Πέμπτη 18 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Πρεμιέρα για το ΕΜΣΤ με την έκθεση «Κρίσιμοι Διάλογοι: Αθήνα - Αμβέρσα»

Πρεμιέρα για το ΕΜΣΤ με την έκθεση «Κρίσιμοι Διάλογοι: Αθήνα – Αμβέρσα»

...

Με την περιοδική έκθεση «Κρίσιμοι Διάλογοι: Αθήνα- Αμβέρσα» που γίνεται σε συνεργασία με το ΜΗΚΑ (Φλαμανδικό Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης, Αμβέρσα) το ΕΜΣΤ (Εθνικό Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης) ανοίγει τις πόρτες του πριν τα επίσημα εγκαίνια που θα γίνουν το φθινόπωρο του 2017.

Η έκθεση αυτή θα είναι η πρώτη του Μουσείου σε κανονική λειτουργία και θα εγκαινιάσει ταυτόχρονα τον χώρο των περιοδικών εκθέσεων του νέου ΕΜΣΤ και την σειρά με τίτλο «Το ΕΜΣΤ στον κόσμο». Ο σχεδιασμός της ξεκίνησε το 2015 με στόχο να συνδεθεί το ΕΜΣΤ με άλλα Μουσεία και Ιδρύματα Σύγχρονης και Μοντέρνας Τέχνης ανά τον κόσμο. Σε αυτήν τη σειρά, έργα της συλλογής του ΕΜΣΤ θα «συνομιλούν» με έργα από τις συλλογές των άλλων Μουσείων, αναδεικνύοντας συγγένειες, διαφορετικές προσεγγίσεις, ρεύματα και δυναμικές της σύγχρονης καλλιτεχνικής δημιουργίας.


Σκοπός είναι η μελέτη για την συμβολή της σύγχρονης τέχνης στον προβληματισμό και τις αντιδράσεις επί καίριων ζητημάτων τοπικών και παγκόσμιων. Επιπλέον, με αυτό τον τρόπο θα εδραιωθεί η σύμπραξη σε επίπεδο καλλιτεχνικό, εκπαιδευτικό και ερευνητικό με άλλους οργανισμούς που έχουν τις ίδιες αρχές και τον ίδιο προσανατολισμό με το ΕΜΣΤ.

Οι επισκέπτες θα έχουν πρόσβαση στους χώρους των περιοδικών εκθέσεων σε 4.000m² από τα 20.000m² του κτιρίου. Επίσης θα λειτουργεί το πωλητήριο του Μουσείου αλλά τα αναψυκτήρια δεν θα λειτουργήσουν αφού δεν έχει ακόμα προκυρηχθεί διαγωνισμός.

Η έκθεση θα εγκαινιαστεί τη Δευτέρα 31 Οκτωβρίου στις 19:00 και θα διαρκέσει έως την Κυριακή 29 Ιανουαρίου θα περιλαμβάνει περίπου 70 έργα και θα διαρθρώνεται σε θεματικές που θα υποστηρίζονται από τρία έργα, ενός Έλληνα, ενός Βέλγου και ενός άλλης εθνικότητας διεθνούς καλλιτέχνη από τις συλλογές των δύο Μουσείων. Στη συνέχεια θα ταξιδέψει στο Βέλγιο, όπου θα εγκαινιαστεί τον Απρίλιο του 2017 ταυτόχρονα με τους χώρους του ανακαινισμένου M HKA.

entertainment.in.gr

Sports in

Έγραψε ιστορία η Ρεάλ: Μυθικό επίτευγμα για τη «Βασίλισσα»!

Η Ρεάλ πέτυχε κάτι που δεν έχει καταφέρει ποτέ καμία άλλη ομάδα στο Champions League!

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 18 Απριλίου 2024