος στις διεθνείς αγορές.
Με ξεναγό τον οινολόγο δρ. Δημήτρη Χατζηνικολάου, θα ταξιδέψουμε στις πιο διάσημες αμπελουργικές περιοχές της χώρας μας. Από τη Νεμέα μέχρι τη Δράμα και από τη Σαντορίνη μέχρι τη Νάουσα, θα επισκεφτούμε οινοποιεία, αμπελώνες και κελάρια, θα δοκιμάσουμε μεθυστικά κρασιά -λευκά, κόκκινα, ροζέ, αφρώδη, γλυκά, λιαστά, ημίγλυκα, αλλά και αποστάγματα- και θα συνομιλήσουμε με ειδικούς και λάτρεις του «οίνου του αγαπητού».
Σ’ αυτό το διαφορετικό ταξίδι στη Διονυσιακή Ελλάδα, θα γνωρίσουμε τις διαφορετικές ποικιλίες που καλλιεργούνται ανά περιοχή, ντόπιες και ξενικές, τα κρασιά που παράγουν, τις ιδιαιτερότητές τους και τους ανθρώπους που βρίσκονται πίσω από τη διαδικασία. Θα μάθουμε πώς να διαλέξουμε το κατάλληλο μπουκάλι κρασί για κάθε περίσταση, με τι να το συνταιριάξουμε και πώς να το απολαύσουμε στο μέγιστο. Θα καταρρίψουμε μύθους για το κρασί και θα μυηθούμε στην τέχνη της οινογνωσίας, γιατί η απόλαυση ενός ποτηριού καλό κρασί μπορεί να γίνει ιεροτελεστία.
Προορισμοί: Νεμέα, Μαντινεία, Σαντορίνη, Μεσόγεια, Δράμα, Παγγαίο, Επανομή, Νάουσα, Ραψάνη, Όσσα Λαγκαδά, Μετέωρα, Ηλεία, Πάτρα, Αίγιο.

Έναρξη – Επεισόδιο 1ο: «Νεμέα»
Το ταξίδι αρχίζει από τη Νεμέα. Γνωρίζουμε το αγιωργίτικο. Επισκεπτόμαστε την οινοποιία Σκούρα, τον αμπελοοινικό φιλόσοφο Θανάση Παπαϊωάννου και το κτήμα Παλυβού. Καταρρίπτουμε το μύθο «χύμα ή εμφιαλωμένο». Μαθαίνουμε πώς να διαβάζουμε την ετικέτα ενός κρασιού. Ο αείμνηστος Ευγένιος Σπαθάρης παρουσιάζει τον «Καραγκιόζη οινοποιό», σ’ ένα σπάνιο ντοκουμέντο.

entertainment.in.gr

Sports in

Σπανούλης: H ζημιά από έναν πρώην συμπαίκτη του (vid)

Ο Σπανούλης ήταν αδύνατο να του βάλει φρένο και ο Σερμαντίνι με αυτό το περίεργο στυλ έφτασε τους 21 πόντους, έχοντας 7/8 δίποντα.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Σάββατο 27 Απριλίου 2024