Παρασκευή 26 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Φεστιβαλικός Σεπτέμβρης εντός και εκτός αθηναϊκών τειχών

Φεστιβαλικός Σεπτέμβρης εντός και εκτός αθηναϊκών τειχών

Επιμέλεια: Τζένη Παπαγεωργίου Επιστρέφοντας από τις καλοκαιρινές διακοπές η διάθεση δεν είναι εύκολο να ανέβει. Μάλλον μας παίρνει από κάτω…Όμως το παν είναι να σκεφτούμε πως παρότι το καλοκαίρι μάς τελείωσε, έχουμε το προνόμιο να ζούμε σε μια χώρα όπου χαιρόμαστε τον ήλιο και την καλοκαιρία μέχρι και τον Νοέμβρη σχεδόν, οπότε έχουμε τόσα ακόμη […]

Επιμέλεια: Τζένη Παπαγεωργίου

Επιστρέφοντας από τις καλοκαιρινές διακοπές η διάθεση δεν είναι εύκολο να ανέβει. Μάλλον μας παίρνει από κάτω…Όμως το παν είναι να σκεφτούμε πως παρότι το καλοκαίρι μάς τελείωσε, έχουμε το προνόμιο να ζούμε σε μια χώρα όπου χαιρόμαστε τον ήλιο και την καλοκαιρία μέχρι και τον Νοέμβρη σχεδόν, οπότε έχουμε τόσα ακόμη να χαρούμε σε ανοιχτούς χώρους!

Εκτός από τις κοντινές αποδράσεις σε παραλίες, με τις οποίες μπορούμε να επεκτείνουμε τις καλοκαιρινές μας διακοπές ολόκληρο τον Σεπτέμβρη, εκτός από την «αναβίωση» στο σπίτι μας, όσων μας άρεσαν μέσα στις διακοπές μας – μπορούμε να διατηρήσουμε μυρωδιές, χρώματα με σουβενίρ από τα μέρη που επισκεφθήκαμε, ψάχνοντας στην κουζίνα μας γεύσεις που απολαύσαμε, συναντώντας τους φίλους που χάσαμε λόγω διακοπών- ας μην ξεχνάμε ότι ο Σεπτέμβριος είναι ένας μήνας γεμάτος εκδηλώσεις, που θα μας ανεβάσουν το κέφι και θα κάνουν το χειμώνα να φαίνεται ακόμη μακρινός.

Ανάμεσα σε πλήθος εκδηλώσεων προτείνουμε:

ΕΚΤΟΣ ΑΘΗΝΩΝ

  • 2ο Φεστιβάλ Δάσους, Θεσσαλονίκη| έως τις 15/9

Ολοκληρώνεται στις 15 Σεπτεμβρίου, με κέντρο το Θέατρο Δάσους, αλλά και με παράλληλες εκδηλώσεις στο Θέατρο Γης, στο Βασιλικό Θέατρο και στην ΕΜΣ, όπου οι θεατές θα έχουν την ευκαιρία να απολαύσουν ξεχωριστές παραγωγές στο θέατρο, τη μουσική και το χορό.

Διαβάστε αναλυτικά εδώ

  • Πικ-Νικ Urban Festival, Θεσσαλονίκη| 1-4 Σεπτεμβρίου

Πιο φαν και δροσερό από ποτέ φιλοδοξεί να είναι το φετινό Πικ-Νικ Urban Festival που «τρέχει» κάθε χρόνο, στη Θεσσαλονίκη, ενισχυμένο μάλιστα φέτος κατά μία ημέρα! Η Ρωμαϊκή Αγορά γεμίζει καλαθάκια και καρό τραπεζομάντιλα, μπάσα και κοντραμπάσα, τρομπέτες και τρομπόνια, πολύχρωμους ανεμιστήρες, παγωμένες μπίρες και δροσερά φυσικά μεταλλικά αναψυκτικά.

