Τρίτη 07 Μαϊου 2024
weather-icon 21o
Οι νέες ταινίες στη μεγάλη οθόνη

Οι νέες ταινίες στη μεγάλη οθόνη

Eπιμέλεια: Τζωρτζίνα Ντούτση Το πλούσιο κινηματογραφικό μενού της εβδομάδας –αν και καλοκαίρι- αναμένεται να προσελκύσει αρκετούς σινεφίλ στις σκοτεινές αίθουσες. Ένας από τους πρωταγωνιστές της εβδομάδας είναι αδιαμφισβήτητα ο θρυλικός Εξολοθρευτής με τον αγαπημένο Άρνι να πρωταγωνιστεί και να κουβαλάει στις… στιβαρές πλάτες του ολόκληρη την ταινία. Ας δούμε συνολικά τις ενδιαφέρουσες επιλογές μας για […]

Eπιμέλεια: Τζωρτζίνα Ντούτση

Το πλούσιο κινηματογραφικό μενού της εβδομάδας –αν και καλοκαίρι- αναμένεται να προσελκύσει αρκετούς σινεφίλ στις σκοτεινές αίθουσες. Ένας από τους πρωταγωνιστές της εβδομάδας είναι αδιαμφισβήτητα ο θρυλικός Εξολοθρευτής με τον αγαπημένο Άρνι να πρωταγωνιστεί και να κουβαλάει στις… στιβαρές πλάτες του ολόκληρη την ταινία.

Ας δούμε συνολικά τις ενδιαφέρουσες επιλογές μας για τη νέα κινηματογραφική εβδομάδα που ξεκινά…


Εξολοθρευτής: Γένεsys
«I’ll be back». Η φράση που έχει αφήσει εποχή και έχει ειπωθεί από τα χείλη χιλιάδων ανθρώπων, ανήκει σε έναν από πιο χαρακτηριστικούς κινηματογραφικούς ήρωες που εν έτει 2015 επιστρέφει στη μεγάλη οθόνη. Έτσι, η αναβίωση του θρυλικού Εξολοθρευτή με πρωταγωνιστή και πάλι τον Άρνολντ Σβαρτσενέγκερ αποτελεί γεγονός, ο πόλεμος ενάντια στις μηχανές συνεχίζεται, οι σκηνές μάχης χαρακτηρίζονται ως επικές και τα τρισδιάστατα γραφικά υπόσχονται ένα μοναδικό υπερθέαμα.


Χορωδία
Ένα κάστ δημοφιλών ηθοποιών (Ντάστιν Χόφμαν, Κάθι Μπέιτς, Έντι Ιζάρ, κ.α.) που μετρούν διακρίσεις και βραβεύσεις καθοδηγεί ένα καστ ανερχόμενων ηθοποιών στο ρόλο νεαρών τραγουδιστών, υπό τις σκηνοθετικές οδηγίες του βραβευμένου σκηνοθέτη Φρανσουά Ζιράρ («Cirque Du Soleil»). Ένα 12χρονο ορφανό αγόρι που δεν έχει καμιά σχέση με τη μουσική μπαίνει στη χορωδία αγοριών Boychoir ενός μουσικού οικοτροφείου. Εκεί έρχεται αντιμέτωπο με τον απαιτητικό και αυστηρό Διευθυντή Καρβέλ (Ντάστιν Χόφμαν).


Παγιδευμένη ψυχή: Κεφάλαιο 3
Η απόκοσμη τριλογία του πετυχημένου θρίλερ, που έχει αποκτήσει φανατικούς θαυμαστές παγκοσμίως, είναι πια γεγονός και το τρίτο και πιο σκοτεινό κεφάλαιο προσκαλεί τους fans του είδους στις σκοτεινές αίθουσες. Το τρίτο κεφάλαιο ξεκινάει ανάποδα, με αναδρομική ισχύ. Η ιστορία του προηγείται αυτής των δύο πρώτων ταινιών, ενώ και αυτήν τη φορά το σενάριο επικεντρώνεται στη μετά θάνατον ζωή και τις εγκλωβισμένες ψυχές.


Όσο είμαστε νέοι
Το «Όσο είμαστε νέοι» είναι η νέα διαγενεακή κωμωδία του Νόα Μπάουμπαχ, για το χρόνο που περνά, τη φιλοδοξία και την επιτυχία, και το πορταίτο ενός γάμου που δοκιμάζεται από την εισβολή της νιότης. Οι μεγαλύτεροι σε ηλικία χρησιμοποιούν iPads και Netflix, ενώ οι νέοι αναζητούν βινύλια και vintage κασέτες. Με τους Ναόμι Γουότς, Μπεν Στίλερ, Άνταμ Ντράιβερ, Αμάντα Σέιφριντ.


