Παρασκευή 26 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Ντε Βιλπέν: «Συνεχίστε τις μεταρρυθμίσεις για να κερδίσετε το στοίχημα»

Ντε Βιλπέν: «Συνεχίστε τις μεταρρυθμίσεις για να κερδίσετε το στοίχημα»

Η Ελλάδα έχει σημειώσει σημαντική πρόοδο όσον αφορά στην εφαρμογή των μεταρρυθμίσεων

Το στοίχημα της Ελλάδας θα κερδηθεί πραγματικά αν κατορθώσει να διατηρήσει τη βιώσιμη πορεία των μεταρρυθμίσεών της. Αυτό είναι το μήνυμα που στέλνει με τη συνέντευξή του στα «ΝΕΑ» σήμερα ο γάλλος πρώην πρωθυπουργός Ντομινίκ ντε Βιλπέν. Κι ο λόγος, όπως εξηγεί, είναι απλός: έτσι θα εξασφαλίσει την εμπιστοσύνη των αγορών. Ο Ντομινίκ ντε Βιλπέν τάσσεται υπέρ μιας ρύθμισης του ελληνικού χρέους, αλλά προειδοποιεί: δεν θα επιτευχθεί τίποτα αν ο καθένας μείνει ακλόνητος στις θέσεις του.

Πιστεύετε ότι η Ελλάδα έχει κερδίσει το στοίχημά της και πως θα εξασφαλίσει την καθαρή έξοδο από τα προγράμματα βοήθειας;

Είναι προφανές ότι από το 2010 η Ελλάδα έχει σημειώσει σημαντική πρόοδο όσον αφορά στην εφαρμογή των μεταρρυθμίσεων. Πολλές φωνές έχουν χαιρετίσει συλλογικά την αξιοσημείωτη ικανότητα του ελληνικού λαού και του κράτους για κινητοποίηση με σκοπό την ανάκαμψη της χώρας. Μπορεί να έφθασε το πλήρωμα του χρόνου για την Ελλάδα, μετά την Ιρλανδία και την Πορτογαλία, να ανοίξει μια νέα σελίδα στις σχέσεις της με τους διεθνείς πιστωτές.

Η έξοδος από το τρίτο διεθνές πρόγραμμα βοήθειας, που ανακοινώθηκε για τις 20 Αυγούστου, ασφαλώς δεν θα πρέπει να πραγματοποιηθεί σε κλίμα αβεβαιότητας. Ωστόσο, αυτή η έξοδος δεν θα απαλλάξει την Ελλάδα, από την πλευρά των πιστωτών της, από έναν κοινό προβληματισμό σχετικά με τον καλύτερο τρόπο αποφυγής του βάρους του χρέους που καταπνίγει την οικονομία της. Μέχρι σήμερα, οι διάφορες δανειοληπτικές πράξεις στις χρηματοπιστωτικές αγορές που πραγματοποίησε η Ελλάδα έτυχαν διεθνώς ικανοποιητικής υποδοχής. Το στοίχημα, όμως, εξακολουθεί να ισχύει και θα κερδηθεί πραγματικά αν η Ελλάδα κατορθώσει να διατηρήσει τη βιώσιμη πορεία των μεταρρυθμίσεών της ώστε να εξασφαλίσει την εμπιστοσύνη των αγορών.

Διαβάστε όλη τη συνέντευξη εδώ

Sports in

Ολυμπιακός: Σίνα, Μουζακίτης και Χαράλαμπος Κωστούλας στην καλύτερη 11άδα του Youth League

Τρεις παίκτες του Ολυμπιακού συμπεριλήφθηκαν από την ιστοσελίδα Football talent Scout στην καλύτερη 11άδα της διοργάνωσης.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 26 Απριλίου 2024