Παρασκευή 26 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Παρέα με εξαιρετικές ταινίες και αυτό το Σαββατοκύριακο

Παρέα με εξαιρετικές ταινίες και αυτό το Σαββατοκύριακο

Επιμέλεια: Τζένη Παπαγεωργίου ΣΑΒΒΑΤΟ 21/1 19:30 «Πανικός στο δάσος: Η απόδραση του Φέλιξ Λυγξ» – ΕΡΤ2 Σκηνοθεσία: Μανουέλ Σισίλια, Ραούλ Γκαρσία. Παίζουν: Νεγκάρ Σαγκαγκί, Ασκάν Κοσανεχάντ, Χαμίντ Μπεχντάντ, Μπαχμάν Αρνταλάν Διάρκεια: 96΄ Μεταγλωττισμένη περιπέτεια 3D κινούμενων σχεδίων, παραγωγής Ισπανίας 2008. Οι περιπέτειες μιας ομάδας ζώων που προσπαθούν να γλυτώσουν την απαγωγή από έναν αδίστακτο κυνηγό, […]

Επιμέλεια: Τζένη Παπαγεωργίου

ΣΑΒΒΑΤΟ 21/1


19:30 «Πανικός στο δάσος: Η απόδραση του Φέλιξ Λυγξ»
– ΕΡΤ2
Σκηνοθεσία: Μανουέλ Σισίλια, Ραούλ Γκαρσία.
Παίζουν:
Νεγκάρ Σαγκαγκί, Ασκάν Κοσανεχάντ, Χαμίντ Μπεχντάντ, Μπαχμάν Αρνταλάν
Διάρκεια: 96΄

Μεταγλωττισμένη περιπέτεια 3D κινούμενων σχεδίων, παραγωγής Ισπανίας 2008.
Οι περιπέτειες μιας ομάδας ζώων που προσπαθούν να γλυτώσουν την απαγωγή από έναν αδίστακτο κυνηγό, μισθωμένο από τον εκατομμυριούχο Νόα.
Ο εκκεντρικός ηλικιωμένος καταστρώνει ένα σχέδιο για να προστατεύσει τη Φύση. Θα χτίσει μία νέα κιβωτό, όπου θα έχει ένα ζευγάρι από κάθε είδος ζώου που κινδυνεύει να εξαφανιστεί. Ακόμη και ο πιο πεπειραμένος κυνηγός θα αντιμετωπίσει αμέτρητα προβλήματα, προσπαθώντας να πιάσει τους γενναίους ήρωές μας που έχουν τον Φέλιξ, έναν άτυχο λύκο, για αρχηγό τους.
Βραβείο Γκόγια Καλύτερης 3D Ταινίας Κινούμενων Σχεδίων 2009.

23:45 «Γεννημένος την 4η Ιουλίου» -ΕΡΤ2
Σκηνοθεσία: Όλιβερ Στόουν.
Παίζουν:
Τομ Κρουζ, Κίρα Σέντγουικ,Τζέρι Λεβίν, Στίβεν Μπόλτουιν, Τομ Μπέρεντζερ, Γουίλεμ Νταφόε, Ρέιμοντ Τζ. Μπάρι, Κάρολιν Κάβα.
Διάρκεια: 138΄

Αντιπολεμικό βιογραφικό δράμα, παραγωγής ΗΠΑ 1989.
Mία από τις καλύτερες ταινίες πάνω στο τραύμα του Βιετνάμ, την απώλεια της αθωότητας και τη δυσκολία προσαρμογής του «βετεράνου» στο κοινωνικό σύνολο.
Η ταινία πραγματεύεται την αληθινή ιστορία του βετεράνου του Βιετνάμ, Pον Kόβιτς, ο οποίος όταν επέστρεψε με φρικτές αναμνήσεις και μερική αναπηρία από τον πόλεμο, αγωνίστηκε να ξαναχτίσει από το μηδέν μια καινούργια ζωή και επιδόθηκε σε μια επίπονη σταυροφορία ενάντια στην κυβερνητική πολιτική και τη συμπεριφορά των συμπατριωτών του απέναντι στους βετεράνους.
Το «Γεννημένος την 4η Ιουλίου» είναι το δεύτερο μέρος της τριλογίας του Όλιβερ Στόουν για το Βιετνάμ. Η πρώτη είναι το «Πλατούν» το 1986 και η τρίτη το «Ουρανός και γη» το 1993.
Η ταινία έχει αποσπάσει δύο (2) Όσκαρ (σκηνοθεσίας, μοντάζ) και τέσσερις Χρυσές Σφαίρες (δραματικής ταινίας, ανδρικής ερμηνείας, σκηνοθεσίας και σεναρίου).


