Τρίτη 19 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Ο Μπιλ Μάρεϊ και ο Γιαν Βόγκλερ ετοιμάζουν βαλίτσες για Ηρώδειο

Ο Μπιλ Μάρεϊ και ο Γιαν Βόγκλερ ετοιμάζουν βαλίτσες για Ηρώδειο

Το πρόγραμμα παρουσιάζει τις αμερικανικές αξίες και στις δύο μορφές τέχνης και το πώς οι Αμερικανοί συγγραφείς, ηθοποιοί και μουσικοί έχουν δημιουργήσει γέφυρες μεταξύ Αμερικής και Ευρώπης.

Η ιδέα για το πρόγραμμα «New Worlds» γεννήθηκε όταν ο ηθοποιός Μπιλ Μάρεϊ και ο τσελίστας Γιαν Βόγκλερ γνωρίστηκαν και αποφάσισαν να δημιουργήσουν ένα έργο αμοιβαίας αγάπης για τη μουσική και τη λογοτεχνία.

Το πρόγραμμα παρουσιάζει τις αμερικανικές αξίες και στις δύο μορφές τέχνης και το πώς οι Αμερικανοί συγγραφείς, ηθοποιοί και μουσικοί έχουν δημιουργήσει γέφυρες μεταξύ Αμερικής και Ευρώπης.

Οι «Νέοι Κόσμοι» γιορτάστηκαν το 2017 με παραστάσεις σε όλο τον κόσμο. Η παγκόσμια πρεμιέρα πραγματοποιήθηκε στις 4 Ιουνίου 2017 στο Φεστιβάλ της Δρέσδης στη Γερμανία και η αμερικανική πρεμιέρα στο Φεστιβάλ της Κοιλάδας Νάπα στις 20 Ιουλίου 2017.

Ο δημοφιλής ηθοποιός και κωμικός Bill Murray, ο περίφημος Γερμανός τσελίστας Jan Vogler  η βιολίστρια Mira Wang και η πιανίστα Vanessa Perez θα βρίσκονται στην Αθήνα, στο Ωδείο Ηρώδου Αττικού στις 19 Ιουνίου, για μια μοναδική εμφάνιση στο πλαίσιο του Φεστιβάλ Αθηνών.

Στο album που κυκλοφόρησε προσφάτως από την Decca, όπως και στη ζωντανή παρουσίαση, ο Bill Murray – ως ερμηνευτής αλλά και αφηγητής – γοητεύει με το πνεύμα του, σε συνθέσεις των Foster, Gershwin και Bernstein, αλλά και στην ανάγνωση αποσπασμάτων κλασσικών Αμερικανών ποιητών και λογοτεχνών, όπως ο Whitman, ο Hemingway, ο Twain και άλλοι, που μετέδωσαν στον υπόλοιπο πλανήτη την γοητεία, την ενέργεια και την δημιουργική δυναμική του Νέου Κόσμου, με τη συνοδεία του Stradivarius τσέλου του Jan Vogler.

Η ερμηνεία  των τραγουδιών και η ανάγνωση των κειμένων από τον Bill Murray με συνοδεία μουσικής δωματίου που διευθύνει o τσελίστας Jan Vogler μας προϊδεάζουν για ένα συναρπαστικό συναπάντημα της μουσικής και της λογοτεχνίας, από δύο μετρ της τέχνης.

H παράσταση θα έχει ελληνικούς υπέρτιτλους

Sports in

Η Φενέρμπαχτσε σκέφτεται να αποχωρήσει από το πρωτάθλημα Τουρκίας

Η Φενέρμπαχτσε συγκάλεσε έκτακτο διοικητικό συμβούλιο και εξετάζει το ενδεχόμενο αποχώρησης από το πρωτάθλημα, μετά τα επεισόδια στην Τραπεζούντα.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Τρίτη 19 Μαρτίου 2024