Ο Κιτρινομύτης σε τρελές πτήσεις
Μια ταινία κινουμένων σχεδίων για όλη την οικογένεια, με κεντρικό ήρωα ένα μικρό ορφανό πουλί τον Κιτρινομύτη. Ο Κιτρινομύτης έχασε την οικογένειά του από τη μέρα που έπεσε από τη φωλιά. Η Πασχαλίτσα τον υιοθετεί και τον μεγαλώνει σε ένα εγκαταλελειμμένο καλύβι στο δάσος, χωρίς κανένα άλλο πουλί ως πρότυπο – κι έτσι, ο καλόκαρδος Κιτρινομύτης φοβάται να απογειωθεί και να πετάξει μακριά. Χάρη σε ένα γύρισμα της τύχης, αναγκάζεται να αναλάβει ένα δύσκολο ρόλο: εκείνον του ηγέτη του σμήνους των πουλιών που φεύγουν για την Αφρική. Ο Κιτρινομύτης ενθουσιάζεται με την πρόκληση αλλά έχει ελάχιστες εμπειρίες που μπορούν να τον βοηθήσουν – κι έτσι ξεκινά η μεγαλύτερη περιπέτεια της ζωής του.


Μακριά από το πλήθος
Το κλασικό μυθιστόρημα του Τόμας Χάρντι αναβιώνει στη μεγάλη οθόνη υπό τις σκηνοθετικές οδηγίες του Τόμας Βίντερμπεργκ. Μια ανεξάρτητη και δυναμική νεαρή γυναίκας κληρονομεί τη φάρμα του θείου της. Οικονομικά αυτόνομη (κάτι το σπάνιο στη βικτωριανή εποχή), όμορφη και πεισματάρα, η Μπάθσιμπα προσελκύει τρεις πολύ διαφορετικούς αλλά αποφασισμένους μνηστήρες.


Slow West
Ο Μάικλ Φασμπεντερ («Shame», «12 Χρόνια Σκλάβος») καλπάζει στην Άγρια Δύση του 19ου αιώνα σε ένα ατμοσφαιρικό western που κέρδισε το Μεγάλο Βραβείο της Επιτροπής στο Φεστιβάλ του Σάντανς. Ο 16χρονος αριστοκράτης Τζέι (Κόντι Σμιτ-Μακφί) μεγαλώνει στα Χάιλαντς της Σκωτίας μαζί με την Ρόουζ, την κόρη ενός ταπεινού αγρότη. Ενώ οι δυο τους συνειδητοποιούν ότι η φιλία τους με τα χρόνια εξελίχθηκε σε κάτι περισσότερο, ο πατέρας της Ρόουζ αποφασίζει να μεταφέρει την οικογένειά του στην Αμερική. Συντετριμμένος για την απώλειά του, ο Τζέι γυρνά την πλάτη του στην προνομιούχο ζωή του και ξεκινά να βρει την χαμένη του αγάπη στη νέα ήπειρο. Το ταξίδι αυτό, γεμάτο με κίνδυνο, προδοσίες και βία, ο Τζέι θα συνειδητοποιήσει ότι η Δύση δεν δείχνει οίκτο στους αθώους.


Ξεχασμένες ζωές
Η ταινία, που απέσπασε το βραβείο Καλύτερης Σκηνοθεσίας στο «Τμήμα Οριζόντων» του Φεστιβάλ Βενετίας (2013), είναι η δεύτερη ταινία του Uberto Pasolini, παραγωγού της παγκόσμιας επιτυχίας «The Full Monty». Η διεισδυτική, δραματική κομεντί, ντυμένη με υπέροχη μουσική, πραγματεύεται τη ζωή, τη μοναξιά και την αγάπη, υφαίνοντας το πορτρέτο ενός ήσυχου, φιλότιμου και αλτρουιστή ήρωα στην τελευταία του αποστολή, τον οποίο ενσαρκώνει υποδειγματικά ο Eddie Marsan («Sherlock Holmes», «Happy Go Lucky»).


Ταξίδι στην Ιταλία
Οι Στηβ Κούγκαν και Ρομπ Μπράιτον μας οδηγούν σε μια ξεκαρδιστική διαδρομή στην ιταλική εξοχή. Δύο φίλοι, έξι γεύματα σε διαφορετικές τοποθεσίες σε ένα road trip (ταξίδι με το αυτοκίνητο) στην Ιταλία: Λιγουρία, Τοσκάνη, Ρώμη, Αμάλφι και Κάπρι. Ο Rob και ο Steve αναλαμβάνουν για άλλη μια φορά, να παρουσιάσουν για λογαριασμό της εφημερίδας The Observer, την κριτική τους για ορισμένα εστιατόρια. Οι δυο τους συζητούν για τη ζωή, την αγάπη, την εργασία και την ξενιτιά. Δεν πρόκειται μόνο για μια γαστρονομική εξερεύνηση αλλά και για ένα πολιτιστικό ταξίδι, καθώς ακολουθούν τα βήματα των άγγλων ρομαντικών ποιητών Byron και Shelley στην Ιταλία, αναζητώντας τα σημεία που οι δυο ποιητές πέρασαν μια καθοριστική για το έργο τους χρονική περίοδο.

entertainment.in.gr

Sports in

Κρίσταλ Πάλας – Μάντσεστερ Γιουάιτεντ 4-0: Συντριβή για την ομάδα του Τεν Χαγκ

Η Κρίσταλ Πάλας διέλυσε τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ με 4-0.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τρίτη 07 Μαϊου 2024