Διαβάστε αναλυτικά εδώ

  • 8o Street Mode Festival με Alpha Blondy και Sugar Hill Gang, Θεσσαλονίκη| 2-4/9

Με Alpha Blondy, Sugar Hill Gang και με άλλα 15 κορυφαία ονόματα επιστρέφει για 8η συνεχόμενη χρονιά το μεγαλύτερο open-air-festival της Θεσσαλονίκης σε 3 διαφορετικά stages στο Λιμάνι Θεσσαλονίκης – Αποθήκη Γ.
Τρεις ημέρες γεμάτες με μουσικές συναυλίες, dj sets, επιδείξεις και διαγωνισμούς graffiti, street art, breaking, street dance, parkour, freerunning & bmx. To φετινό παζλ του φεστιβάλ συμπληρώνουν εκθέσεις, σεμινάρια, παιχνίδια, δράσεις για μικρά παιδιά, παράλληλα events και πολλές ακόμα εκπλήξεις.

Διαβάστε περισσότερα εδώ

  • Σινεμά με Θέα, Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης| 29/8 – 15/9

Το Σινεμά με Θέα, μετά τις sold out προβολές του Ιουνίου και του Ιουλίου επιστρέφει στην ταράτσα του κτιρίου Μ2 του Μεγάρου Μουσικής Θεσσαλονίκης, προσφέροντας καλές ταινίες και θέα στον Θερμαϊκό Κόλπο.

Δείτε το πρόγραμμα

  • 1ο Φεστιβάλ Ρεμπέτικου «Η Σύρα του Μάρκου Βαμβακάρη», Σύρος| 31/8 – 4/9

Ο Δήμος Σύρου – Ερμούπολης και η Εταιρεία Ανάπτυξης και Προόδου Κυκλάδων τιμούν το λαϊκό συνθέτη, τον συριανό ρεμπέτη Μάρκο Βαμβακάρη.

Διαβάστε περισσότερα εδώ

  • 17ο Φεστιβάλ «Γ.Α. Παπαϊωάννου» – Καβάλα| 26/8 – 13/9

Πενήντα σπουδαίοι καλλιτέχνες από την Ελλάδα και το εξωτερικό, θα βρεθούν στην Καβάλα για παραστάσεις, συναυλίες και εργαστήρια για παιδιά και ενήλικες. Το 17ο «Φεστιβάλ Παπαϊωάννου» είναι επικεντρωμένο στη σχέση της μουσικής με το χορό και την κίνηση. Συνεχίζει στη λογική, σύμφωνα με την οποία δίνεται σημασία στην ανάδειξη της σχέσης της μουσικής με άλλες μορφές τέχνης.

  • Πέρα από τα Σύνορα – 1ο Διεθνές Φεστιβάλ Ιστορικού Ντοκιμαντέρ, Καστελλόριζο| 28/8-3/9

Το Ελληνικό Ίδρυμα Ιστορικών Μελετών (ΙΔΙΣΜΕ) προβαίνει σε ένα νέο πολιτιστικό εγχείρημα, υπό την αιγίδα της Γεν. Γραμ. Απόδημου Ελληνισμού (ΥΠΕΞ) και της Περιφέρειας Δωδεκανήσου. Περιλαμβάνει πλήθος πολιτιστικών δραστηριοτήτων, παράλληλα με προβολές. Το Φεστιβάλ είναι διαγωνιστικού χαρακτήρα, θα απονέμει κάθε χρόνο Βραβεία Καλύτερου Ντοκιμαντέρ, ενώ θα είναι πλαισιωμένο από ποικίλες πολιτιστικές εκδηλώσεις όπως συναυλίες με παραδοσιακά μουσικά σχήματα, εκθέσεις ζωγραφικής, γλυπτικής, φωτογραφίας, παρουσιάσεις βιβλίων, σεμινάρια κινηματογράφου και άλλα.

