Παρασκευή 26 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Οδηγούμε στην Ισπανία το νέο Volvo V60

Οδηγούμε στην Ισπανία το νέο Volvo V60

Η δεύτερη κατά σειρά γενιά του νέου Volvo V60 έρχεται να συνεχίσει με τον πλέον εντυπωσιακό την παράδοση της σουηδικής φίρμας στην ευρύτερη κατηγορία των station wagon.

Πολύ πριν τα SUV αναδειχθούν στο αγαπημένο «παιδί» των απανταχού αυτοκινητοβιομηχανιών, πολύ πριν τα crossovers αναδιατυπώσουν τη σχέση μεταξύ της πρακτικότητας και της κίνησης μακριά από την άσφαλτο, η Volvo φρόντισε να χτίσει μια πραγματική αυτοκρατορία στην… παρεξηγημένη, εντός των ελληνικών συνόρων, κατηγορία των station wagon.

Από το εξωτικό 1800 ES των μόλις 8.000 αντιτύπων έως τα πολύ σκληρά για να πεθάνουν wagon της δεκαετίας του 1980 αλλά και τις εξαιρετικά προηγμένες κατασκευές του σήμερα, η Volvo μάς έχει συνηθίσει σε προτάσεις που δεν διστάζουν να θέσουν ως προτεραιότητα την πρακτικότητα και την ευχρηστία.

Δεν διστάζουν να αμφισβητήσουν τη θεωρία που θέλει ένα τετράτροχο να… υποκύπτει στην πρακτική των περίτεχνων σχεδιαστικών μοτίβων και των εξεζητημένων προδιαγραφών ώστε να απολαύσει την καθολική αποδοχή και αναγνώριση.

Η περίπτωση του νέου Volvo V60 είναι χωρίς αμφιβολία ενδεικτική. Ένα κλασικό station wagon το οποίο εξελίχθηκε σε μια άκρως γοητευτική πρόταση, φροντίζοντας όχι μόνο να διατηρήσει αλλά και να ενισχύσει εκείνα τα χαρακτηριστικά που το καθιστούν… πρακτικότερο του πρακτικού.

Μπορεί, λοιπόν, ο σχεδιασμός του να παραπέμπει στο V90, ωστόσο, η διαφορά σε επίπεδο διαστάσεων και χαρακτήρα παραμένει σημαντική γεγονός που αυτομάτως του χαρίζει ένα θελκτικότερο και σαφώς πιο δυναμικό προφίλ.

Από την άλλη, έχοντας πλέον ως αφετηρία τα 4,76 μέτρα και το «δάπεδο» το οποίο έχει γίνει γνωστό με την κωδική ονομασία SPA, το V60 δεν έχει κανέναν λόγο να αισθάνεται μειονεκτικά απέναντι στη σειρά 90 της σουηδικής φίρμας.

Οι χώροι για επιβάτες και αποσκευές είναι παραπάνω από αρκετοί, διασφαλίζοντας όχι μόνο τη λίγο έως πολύ δεδομένη για ένα station wagon αμάξωμα 4,76 μέτρων πρακτικότητα αλλά και την απαραίτητη άνεση.

Άνεση που αναδεικνύει τον premium προσανατολισμό του αυτοκινήτου, συνεπικουρούμενη από την υψηλή κατασκευαστική ποιότητα και τις προηγμένες τεχνολογικά εφαρμογές, οι οποίες με τη σειρά τους φροντίζουν είτε για την ασφάλεια είτε για το «ευ ζην» των επιβατών.

Αξίζει μάλιστα να σημειωθεί ότι το νέο V60 δεν αναπαράγει απλώς εξοπλιστικά στοιχεία προγενέστερων μοντέλων της Volvo, αλλά βάζει τη δική του σφραγίδα στην αέναη προσπάθεια ανάπτυξης και τελειοποίησης τεχνολογιών.

Χαρακτηριστικό είναι το παράδειγμα του συστήματος ημι-αυτόνομης οδήγησης – Pilot Assist στη γλώσσα των Σουηδών- η νεότερη εκδοχή του οποίου αξιοποιεί, μεταξύ άλλων, και τα δεδομένα του συστήματος δορυφορικής πλοήγησης ώστε οι παρεμβάσεις του να είναι αποτελεσματικότερες.

Μιλώντας για αποτελεσματικότητα, ο συνδυασμός των δίλιτρων κινητήρων βενζίνης και diesel της οικογενείας DRIVE E με το αυτόματο κιβώτιο των οκτώ σχέσεων εξασφαλίζει την απαραίτητη ισορροπία μεταξύ αποδοτικότητας και δυναμικής.

Προφανώς οι πετρελαιοκινητήρες D3 και D4 απόδοσης 150 και 190 ίππων είναι εκείνοι που προσφέρουν τη μέγιστη δυνατή οικονομία καυσίμου, ενώ το βενζινοκίνητο σύνολο απόδοσης 310 ίππων (T6 AWD) αυτό που χαρίζει στο νέο Volvo V60 υψηλές επιδόσεις.

Στο μέλλον, στις παραπάνω εκδόσεις του αυτοκινήτου πρόκειται να προστεθεί η T5 αποδίδοντας 250 ίππους, καθώς και το plug-in υβριδικό σύνολο το οποίο θα προσφέρεται σε διαμορφώσεις των 340 και των 390 ίππων.

H τιμή του νέου Volvo V60 στην ελληνική αγορά ξεκινά από τα 48.360 ευρώ για την έκδοση D3 και από τα 54.648 ευρώ για την έκδοση T6 AWD AUTO.

Sports in

Τρομεροί Σίξερς με τρομακτικό Εμπίντ που έβαλε 50άρα!

Ο Τζόελ Εμπίντ ήταν ασταμάτητος και βάζοντας 50 πόντους οδήγησε τους Σίξερς στη νίκη με 125-114 επί των Νικς.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 26 Απριλίου 2024