Παρασκευή 17 Μαϊου 2024
weather-icon 21o
Για μια χούφτα... spaghetti western soundtracks του Ennio Morricone

Για μια χούφτα… spaghetti western soundtracks του Ennio Morricone

Τζωρτζίνα Ντούτση Πριν από λίγο καιρό, στο Comic-Com στο San Diego, ο Quentin Tarantino έκανε μια μεγάλη αποκάλυψη. Ο θρυλικός ιταλός συνθέτης Ennio Morricone πρόκειται να συνθέσει το score της νέας western ταινίας του πρώτου, The Hateful Eight. Τη δήλωση αυτή επιβεβαίωσε και ο Kyle Buchanan με ένα tweet, λέγοντας συγκεκριμένα πως ο Tarantino σπάνια […]

Τζωρτζίνα Ντούτση

Πριν από λίγο καιρό, στο Comic-Com στο San Diego, ο Quentin Tarantino έκανε μια μεγάλη αποκάλυψη. Ο θρυλικός ιταλός συνθέτης Ennio Morricone πρόκειται να συνθέσει το score της νέας western ταινίας του πρώτου, The Hateful Eight.

Τη δήλωση αυτή επιβεβαίωσε και ο Kyle Buchanan με ένα tweet, λέγοντας συγκεκριμένα πως ο Tarantino σπάνια χρησιμοποιεί ένα αυθεντικό score στις ταινίες του, όμως έπεισε τον Μorricone να συνθέσει ένα για το The Hateful Eight!

Ας μην ξεχνάμε πως ο σκηνοθέτης, μεγάλος fan του βραβευμένου με Όσκαρ συνθέτη Ennio Morricone, έχει χρησιμοποιήσει μουσικά θέματα του δεύτερου σε ταινίες όπως Kill Bill Volume 1 και Volume 2, Django Unchained, Inglourious Basterds.

O Ennio Morricone έχει γράψει μουσική για περισσότερες από 500 ταινίες και τηλεοπτικές σειρές, ενώ θεωρείται ένα από τους πιο πολύπλευρους και επιδραστικούς συνθέτες για ταινίες όλων των εποχών. Η μουσική του ιταλού έχει «ντύσει» περισσότερες από 60 βραβευμένες ταινίες.

Aξίζει να σημειωθεί πως ο μεγάλος συνθέτης πρόκειται να συνθέσει ξανά score σε ταινία western έπειτα από 40 χρόνια και τόσο το σινεφίλ όσο και το μουσικόφιλο κοινό περιμένει με αγωνία τις νέες του μελωδίες που θα ντύσουν μουσικά την ταινία του Tarantino.

Το νέο western του Tarantino μας μεταφέρει στο Wyoming, έπειτα από τον αμερικανικό εμφύλιο πόλεμο, όπου κυνηγοί επικηρυγμένων προσπαθούν να βρουν καταφύγιο κατά τη διάρκεια μιας χιονοθύελλας. Παράλληλα εμπλέκονται σε μια κατάσταση προδοσίας και εξαπάτησης. Θα καταφέρουν να επιβιώσουν;

Η ταινία θα κυκλοφορήσει στις αμερικανικές αίθουσες τον Ιανουάριο του 2016 και έως τότε εμείς δράττουμε την ευκαιρία να θυμηθούμε πέντε (είπαμε, μια χούφτα) από τα πιο εμβληματικά μουσικά θέματα που έχει συνθέσει ο Ennio Morricone για Spaghetti Western, που έχουν αφήσει εποχή και μάλιστα βρίσκονται μέσα στο Top 20 των αγαπημένων Spaghetti Western του Tarantino (αλλά και πολλών από εμάς).

Extra Tips:

  • Ο Alessandro Alessandroni, παιδικός φίλος του Morricone, είναι αυτός που σφυρίζει πάντα στα μουσικά θέματα του συνθέτη.
  • O σκηνοθέτης Sergio Leone ήταν συμμαθητής του Morricone

Τhe Good, The Bad, and the Ugly (1966, Σκηνοθεσία: Sergio Leone)



For A Few Dollars More (1965, Σκηνοθεσία: Sergio Leone)

A Fistful of Dollars (1964, Σκηνοθεσία: Sergio Leone)



Once Upon a Time in the West (1968, Σκηνοθεσία: Sergio Leone)




A Pistol for Ringo (1965, Σκηνοθεσία: Duccio Tessari)

entertainment.in.gr

Sports in

Η ΚΕΔ όρισε Πορτογάλο διαιτητή Β’ κατηγορίας στη Λεωφόρο – Elite στον «τελικό» του Κλεάνθης Βικελίδης

Με ξένους διαιτητές όλα τα ματς της τελευταίας αγωνιστικής των playoffs της Superleague.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 17 Μαϊου 2024