21:00 «Ένα σπίτι στο Παρίσι» σε A΄ ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΗ ΜΕΤΑΔΟΣΗ
Σκηνοθεσία: Ίσραελ Χόροβιτς
Παίζουν:
Κέβιν Κλάιν, Μάγκι Σμιθ, Κριστίν Σκοτ-Τόμας, Ντομινίκ Πινόν, Νοεμί Λβοβσκί
Διάρκεια: 107΄

Ρομαντική κομεντί, συμπαραγωγής ΗΠΑ-Αγγλίας-Γαλλίας 2014.

Η τύχη του Ματίας, ενός αποτυχημένου και άφραγκου μεσήλικα νεοϋορκέζου συγγραφέα, αλλάζει, όταν κληρονομεί ένα διαμέρισμα στο Παρίσι από τον αποξενωμένο πατέρα του. Σύντομα ανακαλύπτει ότι το διαμέρισμα είναι κατειλημμένο από τη Ματίλντ, μια εκλεπτυσμένη ηλικιωμένη κυρία, και την υπερπροστατευτική της κόρη, Κλόι. Επίσης, ενημερώνεται ότι σύμφωνα με τη γαλλική νομοθεσία δεν μπορεί να αποκτήσει το εν λόγω περιουσιακό στοιχείο, παρά μόνο μετά το θάνατο της Ματίλντ. Όσο προσπαθεί να πουλήσει το διαμέρισμα και να συνεχίσει τη ζωή του, ο Ματίας ανακαλύπτει ότι η Ματίλντ και ο πατέρας του ήταν εραστές για πολλά χρόνια. Ο ίδιος, στο μεταξύ, αισθάνεται μια ανεξέλεγκτη έλξη για τη γοητευτική Κλόι.

23.15 Crazy, Stupid, Love – Star

Σκηνοθεσία: Γκλεν Φικάρα
Πρωταγωνιστές: Στιβ Καρέλ, Ράιαν Γκόσλινγκ, Τζουλιάν Μουρ, Έμα Στόουν, Μαρίσα Τομέι, Κέβιν Μπέικον

Ο Καλ Γουίβερ, δεν ζητάει τίποτα άλλο από τη ζωή του. Είναι παντρεμένος 25 χρόνια με την αγαπημένη του Έμιλι, τον σχολικό του έρωτα, έχει 2 υπέροχα παιδιά, μια αξιόλογη δουλειά, ένα υπέροχο σπίτι, ζει, κυριολεκτικά, τον ορισμό του αμερικάνικου ονείρου. Σε μια στιγμή όμως η τέλεια εικόνα, καταρρέει όταν η Έμιλι εξομολογείται στον Καλ πως τον απατά και θέλει διαζύγιο. Ο Καλ χάνει τη γη κάτω από τα πόδια του. Δεν ξέρει πια ποιος είναι, που πάει, τι θέλει. Την κατάσταση έρχεται να σώσει ο φίλος του, Τζέικομπ Πάλμερ, ένας εκ πεποιθήσεως εργένης, που αλλάζει γυναίκες πιο συχνά από ότι αλλάζει πουκάμισα! Ο Τζέικομπ θα σταθεί στον φίλο του και θα τον παρηγορήσει με τον μόνο τρόπο, που ξέρει. Θα του παραδώσει ταχύρυθμα μαθήματα φλερτ και από αδιάφορο οικογενειάρχη θα τον μετατρέψει σε έναν γοητευτικό, ώριμο άντρα. Η τύχη του Καλ αρχίζει να αλλάζει και οι επιτυχίες του στο γυναικείο φίλο, ανεβάζουν το ηθικό του. Παρόλαυτα, η καρδιά του συνεχίζει να χτυπάει διαφορετικά ενώ και ο Τζέικομπ αισθάνεται για πρώτη φορά στη ζωή του ανήμπορος απέναντι στον έρωτα…

Ο Ράιαν Γκόσλινγκ ήταν υποψήφιος για Χρυσή Σφαίρα.



