Παρασκευή 26 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Γιώργος Χρονάς: Εγώ κάνω την επανάστασή μου μόνος μου

Γιώργος Χρονάς: Εγώ κάνω την επανάστασή μου μόνος μου

Πολυγραφότατος, άνθρωπος του Κέντρου των Αθηνών, ζυμωμένος στην παρέα του Χατζιδάκι και του Τσαρούχη, ο ποιητής και εκδότης αποκαλύπτει στα «ΝΕΑ» τον μαγικό κόσμο του μικροσκοπικού διαμερίσματος το οποίο νοίκιασε πριν από τέσσερις δεκαετίες στην Οδό Πανός στην Πλάκα που έμελλε να είναι και το όνομα των εκδόσεών του

Ο ποιητής και εκδότης Γιώργος Χρονάς είναι ένας γοητευτικός συνομιλητής. Μπορεί να ανοίγει μεγάλες παρενθέσεις, αλλά αυτές μόνον κουραστικές δεν είναι. Αντίθετα, κουμπώνουν με την κύρια αφήγηση, μοιάζουν με αυτοτελή ξέφωτα ή μικρούς παραδρόμους που καταλήγουν ξανά στην ίδια αισθηματική λεωφόρο των λόγων του. Και αποκαλύπτουν έναν μαγικό κόσμο, στον οποίο ο Χρονάς εμμένει εδώ και παραπάνω από τέσσερις δεκαετίες, όταν πολύ νέος ανέβηκε από τον Πειραιά στην Πλάκα, και νοίκιασε το μικροσκοπικό του διαμέρισμα στην Οδό Πανός, που έμελλε να είναι και το όνομα των εκδόσεών του. Πολυγραφότατος, άνθρωπος του κέντρου των Αθηνών, ζυμωμένος στην παρέα του Χατζιδάκι και του Τσαρούχη αποτελεί εκδοτικό πόλο και σημείο αναφοράς της γκέι μυθολογίας με τα 120 μελοποιημένα από συνθέτες τραγούδια του, την Ποίησή του, τα βιβλία του και βέβαια το περιοδικό του, «Οδός Πανός», από τα λιγοστά πια λογοτεχνικά που επιβιώνουν. Συναντιόμαστε στο πατάρι του καφέ Κοραής, κοντά στο γραφείο του εκδοτικού του οίκου και μας μιλά για την Ομόνοια, τον Χατζιδάκι, το Pride, τα βιβλία του, την πνευματική ζωή της πόλης.

Πολλά χρόνια τώρα έχετε επιλέξει να έχετε το δικό σας σύμπαν στο κέντρο, τα βιβλία σας, που μόνος σας εκδίδετε και διανέμετε, το περιοδικό σας, τους φίλους σας…
Το βιβλιοπωλείο βρίσκεται στην οδό Διδότου 39. Πιο πριν έδινα ως διεύθυνση και λάβαινα επιστολές και καρτ ποστάλ στην οδό Αισχύλου. Είχε μαγαζί ο πατέρας μου που το έκανα έδρα. Στην οδό του μεγάλου ποιητή, η Θεοδοσοπούλου έγραψε σε κριτική στο «Βήμα» όταν έγραψα το βιβλίο μου «Τα Κοκόρια της οδού Αισχύλου» πως εκτός από τους «Ορνιθες» του Αριστοφάνους – η κάτω οδός δηλαδή, της Αριστοφάνους – έχουμε και τα Κοκόρια της οδού Αισχύλου.

Ολόκληρη τη συνέντευξη μπορείτε να τη διαβάσετε εδώ:

Sports in

Ολυμπιακός: Σίνα, Μουζακίτης και Χαράλαμπος Κωστούλας στην καλύτερη 11άδα του Youth League

Τρεις παίκτες του Ολυμπιακού συμπεριλήφθηκαν από την ιστοσελίδα Football talent Scout στην καλύτερη 11άδα της διοργάνωσης.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 26 Απριλίου 2024