Τετάρτη 24 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Τι περιμένουμε από την 7η σεζόν του Game of Thrones

Τι περιμένουμε από την 7η σεζόν του Game of Thrones

Το «The Wind of Winter», το φινάλε της 6ης σεζόν του Game of Thrones προβλήθηκε και θέτει τις βάσεις για μία -ακόμα πιο συνταρακτική- έβδομη σεζόν. Πού αφήσαμε τους χαρακτήρες στο τέλος της έκτης σεζόν και τι αναμένεται να συμβεί στα επόμενα επεισόδια της δημοφιλούς σειράς;

Αγγελική Στελλάκη

Το «The Wind of Winter», το φινάλε της 6ης σεζόν του Game of Thrones προβλήθηκε και θέτει τις βάσεις για μία -ακόμα πιο συνταρακτική- έβδομη σεζόν.

(προσοχή ακολουθούν spoiler)

Αξίζει να σημειωθεί ότι, υπάρχουν πληροφορίες ότι η επόμενη σεζόν (πιθανότατα θα προβληθεί την άνοιξη του 2017) θα έχει μόνο επτά επεισόδια και όχι δέκα, όπως συνέβαινε μέχρι τώρα.

Αυτό, τουλάχιστον, είχε δηλώσει ο σκηνοθέτης Τζακ Μπέντερ σε συνέντευξή του στο Vanity Fair. Ερωτηθείς εάν θα επιστρέψει για την έβδομη σεζόν, ο Μπέντερ είπε: «Δεν ξέρω την απάντηση σε αυτό. Κάνουν μόνο επτά (επεισόδια)».

Το HBO δεν έχει, πάντως, μέχρι στιγμής σχολιάσει τις πληροφορίες.

Στο φινάλε της 6ης σεζόν, οι θεατές μαθαίνουν επιτέλους την ταυτότητα της μητέρας του Τζον Σνόου που -όπως ήταν αναμενόμενο- δεν ήταν άλλη από την αδελφή του Νεντ Σταρκ. Ο Σνόου λοιπόν δεν είναι γιος του Νεντ. Και αν και τον πατέρα του δεν τον μάθαμε ακόμα, εκτιμάται ότι δεν θα αργήσουμε να συνειδητοποιήσουμε ότι ο Τζον είναι ένας Ταργκάριεν.

Μένει να απαντηθεί εάν ο Τζον Σνόου θα μάθει πρώτος την ταυτότητα του πατέρα του ή εάν την πληροφορία αυτή θα την μάθουμε μέσω του Μπραν Σταρκ, ο οποίος κινείται προς τον Νότο -όπου δεν αποκλείεται να συναντήσει και τον Σνόου.

Με μεγάλο ενδιαφέρον αναμένονται οι εξελίξεις και στο King’s Landing. Η Σερσέι χρησιμοποίησε ένα μυστικό όπλο, το «υγρόν πυρ» κατά των αντιπάλων της (κυρίως της Σέπτας) και έγινε βασίλισσα του Γουέστερος. Μένει τώρα να μάθουμε τι θέση θα κρατήσει ο αδελφός και εραστής της Τζέιμι.

Η ηθοποιός που την ερμηνεύει, η Λίνα Χέντεϊ, μιλώντας στο Entertainment Weekly είπε: «Μένω να αναρωτιέμαι ποιος είναι αυτός που θα τη ρίξει (από τον Θρόνο). Μπορεί να βρίσκεται εκεί μόνο για ένα δευτερόλεπτο».

Όσο για τις προβλέψεις της για την 7η σεζόν; Η ίδια δηλώνει: «Ανατρίχιασα διαβάζοντας τη φράση Τα πλοία έρχονται. Αναμένω ότι θα γίνει μια τρομερή μάχη».

Στην διάρκεια της 7ης σεζόν αναμένεται να δούμε την Ντενέρις Ταργκάριεν να καταφθάνει επιτέλους στη Δύση με τον τεράστιο στρατό της και τον Τίριον Λάνιστερ στο πλευρό της.

