Παρασκευή 26 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Peugeot 508 SW : Η γοητεία της πρακτικότητας

Peugeot 508 SW : Η γοητεία της πρακτικότητας

Ακολουθώντας την ίδια τολμηρή σχεδιαστική λογική με την τετράθυρη έκδοη, η γαλλική φίρμα αποκαλύπτει την πρακτικότερη SW έκδοση του 508.

Παρά τον σαφή πρακτικό προσανατολισμό και τις σχεδιαστικές μεταβολές που απαιτεί το SW αμάξωμα, οι σχεδιαστές της γαλλικής φίρμας κατάφεραν να διατηρήσουν ανέπαφη και στο 508 SW την κομψή αισθητική γραμμή του τετράθυρου μοντέλου, προσφέροντας περισσότερη ευελιξία και πρακτικότητα.

Αυτή σε απόλυτες τιμές, σε ό,τι αφορά την χωρητικότητα του πορτ μπαγκάζ μεταφράζεται σε όγκο που ξεκινά από τα 530 έως και φτάνει έως τα 1.780 λίτρα, με την αναδίπλωση των πίσω καθισμάτων τα οποία χάρη στη λειτουργία Magic Flat, όταν αναδιπλωθούν, προσφέρουν μια ενιαία επίπεδη επιφάνεια με τον κυρίως χώρο του πορτ μπαγκάζ.

Πλην των οφελών σε επίπεδο ευρυχωρίας, στο εσωτερικό του 508 SW, κυριαρχεί το γνώριμο i-Cockpit που χαρακτηρίζει όλη την γκάμα των νέων Peugeot και το οποίο συνοψίζεται στην παρουσία ενός ψηφιακού πίνακα οργάνων 12,3 ιντσών σε συνδυασμό με την 10 ιντσών οθόνη του συστήματος infotainment το οποίο διαθέτει Apple CarPlay, Android Auto, το σύστημα Mirrorlink το οποίο μπορεί να εμφανίσει στην κεντρική οθόνη στοιχεία από smartphone.

Την τεχνολογική εικόνα συμπληρώνει η παρουσία συστήματος πλοήγησης με τρισδιάστατη απεικόνιση ενώ τη σχεδιαστική η χαρακτηριστικά μικρή στεφάνη του τιμονιού της Peugeot.

Επίσης αξίζει να σημειωθεί ότι όπως και η τετράθυρη έκδοση του 508, η SW προσφέρει σύστημα νυχτερινής όρασης με υπέρυθρες κάμερες, ενεργό cruise control, σύστημα υποβοήθησης στάθμευσης, σύστημα αυτόνομης πέδησης, σύστημα υποβοήθησης διατήρησης της πορείας στη λωρίδα κυκλοφορίας, καθώς και σύστημα αναγνώρισης της οδικής σήμανσης.

Σε επίπεδο κινητήρων το 508 SW θα είναι διαθέσιμο με τον κινητήρα βενζίνης των 1,6 λίτρων σε εκδοχές ισχύος 177 και 217 ίππων σε συνδυασμό προαιρετικά με το οκτώ σχέσεων αυτόματο κιβώτιο της Peugeot ενώ τις επιλογές diesel απαρτίζουν δύο μοτέρ 1,5 και 2,0 λίτρων με ισχύ 128, 158 και 177 ίππων.

Επίσης αξίζει να σημειωθεί, ότι από το β΄εξάμηνο του 2019, αμφότερες οι εκδόσεις αμαξώματος του 508 θα επωφεληθούν από μια plug-in υβριδική έκδοση.

Sports in

Αρχές του 2025 το νέο φτηνό ηλεκτρικό αυτοκίνητο

Η αλλαγή των σχεδίων της εταιρείας λειτούργησε θετικά για τις μετοχές της Tesla, που κινούνταν έντονα ανοδικά καταγράφοντας κέρδη έως και 10%

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 26 Απριλίου 2024