Παρασκευή 26 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Σε εξέλιξη πρόγραμμα δωρεάν μαστογραφιών ανά την Ελλάδα

Σε εξέλιξη πρόγραμμα δωρεάν μαστογραφιών ανά την Ελλάδα

Οι 1.000 πρώτες δωρεάν εξετάσεις στην ακριτική Ελλάδα, από την ΚΕΔΕ σε συνεργασία με την Αντικαρκινική Εταιρεία

Στην Τήλο βρίσκεται ο κινητός μαστογράφος της Ελληνικής Αντικαρκινικής Εταιρείας που πραγματοποιεί με την υποστήριξη της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδος (ΚΕΔΕ) Πρόγραμμα Προληπτικού Έλεγχου και Ενημέρωσης για τον Καρκίνο του Μαστού.

Το πρόγραμμα εκπονείται για δεύτερη συνεχή χρονιά σε 50 συνολικά Δήμους της χώρας, με την χορηγία και οργανωτική υποστήριξη της ΚΕΔΕ, για τον προληπτικό έλεγχο και ενημέρωση ανασφάλιστων γυναικών ηλικίας 40-70 ετών σε δύσκολα προσβάσιμες περιοχές της χώρας.

Το πρόγραμμα ξεκίνησε τέλη Απριλίου από τον Πόρο, τον Γαλατά και την Επίδαυρο και στην συνέχεια σε έξι περιοχές της Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, ενώ μετά την Τήλο ακολουθεί η Λέρος και η Αμοργός.

«Ο καρκίνος του μαστού είναι από τα κύρια νοσήματα που μπορούν να προληφθούν με έγκαιρη διάγνωση και σωστή ενημέρωση, και είναι υποχρέωσή μας να μην στερήσουμε αυτή τη δυνατότητα από τις οικογένειες των Δήμων της χώρας που χρήζουν βοηθείας», επισημαίνει ο πρόεδρος της ΚΕΔΕ, Γιώργος Πατούλης.

Αναλυτικά, σύμφωνα με τα πρώτα στοιχεία της Αντικαρκινικής, ο αριθμός μαστογραφιών που έχουν πραγματοποιηθεί ανά Δήμο που συμμετέχει στο πρόγραμμα, είναι: Γαλάτα 80, Πόρου 100, Λυγουριού 92, Ορεστιάδας 95, Σουφλίου 93, Φερών 90, Τοπειρου 97, Ξάνθης 100, Καβάλας 102.

Παράλληλα με τον δωρεάν ψηφιακό μαστογραφικό έλεγχο, η ομάδα της Ελληνικής Αντικαρκινικής Εταιρείας ενημερώνει τις εξεταζόμενες γυναίκες με διανομή σχετικού υλικού για τον καρκίνο του μαστού, τον τράχηλο της μήτρας και θέματα που σχετίζονται με το κάπνισμα, τη σωστή διατροφή και τη σωματική άσκηση.

Σειρά δράσεων θα υλοποιηθούν σε όλη τη χώρα με στόχο την παροχή πρωτοβάθμιας φροντίδας υγείας, με προτεραιότητα τις παραμεθόριες περιοχές.

Sports in

Συμφώνησε για νέο συμβόλαιο το μεγαλύτερο ταλέντο της Παρί

Συμφώνησε για νέο συμβόλαιο συνεργασίας ένας από τους πιο ταλαντούχους παίκτες της Παρί Σεν Ζερμέν.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 26 Απριλίου 2024