Όσο για το ποιον θα ήθελε η ηθοποιός να την ρίξει από τον θρόνο; Η ίδια εκτιμά ότι αυτό θα γίνει είτε από την Άρια Σταρκ είτε από τον Τίριον Λάνιστερ. Η ίδια λέει ότι θα ήθελε ο θάνατός της να είναι «δοξασμένος, φρικιαστικός και να έρθει από το σωστό πρόσωπο».

«Ο Τίριον θα είχε ενδιαφέρον. Κανείς δεν θα απολάμβανε τον θάνατό της περισσότερο από αυτόν» λέει η Χέντεϊ.

Από την πλευρά της, η Εμίλια Κλαρκ που ερμηνεύει την Ντενέρις είπε στο EW: «(Η Ντενέρις) έχει τους δράκους. Έχει τον στρατό. Έχει τα πλοία […]. Επομένως, δεν υπάρχει τίποτα άλλο να κάνει. Πρέπει να πάει. Στον θρόνο!»

Ερωτηθείσα εάν η Ντενέρις θα συναντηθεί με τον Τζον Σνόου -καθώς η σειρά βιβλίων του Τζορτζ Μάρτιν Ιστορία του Πάγου και της Φωτιάς- εκείνη απαντά: «Δεν ξέρω. Θα μπορούσα να τον σκοτώσω. Θα μπορούσε να με σκοτώσει εκείνος. Θα μπορούσε να είναι νεκρός πριν καν συναντηθούμε. Θα μπορούσα να είμαι εγώ νεκρή πριν καν συναντηθούμε. Η Άρια θα μπορούσε να μας σκοτώσει και τους δύο! Δεν ξέρεις ποτέ! Τα πάντα είναι πιθανά. Αυτό που ξέρω είναι ότι έρχεται ο χειμώνας… και εγώ ανεβάζω τη θερμοκρασία».

Οι White Walkers (τα ζόμπι του σύμπαντος του GoT) αναμένεται να έχουν κεντρική θέση στις επόμενες δύο σεζόν της σειράς.

Ο θείος Μπέντζεν κάνει ο ίδιος ένα μεγάλο «spoiler», λέγοντας στον Μπραν: «Το Τείχος δεν είναι μόνο πάγος και πέτρα. Αρχαία μαγεία έχει χαραχθεί στη βάση του. Ισχυρή μαγεία για να προστατευθούν οι άνθρωποι από αυτό που βρίσκεται από κάτω τους. Όσο είναι όρθιο, οι νεκροί δεν μπορούν να περάσουν». Επομένως μπορούμε να υποθέσουμε ότι σε κάποια στιγμή θα δούμε το Τείχος να πέφτει;

Μεταξύ άλλων, στο τέλος της 6ης σεζόν είδαμε τον Σαμ και την Τζίλι να φτάνουν στο Ολντάουν, όπου ο Σαμ αναμένεται να βρει πολύτιμες πληροφορίες για την αντιμετώπιση των White Walkers.

Όσο για την Άρια και την Σάνσα Σταρκ, η δεύτερη καλείται να λάβει αποφάσεις για τη διοίκηση του Βορρά και να αποφασίσει το είδος της σχέσης της με τον Λιτλφίνγκερ, ενώ είναι η ιστορία της πρώτης εκείνη που αναμένεται με το μεγαλύτερο ενδιαφέρον.

Ο Ντέιβιντ Μπένιοφ, ένας από τους δημιουργούς της σειράς έχει πει: «Εάν αγαπάτε την Άρια, πρέπει να ανησυχείτε για τον δρόμο που θα πάρει από εδώ και πέρα».

Υπάρχουν, μάλιστα, κάποιες θεωρίες ότι η Άρια θα συνεχίσει την πορεία της ως δολοφόνος εκδικητής, ενώ πολλοί περιμένουν ότι θα συναντήσει ξανά τη Μελισάνδρη, η οποία πηγαίνει νότια.

Αγγελική Στελλάκη

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Sports in

ΑΕΚ – Παναθηναϊκός 3-0: Πήρε το ντέρμπι και πήγε στο +4 (vids)

Η ΑΕΚ νίκησε τον Παναθηναϊκό στη Νέα Φιλαδέλφεια και βρίσκεται στο +4 από τους Πράσινους – Δύο γκολ ο Ελίασον, ένα ο Πόνσε.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τετάρτη 24 Απριλίου 2024