Παρασκευή 26 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Επιμένει σε απογραφή Ρομά ο Σαλβίνι παρά τις αντιδράσεις

Επιμένει σε απογραφή Ρομά ο Σαλβίνι παρά τις αντιδράσεις

Σύμφωνα με αναλυτές, ο γραμματέας της Λέγκα συνεχίζει να ανεβάζει τους τόνους εν όψει και του δεύτερου γύρου των δημοτικών εκλογών, ο οποίος θα διεξαχθεί την ερχόμενη Κυριακή

Αμετακίνητος στην πρότασή του για απογραφή των Ρομά που κατοικούν στην Ιταλία δηλώνει ο υπουργός Εσωτερικώ,ν Ματέο Σαλβίνι, παρά τις αντιδράσεις που υπάρχουν, ακόμη και εντός των κόλπων της κυβέρνησης.

Ο γραμματέας της Λέγκα, επανερχόμενος στο θέμα, έγραψε σήμερα στην σελίδα του στο Facebook: «Απογραφή των Ρομά και έλεγχος για το πώς δαπανάται το δημόσιο χρήμα. Αν το προτείνει η αριστερά είναι εντάξει, αν το προτείνω εγώ είναι ρατσισμός. Δεν εγκαταλείπω τον στόχο και τραβάω μπροστά. Πρώτα οι Ιταλοί και η ασφάλειά τους».

Παράλληλα, ο Σαλβίνι έγραψε ότι «σήμερα το πρωί, στην τοποθεσία Καρμανιόλα, έξω από το Τορίνο, όπου κυβερνά η Λέγκα, κατεδαφίστηκε ένα παράνομο σπίτι σε καταυλισμό Σίντι που δεν διαθέτει την προβλεπόμενη άδεια» διότι η Λέγκα «περνά από τα λόγια στις πράξεις».

Στο μεταξύ, ο βουλευτής Ρομπέρτο Σπεράντσα, του αριστερού κόμματος Ελεύθεροι και Ίσοι, αποφάσισε να μηνύσει τον Σαλβίνι για υποκίνηση φυλετικής βίας.

Σύμφωνα με πολλούς αναλυτές, ο γραμματέας της Λέγκα συνεχίζει να ανεβάζει τους τόνους (παρά την δυσαρέσκεια του πρωθυπουργού Τζουζέπε Κόντε), εν όψει και του δεύτερου γύρου των δημοτικών εκλογών, ο οποίος θα διεξαχθεί την ερχόμενη Κυριακή.

Μια δύσκολη συνάντηση

Μέσα σε αυτό το κλίμα ο Ιταλός υπουργός Εσωτερικών έκανε γνωστό ότι την εβδομάδα αυτή προτίθεται να συναντήσει τον πάπα Φραγκίσκο «ο οποίος μιλά στις ψυχές όλων των ανθρώπων».

Οι απόψεις τους, στο μεταναστευτικό -και όχι μόνο- απέχουν σημαντικά και μένει να φανεί με ποιον τρόπο θα τον υποδεχθεί «ο ποντίφικας των φτωχών», αν φυσικά πραγματοποιηθεί όντως αυτή η συνάντηση.

Sports in

Συμφώνησε για νέο συμβόλαιο το μεγαλύτερο ταλέντο της Παρί

Συμφώνησε για νέο συμβόλαιο συνεργασίας ένας από τους πιο ταλαντούχους παίκτες της Παρί Σεν Ζερμέν.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 26 Απριλίου 2024