Διαβάστε περισσότερα εδώ

ΑΤΤΙΚΗ

  • Αισχύλεια, Ελευσίνα| ως τις 15/11

Περισσότερες από 65 εκδηλώσεις φιλοξενούν φέτος τα «Αισχύλεια», το φεστιβάλ που διοργανώνει ο δήμος Ελευσίνας εδώ και 42 χρόνια. Φέτος φιλοδοξεί, κατά τους διοργανωτές του, να είναι ο «προθάλαμος της κατάκτησης του τίτλου της Πολιτιστικής Πρωτεύουσας της Ευρώπης για το 2021».

Διαβάστε περισσότερα εδώ

  • Odyssia Festival 2016, Σχίνος| 30/8 – 5/9

Ο γραφικός και απομονωμένος κολπίσκος στον Σχίνο Κορινθίας, φιλοξενεί το φεστιβάλ ηλεκτρονικής μουσικής, και το παραθαλάσσιο μπαρ Cariocas Beach, με ιστορικά πάρτι στο ενεργητικό του, μεταλλάσσεται και προετοιμάζεται να υποδεχθεί σε δυο stages, ακόμη και τους πιο απαιτητικούς λάτρεις της ηλεκτρονικής μουσικής από όλον τον κόσμο.

Διαβάστε περισσότερα εδώ

  • Φεστιβάλ του Δήμου Ηλιούπολης «Δ. Κιντής»| έως 21/9

Στο ανοιχτό Δημοτικό Θέατρο Ηλιούπολης «Δ. Κιντής» φιλοξενούνται κάθε χρόνο, μερικές από τις πιο αξιόλογες και πολυαναμενόμενες θεατρικές παραγωγές του καλοκαιριού.

Διαβάστε περισσότερα εδώ

  • Smash Festival, Νίκαια| 2-3/9

Ένα νέο φεστιβάλ που φιλοδοξεί να γίνει θεσμός φιλοξενώντας κάθε φορά μεγάλα και σημαντικά ονόματα της παγκόσμιας μουσικής σκηνής αλλά και πολύ σημαντικούς καλλιτέχνες από την Ελλάδα, διοργανώνεται στο Κατράκειο Θέατρο.
2/9: Alpha Blondy & The Solar System. Συμμετέχουν: Ephemerals – Ρόδες United – RSN after party: Σάκης Τσιτιμενέας, Nico Marinou DJ set. Ώρα 19.30
3/9: φωτιΖΕΙ με συναυλίες σημαντικών Ελλήνων καλλιτεχνών με σκοπό τα έσοδα να διατεθούν για την πληρωμή λογαριασμών ρεύματος σε συνανθρώπους μας που αδυνατούν να τους πληρώσουν και έχει κοπεί το ρεύμα στο σπίτι τους. Ώρα 19.30

  • 1ο Μεσογειακό Φεστιβάλ Καλλιθέας|1- 8/9

Ένα νέο Φεστιβάλ, πλούσιο σε πολιτιστικές εκδηλώσεις και με έντονο κοινωνικό χαρακτήρα, ανοίγει τις πόρτες του και φιλοξενεί θεατρικές παραστάσεις, συναυλίες, χορό, εικαστικά, όπερα και γαστρονομία, τα βράδια του Σεπτεμβρίου και του Οκτωβρίου, αξιοποιώντας κάθε δυνατό χώρο στην Καλλιθέα. Στόχος του η ανάδειξη του αστικού τοπίου της γειτονιάς.

Διαβάστε περισσότερα

  • Νύχτες Πρεμιέρας, Αθήνα| 21/9 – 2/10

Το 22ο Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Αθήνας ανοίγει αυλαία με την 20ή ταινία του Πέδρο Αλμοδόβαρ, «Julieta», την Τετάρτη 21 Σεπτεμβρίου και όπως κάθε χρόνο οι σινεφίλ της Αθήνας περιμένουν να ανακοινώσει το πρόγραμμά του στις 15 Σεπτεμβρίου φέτος.

Διαβάστε περισσότερα εδώ

entertainment.in.gr

Sports in

Έξαλλοι στη Μακάμπι: «Λέει ψέματα ο Αταμάν»

Πηγή της Μακάμπι απαντά σε όσα της προσάπτει ο Εργκίν Αταμάν.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 26 Απριλίου 2024