Παρασκευή 26 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Ο Herve Pronzato μιλά στο in.gr/TV

Ο Herve Pronzato μιλά στο in.gr/TV

Ο βραβευμένος σεφ με το «Χρυσό Σκούφο» δημιουργεί τη νέα εποχή, με μοναδικές γαστρονομικές προτάσεις, και μας μιλά για τον ρόλο του τηλεστάρ, σαν κριτής του «Top Chef«. Συνέντευξη στην: Εύα Χατζηαργυροπούλου ΕΡ. Πώς έτυχε και βρεθήκατε στην τηλεόραση, σαν μέλος της κριτικής επιτροπής του “Top Chef»: ΑΠ. Κατά τύχη, αλλά ο βασικός λόγος που […]

Ο βραβευμένος σεφ με το «Χρυσό Σκούφο» δημιουργεί τη νέα εποχή, με μοναδικές γαστρονομικές προτάσεις, και μας μιλά για τον ρόλο του τηλεστάρ, σαν κριτής του «Top Chef«.

Συνέντευξη στην: Εύα Χατζηαργυροπούλου

ΕΡ. Πώς έτυχε και βρεθήκατε στην τηλεόραση, σαν μέλος της κριτικής επιτροπής του “Top Chef»:
ΑΠ. Κατά τύχη, αλλά ο βασικός λόγος που το αποφάσισα, ήταν τα υπόλοιπα μέλη της κριτικής επιτροπής.

ΕΡ. Πιστεύετε ότι στην Ελλάδα υπάρχουν πολλοί οπαδοί της «γκουρμέ κουζίνας», γιατί τον τελευταίο καιρό γίνεται γνωστή και στη χώρα μας στο πλατύ κοινό, μέσα από την τηλεόραση.
ΑΠ.Υπάρχουν και καλό είναι αυτό, αλλά θα μου άρεσε πιο πολύ να βλέπω μια version της παραδοσιακής ελληνικής κουζίνας, σε αυτή τη μορφή γιατί η παράδοση για μένα στην Ελλάδα χάνεται πολύ γρήγορα και σε αυτό φταίει ο νεοπλουτισμός.

ΕΡ. Την παιδεία αυτής της κουζίνας την ακολουθούν μόνο όσοι θέλουν να γίνουν επαγγελματίες σεφ και γιατί όχι να διαπρέψουν σ’ αυτό. Πιστεύετε ότι η εκπομπή σας θα σπρώξει κάποιους σε νέους επαγγελματικούς ορίζοντες;
ΑΠ. Ναι γιατί όχι…. Βέβαια μέσα από την εκπομπή, ίσως μπορούν να αντιληφθούν και τις μεγάλες απαιτήσεις και τις δυσκολίες του επαγγέλματος.

ΕΡ. Ένας καλός σεφ χρειάζεται να έχει μόνο τις σπουδές του ή και κάτι παραπάνω για να πετύχει;
ΑΠ. Θέλει μεγάλο πάθος, κέφι για έρευνα και ώρες πρακτικής, ώστε να αποκτήσει κάποιος τεχνική και πρώτα απ όλα μνήμη γεύσης…

ΕΡ. Πόσο καλή είναι η χημεία ανάμεσα σε εσάς και τους υπόλοιπους της κριτικής επιτροπής;
ΑΠ. Είναι εξαιρετική! Δε φαντάζεστε τι συμβαίνει off camera…!

ΕΡ. Πιστεύετε ότι βγαίνει αυτό προς τα έξω;
ΑΠ. Η καλή συνεργασία μεταξύ μας νομίζω ότι φαίνεται…. Από την άλλη επειδή το concept του παιχνιδιού είναι τέτοιο, που πρέπει να είμαστε λίγο πιο αυστηροί, δεν είναι δυνατόν το κλίμα που επικρατεί μεταξύ μας, εκτός γυρίσματος, να υπάρχει έτσι ακριβώς και στην εκπομπή γιατί…. δε θα γινόταν το γύρισμα! Είμαστε πιο χαλαροί εκτός πλατό, μην ξεχνάτε πως, εκτός από τον κ. Μαμαλάκη, οι υπόλοιποι δεν είχαμε καμία σχέση με την τηλεόραση μέχρι τώρα.

ΕΡ. Πόσο αυστηρά είναι τα κριτήρια, γιατί εδώ έχουμε να κάνουμε με επαγγελματίες σεφ;
ΑΠ. Είναι όπως συμβαίνει και στην καθημερινή ζωή…
Σε μια δουλειά δεν παίζει κανείς, όλοι σε αντιμετωπίζουν με αυστηρά κριτήρια
.

ΕΡ. Η κουζίνα και η μαγειρική κάποτε ήταν γένους θηλυκού. Νομίζετε ότι τελικά είναι ένας μύθος που καταρρίπτεται ; Ποια είναι η γνώμη σας;
ΑΠ. Η γιαγιά μου ήταν η καλύτερη μαγείρισσα! Τώρα πιστεύω it’s a man’s world!

ΕΡ. Ποιός ή ποιά από τους διαγωνιζόμενους νομίζετε ότι έχει περισσότερες πιθανότητες να κατακτήσει τον τίτλο;
ΑΠ. Θα δείξει… Αυτή τη στιγμή έχουν μείνει 5… Από δω και πέρα, ένα λάθος στη λεπτομέρεια, μπορεί να θέσει κάποιον εκτός παιχνιδιού.

Sports in

Ολυμπιακός: Σίνα, Μουζακίτης και Χαράλαμπος Κωστούλας στην καλύτερη 11άδα του Youth League

Τρεις παίκτες του Ολυμπιακού συμπεριλήφθηκαν από την ιστοσελίδα Football talent Scout στην καλύτερη 11άδα της διοργάνωσης.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 26 Απριλίου 2024