ΚΥΡΙΑΚΗ 22/1

19:30 «Το αγόρι και ο κόσμος» ΕΡΤ2
Σκηνοθεσία: Αλέ Αμπρέου
Παίζουν: Νεγκάρ Σαγκαγκί, Ασκάν Κοσανεχάντ, Χαμίντ Μπεχντάντ, Μπαχμάν Αρνταλάν
Διάρκεια: 80΄

Πολυβραβευμένη περιπέτεια κινούμενων σχεδίων, παραγωγής Βραζιλίας 2013.

Ένα αγόρι ταξιδεύει στην πόλη για να συναντήσει το μετανάστη πατέρα του. Κατά τη διάρκεια του ταξιδιού παρατηρεί το αντιφατικό πρόσωπο της σύγχρονης παγκοσμιοποιημένης Βραζιλίας.
Πολυβραβευμένη ταινία κινούμενων σχεδίων γεμάτη χρώματα και μουσική, αλλά χωρίς διαλόγους «για να μη λερωθεί αυτό το διαμάντι με περιττά πράγματα», όπως έγραψε κριτικός της γαλλικής «L’ Express».
Η ταινία προκρίθηκε ανάμεσα στις τέσσερις υποψήφιες για το Όσκαρ καλύτερης ταινίας κινουμένων σχεδίων.


22.00 Η διερμηνέας
– Alpha

Σκηνοθεσία: Σίντνεϊ Πόλακ
Παίζουν: Νικόλ Κίντμαν, Σον Πεν, Κάθριν Κίνερ, Τζέσπερ Κρίστενσεν

Πολιτικό θρίλερ αμερικανικής, αγγλικής, γαλλικής και γερμανικής συμπαραγωγής 2005
Πίσω από τους τοίχους του ΟΗΕ βρίσκονται τα μεγαλύτερα μυστικά. Πίσω από τις επίσημες δηλώσεις, οι πιο σκοτεινοί ψίθυροι. Η Σύλβια Μπρουμ, διερμηνέας που εργάζεται στον Οργανισμό Ηνωμένων Εθνών, θα ακούσει άθελά της για την επικείμενη δολοφονία ενός αφρικανού ηγέτη, που σχεδιάζεται από ανθρώπους μέσα στον οργανισμό. Σύντομα, διαπιστώνει ότι αυτή η άτυχη στιγμή, έχει θέσει τη ζωή της στο στόχαστρο σκοτεινών κύκλων της πολιτικής και του οργανωμένου εγκλήματος. Τα πράγματα, όμως, θα γίνουν ακόμα πιο εφιαλτικά, όταν αρχίζει να υποψιάζεται ότι ο Τόμπιν Κέλερ, πράκτορας του FBI, που έχει αναλάβει την προστασία της, ίσως δεν κυκλοφορεί στο πλευρό της με αυτήν ακριβώς την αποστολή…


23:45 «Λύσσα κακιά»
ΕΡΤ2
Σκηνοθεσία: Νίκος Ζερβός
Παίζουν:
Γιάννης Ζουγανέλης, Ζωή Ζέρβα, Βίκυ Κουλιανού, Τζώνυ Θεοδωρίδης, Στέλλα Γιαμπουρά, Τάκης Χρυσικάκος, Γιώργος Καραμίχος, Σταύρος Κανελλίδης, Όλγα Θανασιά, Λορέντζο Καριέρε, Αναστάσης Κολοβός
Διάρκεια: 95΄

