Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Τα «νεφελώματα» ενός Κρητικού ταξιδεύουν στην Μπιενάλε Ισπανίας

Τα «νεφελώματα» ενός Κρητικού ταξιδεύουν στην Μπιενάλε Ισπανίας

Για δεύτερη φορά ένας κρητικός από την Ιεράπετρα, ερασιτέχνης ζωγράφος, εκπροσωπεί την Ελλάδα σε διεθνή εικαστική έκθεση στην Ισπανία (τρίτη συμμετοχή του σε διοργάνωση στο εξωτερικό). Ο λόγος για τον Γιάννη Λαμπράκη, από την Ιεράπετρα, ο οποίος, όντας επίσημο μέλος της Ισπανικής Ένωσης Ζωγράφων Παστέλ εδώ και δύο χρόνια, έχει τη χαρά και την τιμή […]

Για δεύτερη φορά ένας κρητικός από την Ιεράπετρα, ερασιτέχνης ζωγράφος, εκπροσωπεί την Ελλάδα σε διεθνή εικαστική έκθεση στην Ισπανία (τρίτη συμμετοχή του σε διοργάνωση στο εξωτερικό).

Ο λόγος για τον Γιάννη Λαμπράκη, από την Ιεράπετρα, ο οποίος, όντας επίσημο μέλος της Ισπανικής Ένωσης Ζωγράφων Παστέλ εδώ και δύο χρόνια, έχει τη χαρά και την τιμή να βλέπει τη δουλειά του να επιλέγεται και να παρουσιάζεται, πρώτα στη Μαγιόρκα, πριν από ενάμιση χρόνο, και αυτές τις μέρες στο Οβιέδο της Βόρειας Ισπανίας στην 3η Διεθνή Μπιενάλε Ζωγραφικής Παστέλ, η οποία διοργανώνεται και πάλι από την Ισπανική Ένωση.

Στην μπιενάλε συμμετέχουν 108 ζωγράφοι από όλο τον κόσμο και συγκεκριμένα από 17 χώρες (Ισπανία, Πολωνία, Γαλλία, Ολλανδία, Αυστρία, Ρωσία, Πορτογαλία, Ταϊβάν, Αγγλία, Λετονία, Χογκ Κογκ, Βολιβία, Μαυρίκιος, Ακτή Ελεφαντοστού, Αργεντινή, Μεξικό, Κίνα, Ελλάδα). Η Κίνα, μάλιστα, είναι η τιμώμενη χώρα. Τα εγκαίνια της έκθεσης έγιναν στις 5 Φεβρουαρίου και θα διαρκέσει μέχρι τις 21 του μήνα.

Ο πίνακας που φιλοξενείται στην έκθεση φέρει τον τίτλο «Painting Nebulae» (Ζωγραφίζοντας Νεφελώματα) και είναι ένα πάντρεμα της φυσικής, την οποία σπούδασε και υπηρετεί, με τη ζωγραφική, την τέχνη γενικότερα, την οποία εξίσου αγαπά από πολύ μικρός.

«Τα παστέλ δουλεύονται πολύ, ή μάλλον ως επί το πλείστον, με τα δάχτυλα. Είναι χρώμα σε σκόνη που απλώνεται με τα δάχτυλα, μιξάροντας και δημιουργώντας αποχρώσεις. «Άπλωσα» λοιπόν ένα νεφέλωμα στο χαρτί (νεφελώματα=πολύχρωμοι και εντυπωσιακοί διαστρικοί σχηματισμοί νεφών σκόνης και αερίων)», σημειώνει ο καλλιτέχνης.

entertainment.in.gr

Sports in

Οριστικό: Απορρίφθηκε το αίτημα της Φενέρμπαχτσε πριν τον Ολυμπιακό

Οριστική απόφαση για τον αγώνα Σούπερ Καπ της Φενέρμπαχτσε πριν τα ματς με τον Ολυμπιακό για το Europa Conference League

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024