Παρασκευή 19 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Το in.gr στην έκθεση των αποφοίτων της Ανωτάτης Σχολής Καλών Τεχνών

Το in.gr στην έκθεση των αποφοίτων της Ανωτάτης Σχολής Καλών Τεχνών

...

Το Ελληνικό Φεστιβάλ και η Ανώτατη Σχολή Καλών Τεχνών συνεργάζονται για πρώτη φορά φέτος πάνω σε θέματα εκπαίδευσης, έρευνας, τέχνης και πολιτισμού.

Η έκθεση, που θα λειτουργεί μέχρι την 1η Ιουλίου, παρουσιάζει έργα τριών διαφορετικών ομάδων φοιτητών, από τους τομείς της ζωγραφικής, της γλυπτικής, της σκηνογραφίας και της χαρακτικής του Τμήματος Εικαστικών Τεχνών της Α.Σ.Κ.Τ.

Μέσα από τα έργα παρουσιάζονται οι τάσεις και οι εκφραστικοί χαρακτήρες, ενώ καταγράφονται τα τελικά αποτελέσματα της εικαστικής εκπαίδευσης και της καλλιτεχνικής έρευνας που ανέπτυξαν οι φοιτητές στη διάρκεια των σπουδών τους, ως συνοπτική αλλά και συνεκτική εικόνα των εκπαιδευτικών αποτελεσμάτων του Τμήματος.

Ο Μάριος Σπηλιόπουλος Καθηγητής ΑΣΚΤ, Τμήμα Eικαστικών Tεχνών (Γ’ Eργαστήριο Zωγραφικής) μίλησε στο in.gr για τη συνεργασία των δύο φορέων καθώς και για τις εργασίες των αποφοίτων τονίζοντας «ότι παρ’ όλο την κρίση που περνάει η χώρα η σχολή βρίσκεται σε άνθηση και εργασίες φοιτητών μπορούν να συναγωνιστούν δουλειές καλλιτεχνών του εξωτερικού».

Επίσης για τις διπλωματικές τους εργασίες μίλησαν οι απόφοιτοι της ΑΣΚΤ Εύη Καλογηροπούλου, Μπάιρον Καλομαμάς, Στέλλα Καπεζάνου και Ευαγγελία Παπαθανασίου.

Παράλληλα, στους εξωτερικούς χώρους της οδού Πειραιώς 260, έχουν δημιουργηθεί δύο πρωτότυπα κολλάζ από αφίσες του Ελληνικού Φεστιβάλ των τελευταίων ετών, σε μία προσπάθεια να τιμήσουμε την αδιάλειπτη πορεία του θεσμού εδώ και 61 χρόνια. Τα τελευταία χρόνια της κρίσης τι άλλαξε κυρίως στο θεατρικό τοπίο;

Το κοινό θα μπορεί να επισκέπτεται τον εκθεσιακό χώρο «Νίκος Κεσσανλής» της Ανωτάτης Σχολής Καλών Τεχνών, Πειραιώς 256 (Ρέντης) τις παρακάτω ημερομηνίες:
23-24 Ιουνίου: 10:00-19:00
29 Ιουνίου: 14:00-19:00
30 Ιουνίου-1 Ιουλίου: 10:00-19:00

Η επίσκεψη είναι ελεύθερη για το κοινό.

Συνεντεύξεις: Μαρία Παπουτσή
Λήψεις: Αλεξάνδρα Γρυπάρη

entertainment.in.gr

Sports in

Ο Βαγγέλης Μαρινάκης στη Νιόν για τον ημιτελικό της Κ19 του Ολυμπιακού

Ο πρόεδρος της ΠΑΕ Ολυμπιακός, Βαγγέλης Μαρινάκης, μια μέρα μετά το έπος της Πόλης βρίσκεται και στη Νιόν για να παρακολουθήσει τον σπουδαίο ημιτελικό της Κ19 με τη Ναντ

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 19 Απριλίου 2024