Τρίτη 19 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Μαξίμου: Κατέρρευσε το καταστροφολογικό αφήγημα του κ. Μητσοτάκη

Μαξίμου: Κατέρρευσε το καταστροφολογικό αφήγημα του κ. Μητσοτάκη

«Πηγές» από το Μαξίμου σχολίασαν ότι ο κ. Μητσοτάκης για πρώτη φορά πήρε αποστάσεις από τους Αντώνη Σαμαρά και θεσμικούς παράγοντες που τάσσονται υπέρ της προληπτικής γραμμής στήριξης

Ως επιβεβαίωση της «κατάρρευσης του καταστροφολογικού αφηγήματος» του προέδρου της ΝΔ, αξιολογούν πηγές της κυβέρνησης την παρουσία του Κυριάκου Μητσοτάκη στη σημερινή προ ημερησίας διατάξεως συζήτηση στη Βουλή, επισημαίνοντας παράλληλα τα κεντρικά ζητήματα που άφησε αναπάντητα.

Ειδικότερα, υποστηρίζουν  ότι ο πρόεδρος της ΝΔ «επιχείρησε ατυχώς, για ακόμη μία φορά, να μετατοπίσει τη συζήτηση από το θέμα της οικονομίας στην ανομία, επιβεβαιώνοντας πως όλο το καταστροφολογικό αφήγημά του έχει καταρρεύσει».

Σχολιάζουν επίσης  ότι «ο κ. Μητσοτάκης για πρώτη φορά πήρε αποστάσεις από τους Αντώνη Σαμαρά και θεσμικούς παράγοντες που τάσσονται υπέρ της προληπτικής γραμμής στήριξης» προσθέτοντας όμως ότι «δεν είπε τι πιστεύει για την επόμενη μέρα, μετά τον τερματισμό των μνημονίων».

«Δε θέλει ούτε προληπτική γραμμή, ούτε καθαρή έξοδο. ‘Αρα τι θέλει; Νέο μνημόνιο;», σημειώνουν πηγές από το Μαξίμου χρησιμοποιώντας τα λόγια του πρωθυπουργού στη Βουλή.

Επίσης στέκονται ιδιαίτερα στο γεγονός ότι «δεν έδωσε καμία συγκεκριμένη απάντηση για το κατά πόσο θα στηρίξει την αύξηση του κατώτατου μισθού και την επαναφορά των συλλογικών διαπραγματεύσεων για τους εργαζομένους, που προβλέπονται και στο Ολιστικό Αναπτυξιακό Σχέδιο». Επ’ αυτού, σχολιάζουν ότι έτσι επιβεβαιώνει «ότι το πλάνο του για την ανάπτυξη βασίζεται μονάχα στη συντριβή της εργασίας υπέρ των μεγάλων επιχειρηματικών συμφερόντων».

Δύο ακόμα καίρια ζητήματα στα οποία – κατά τις κυβερνητικές πηγές – ο κ. Μητσοτάκης απέφυγε να απαντήσει, είναι αφενός το «εάν επιμένει στην αναλογία 1 πρόσληψη για 5 αποχωρήσεις από το Δημόσιο, την ώρα που η κυβέρνηση εξασφάλισε στη διαπραγμάτευση με τους θεσμούς για το 2019, αναλογία 1 πρόσληψη για κάθε 1 αποχώρηση» – και αφετέρου, «εάν επιμένει πως υπάρχει πλεονάζον προσωπικό στη δημόσια Υγεία».

Sports in

Ποδόσφαιρο στην Ουκρανία - Η αθέατη πλευρά της δεκαετούς κρίσης και του πολέμου

Το αφεντικό της Σαχτάρ Ντόνετσκ είχε να αντιμετωπίσει τις ανταραχές, πριν η Ρωσία εισβάλει και σταματήσει τα πάντα

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Τρίτη 19 Μαρτίου 2024