Κωμωδία, ελληνικής παραγωγής 2015.
Η Ζωή σπουδάζει σε δραματική σχολή στην Αθήνα. Ζει με την κολλητή της, πιο τολμηρή και περιπετειώδη ερωτικά, και προσπαθεί να καθησυχάζει τον υπερπροστατευτικό, τατουατζή πατέρα της. Δουλεύει στο μπαρ του στενού της φίλου -ο οποίος είναι κρυφά ερωτευμένος με τη συγκάτοικο- και τον χρησιμοποιεί για να κάνει τον συμφοιτητή που της αρέσει να ζηλέψει. Όσο η Ζωή αναζητεί την ευτυχία, ή έστω την καλοπέραση, οι φίλοι της στη σχολή προσπαθούν κι αυτοί να βγάλουν άκρη με τα τερτίπια της νιότης.


21:00 «Η ερωμένη του ταυρομάχου» ΕΡΤ2
Σκηνοθεσία: Μένο Μέγιες
Παίζουν:
Άντριεν Μπρόντι, Πενέλοπε Κρουζ, Ενρίκε Χερνάντεζ, Σαντιάγο Σεγκούρα, Αν Μίτσελ, Χουάν Ετσανόβε
Διάρκεια: 88΄

Δράμα εποχής, συμπαραγωγής Ισπανίας-Αγγλίας-ΗΠΑ-Γαλλίας 2008.

Ο Άντριεν Μπρόντι υποδύεται τον Μανουέλ Ροντρίγκεζ Σάντσεζ, γνωστό ως Μανολέτε, τον θρυλικό Ισπανό ταυρομάχο που έγραψε ιστορία κατά τη δεκαετία του ’40, χάρη στο ταλέντο και στην εκπληκτική δεξιοτεχνία του στην αρένα. Ριψοκίνδυνος, παράτολμος και εσωστρεφής, ο Μανολέτε ζούσε για την αρένα και φλέρταρε με το θάνατο καθημερινά. Όλα αυτά, ώς τη στιγμή που γνώρισε τη Λούπε, μια όμορφη γυναίκα που έσφυζε από ζωή και την οποία ερωτεύτηκε παράφορα. Μετά τον τραγικό του θάνατο στην αρένα, σε ηλικία μόλις 30 ετών, έμεινε στη συνείδηση των Ισπανών σαν ήρωας.

23.15 Ο Ναυαγός – ANT1
Σκηνοθεσία: Ρόμπερτ Ζεμέκις
Παίζουν:
Τομ Χανκς, Έλεν Χαντ, Πολ Σάντσεζ
Διάρκεια: 143′

Μια ταινία που φαινομενικά αναπαράγει τα κλισέ του Χόλιγουντ, που θέλουν τους εργασιομανείς να αλλάζουν άποψη και στάση ζωής έπειτα από ένα σημαντικό γεγονός, αλλά που στην πραγματικότητα εισχωρεί λίγο βαθύτερα. Ο Τσακ Νόλαντ, στέλεχος της εταιρείας ταχυμεταφορών FedEx, έχει εμμονή με την τάξη και το χρόνο: τα δέματα πρέπει να παραδίδονται στην ώρα τους, οι πτήσεις να εκτελούνται με το δευτερόλεπτο, η ζωή του όλη είναι ένα ρολόι και μια λίστα με κοινωνικές και επαγγελματικές υποχρεώσεις. Ο κόσμος του θα καταρρεύσει όταν βρεθεί ναυαγός σε κάποιο ερημονήσι, χωρίς ελπίδα διάσωσης…

entertainment.in.gr

Sports in

Μπακς: Παραμένει εκτός ο Γιάννης Αντετοκούνμπο, χάνει και το Game 3 με τους Πέισερς

Χωρίς τον Γιάννη Αντετοκούνμπο θα αγωνιστούν οι Μπακς κόντρα στους Πέισερς, στο τρίτο ματς της σειράς των Play-offs, όπως ανακοίνωσαν επίσημα τα «Ελάφια»

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 26 Απριλίου 2024