Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Φεστιβάλ Καννών: Ο κλέφτης των καρδιών

Φεστιβάλ Καννών: Ο κλέφτης των καρδιών

Ο ουμανιστής ιάπωνας σκηνοθέτης Χιροκάζου Κόρε Εντα απέσπασε τον Χρυσό Φοίνικα για το «Shoplifters», ένα βαθιά ανθρώπινο έργο που μας αφορά όλους.

«Μόνον το έγκλημα φέρνει τους ανθρώπους κοντά τον έναν με τον άλλον». Η παράξενη αυτή φράση, που εδώ και μερικά χρόνια κυκλοφορεί έντονα στην Ιαπωνία, ήταν εκείνη που σύμφωνα με τον ίδιο τον Χιροκάζου Κόρε Εντα τον ώθησε να σκεφτεί τη δημιουργία της τελευταίας ταινίας του, «Shoplifters».

Από το περασμένο Σάββατο ο τίτλος αυτός βρίσκεται στο στόμα κάθε ανθρώπου που ασχολείται με το σινεμά: η ταινία απέσπασε την ανώτατη διάκριση στο τελευταίο φεστιβάλ των Καννών, τον Χρυσό Φοίνικα.

Μάλιστα, ο καναδός σκηνοθέτης Ντενί Βιλνέβ που ήταν μέλος της κριτικής επιτροπής δήλωσε ότι η απόφαση για τον νικητή ήταν απόλυτα ομόφωνη και ότι «η θέαση της ταινίας ήταν μια βαθιά συναισθηματική εμπειρία». Η ηθοποιός Κέιτ Μπλάνσετ, πρόεδρος της ίδιας επιτροπής, δήλωσε ότι «ήταν δύσκολη, αλλά σωστή επιλογή για τον Χρυσό Φοίνικα σε μια χρονιά που υπήρχαν πολλές δυνατές ταινίες στο διαγωνιστικό πρόγραμμα». Η ταινία «Shoplifters» μάς παρέσυρε εντελώς, με τις ερμηνείες να ακολουθούν αβίαστα το σκηνοθετικό όραμα».

Το «Shoplifters» είναι μια φέτα από τη ζωή μιας πολύ ιδιαίτερης οικογένειας η οποία «ειδικεύεται» στις μικροαπάτες. Η ζωή δεν είναι εύκολη, αλλά προτιμότερο να την αντιμετωπίζει κανείς με χαμόγελο, ακόμη και όταν βαθιά μέσα του ξέρει ότι κάποια στιγμή μια αποκάλυψη μπορεί να φέρει τα πάνω κάτω.

Διαβάστε περισσότερα εδώ

Sports in

O Τζόλης των 17 γκολ και η… αδικία του Πογέτ (vids)

Ο Γκουστάβο Πογέτ δεν έκανε σωστή διαχείριση στο ματς με τη Γεωργία και αυτό φαίνεται από τον Χρήστο Τζόλη, που είναι ο πιο φορμαρισμένος Έλληνας παίκτης αυτή τη στιγμή και ήταν εκτός αποστολής.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024