Παρασκευή 26 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Ποιους Έλληνες ζωγράφισε ο Άντι Γουόρχολ;

Ποιους Έλληνες ζωγράφισε ο Άντι Γουόρχολ;

Όταν η Ντέπυ Χανδρή «εμφανίστηκε» στο εξώφυλλο του “INTERVIEW”

Όταν η Ντέπυ Χανδρή «εμφανίστηκε» στο εξώφυλλο του “INTERVIEW”, δημιουργήθηκε ένας … μικρός χαμός στους κύκλους της υψηλής κοινωνίας του Big Apple.

Η διεθνούς φήμης designer κοσμημάτων, ήταν η μοναδική ελληνίδα (στην πραγματικότητα κανένας άλλος συμπατριώτης μας δεν φιλοξενήθηκε ποτέ στην πρώτη σελίδα του εντύπου), η οποία μετά από «επιθυμία» του Άντι Γουόρχολ «ζωγράφισε» το ασπρόμαυρο φόντο του εξωφύλλου.

Ένα ασπρόμαυρο εξώφυλλο με την διάσημη Depy Chandris, στο παγκόσμιας ακτινοβολίας avant-garde περιοδικό του «πατέρα της pop art». Η Ντέπυ Χανδρή, γόνος της γνωστής εφοπλιστικής οικογένειας, κυρίως όμως, μία υπερταλαντούχα δημιουργός, συνδεόταν με στενή φιλία με τον Γουόρχολ. Ο Άντι θαύμαζε όμως, (πέρα από τις φιλικές σχέσεις), το μυαλό, τις σχεδιαστικές της ικανότητες, το «ιδιαίτερο» ταλέντο της, που την έκανε να ξεχωρίζει ανάμεσα σε πάρα πολλούς άλλους δημιουργούς, οι οποίοι αναζητούσαν την τύχη τους στην Μητρόπολη του πλανήτη.

Η Ντέπυ Χανδρή στο “Saks Fifth Avenue

Οι περιβόητες υπέροχες πεταλούδες στις βιτρίνες του “Saks Fifth Avenue” και στο exclusive κατάστημα της “Elizabeth Arden”, επίσης στην Πέμπτη Λεωφόρο, έκαναν τον κόσμο να τραβάει ασταμάτητα φωτογραφίες. Οι βιτρίνες μάλιστα του “Saks”, είχαν δημιουργήσει διεθνή κολακευτικά σχόλια. Λίγες ίσως φορές, το εμβληματικό κατάστημα είχε αφιερώσει σχεδόν ολόκληρες τις βιτρίνες του σε ένα δημιουργό. Η Ντέπυ Χανδρή κατοικούσε τότε σε ένα κομψότατο διαμέρισμα στη Νέα Υόρκη. Στη συγκεκριμένη πόλη «έχτισε» άλλωστε την καριέρα της, που από τα διεθνή πολυκαταστήματα και exclusive boutiques, την οδήγησε σε αποκλειστική συνεργασία με τον οίκο “Christies”. Τα κοσμήματά της διατίθενται πλέον και από τον international οίκο δημοπρασιών, όπως επίσης στο Γκστάαντ ένα spot επίσης στενά συνδεδεμένο με την Depy Chandris.

Οι Έλληνες και τα «πινέλα» του Άντι…

Ο Άντι Γουόρχολ ζωγράφισε την Ντέπυ. Τα πορτραίτα δια χειρός Andy, υπάρχουν στο σπίτι της στα βόρεια προάστια της Αθήνας και σε αυτά του εξωτερικού. Ποιους άλλους όμως έλληνες «πρόλαβε» να ζωγραφίσει ο μεγάλος Γουόρχολ; Την Αλίκη Περρωτή, την Μαριάννα Βαρδινογιάννη, την Χριστιάννα Γουλανδρή, την Ντόντα Βορίδη, μέλη των οικογενειών Εμπειρίκου και Κουμαντάρου, κ.α.

Η Αλίκη Περρωτή είχε αγοράσει μάλιστα αρκετά έργα του Άντι Γουόρχολ. Ένα από τα ωραιότερα έργα του «κοσμούσε» το διαμέρισμά της, το οποίο βρισκόταν μέσα στο υπέρλαμπρο, ολόχρυσο κτίριο του Ντόναλντ Τραμπ (“Trump Tower”) επί της Fifth Avenue. Ο Άντι είχε ζωγραφίσει ένα ζευγάρι μωβ γόβες με στρας σε πράσινο φόντο. Ο Φίλιππος Νιάρχος διαθέτει επίσης μία μεγάλη συλλογή εξαιρετικών πινάκων του Γουόρχολ και άλλων καλλιτεχνών της pop art όπως ο Ρόϋ Λιχνενστάιν, ο Ντε Κούνινγκ κ.α.

Sports in

Ολυμπιακός: Σίνα, Μουζακίτης και Χαράλαμπος Κωστούλας στην καλύτερη 11άδα του Youth League

Τρεις παίκτες του Ολυμπιακού συμπεριλήφθηκαν από την ιστοσελίδα Football talent Scout στην καλύτερη 11άδα της διοργάνωσης.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 26 Απριλίου 2024