Παρασκευή 26 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Π. Ψωμιάδης: Μια καλτ τηλεπερσόνα στην πολιτική σκηνή

Π. Ψωμιάδης: Μια καλτ τηλεπερσόνα στην πολιτική σκηνή

Ο νομάρχης συνεχίζει να χαράσσει ιστορία. Και στις απίθανες τηλεοπτικές εμφανίσεις -είναι πραγματικά αμέτρητες. Οπως και οι προκλητικές δηλώσεις του, σαν κι αυτήν εναντίον του Μπουτάρη

Ο Παναγιώτης Ψωμιάδης υπήρξε πάντοτε ένα καλτ κομμάτι της πολιτικής ιστορίας του τόπου. Και καλτ και με αυθαίρετα, βέβαια, αλλά το καλτ στοιχείο έγινε σήμα κατατεθέν τελικά. Ποιος μπορεί να ξεχάσει τον Ζορό;  Τη διαφήμιση γνωστής εταιρείας παιχνιδιών, Ή το ΠΑΤΡΙ.Δ.Α;

Το απίστευτης χυδαιότητας πρόσφατο λογύδριό του εις βάρος του δημάρχου της Θεσσαλονίκης Γιάννη Μπουτάρη, ήταν μία μόνο περίπτωση της -κατά τ’ άλλα- πλούσιας σταδιοδρομίας τους στο πεδίο των… κακών στιγμών. Αυτήν την φορά ξεπέρασε τα όρια της πολιτικής αξιοπρέπειας χαρακτηρίζοντας τον Γιάννη Μπουτάρη -μετά τον ξυλοδαρμό του, μάλιστα-  «χολέρα και τραβέλι πολιτικό». Μάλιστα, το… τερμάτισε καθώς επέμεινε ότι ο δήμαρχος της πόλης είναι υπεύθυνος για το ξύλο που έφαγε. Συνεχίζοντας έτσι μια πολιτική, προσωπική του παράδοση που προκαλεί θλίψη αλλά και οργή.

Ο Παναγιώτης Ψωμιάδης και η αρχή του τραγελαφικού

Ξεκίνησε την καριέρα του ως… τραγουδιστής τη μακρινή δεκαετία του ’70. Έκτοτε έγινε βουλευτής και την ίδια χρονιά ιδιοκτήτης κέντρου νυχτερινής διασκέδασης, πράγμα που απέδειξε πως μπορεί να συνδυάσει τις δύο μεγάλες του αγάπες εξεραιτικά αρμονικά (sic). Εξάλλου, σε κάθε ευκαιρία άρπαζε το μικρόφωνο και έλεγε κι ένα τραγούδι. Σε γάμους, σε βαφτίσεις, σε προεκλογικές περιόδους. Και δεν ξέχασε ποτέ την καλλιτεχνική του πλευρά, ακόμα και αν έπρεπε να υπερασπιστεί -τους κατά το ήμισυ- συναδέλφους του. Όπως το Νότη Σφακιανάκη μετά από κάποιο ρατσιστικό του παραλήρημα…

Ως νομάρχης είναι ο αγαπημένος των media. Αναπαράγει λατρεμένα (sic) κλισέ περί «κράτους των Αθηνών». Ντύνεται Ζορό σε κάποιες απόκριες, έπειτα αρλεκίνος, προσπαθεί να κάνει ακροβατικά, τρώει μία παροιμιώδη τούμπα στην προσπάθειά του να πηδήξει από εξέδρα, αντί να κατέβει από τα σκαλοπάτια. Γίνεται κριτής σε καλλιστεία και φωτογραφίζεται με τα κορίτσια.

Προσπαθεί να σπάσει το ρεκόρ του μεγαλύτερου χαρταετού των Βαλκανίων, χωρίς αντίπαλο. Και μία από τις πιο λαμπρές στιγμές του, ήταν το τηλεγράφημα στον Άρνολντ Σβαρτσενέγκερ μετά την εκλογή του στην Καλιφόρνια. Έχω παρακολουθήσει την καριέρα σας, όχι μόνο στη μεγάλη οθόνη, αλλά και στον επιχειρηματικό τομέα, και γι’ αυτό είμαι πεπεισμένος ότι θα οδηγήσετε την Καλιφόρνια στη νέα εποχή».

Και σε βίντεο κλιπ εμφανίστηκε και live μαγείρεψε ποντιακές πίτες και στην διαφήμιση γνωστής αλυσίδας παιχνιδιών τραγούδησε ντυμένος Ζορό τον ύμνο της ΝΔ παραφρασμένο, αλλά τα σπουδαιότερα ρεσιτάλ του ήταν δύο.

Τα σκάνδαλα και η προεκλογική του 2012

Τον Σεπτέμβρτιο του 2002 αποκαλύπτεται πως έχει κατασκευάσει μία παράνομη πιλοτή σε σπίτι που διατηρεί στην Χαλκιδική. Τότε, τριγυρίζοντας από κανάλι σε κανάλι του… κράτους των Αθηνών, δίνει την πιο απίθανη απάντηση, σχεδόν κλαίγοντας:  «Εσείς δεν πρέπει να είχατε γονείς, μάνα, πατέρα, γι’ αυτό και λέτε τέτοιες φοβερές ασέβειες. Εγώ έχτισα ένα σπιτάκι για τη μανούλα μου, παλιόπαιδο θα ήμουν να την πέταγα στον δρόμο».

Ο νομάρχης ξεκινά να χαράζει ιστορία. Και στις απίθανες τηλεοπτικές εμφανίσεις -είναι πραγματικά αμέτρητες- και στα ίδια τα σκάνδαλα.

Το 2009 κατηγορήθηκε για παράβαση καθήκοντος εξαιτίας μείωσης προστίμων ύψους 89.000 ευρώ   σε 5.000 ευρώ που είχαν επιβληθεί σε ιδιοκτήτη πρατηρίου υγρών καυσίμων με νοθευμένο εμπόρευμα.  Καταδικάστηκε πρωτοδίκως το Φεβρουάριο του 2009 και του επιβλήθηκε ποινή φυλάκισης ενός έτους με τριετή αναστολή. Ο Ψωμιάδης θα πειότι ήταν αθώος αφού βοήθησε έναν συνάνθρωπο (!), και πως το πραγματικό ποσό που διέγραψε ανερχόταν στα 1000 Ευρώ.

Στις 7 Σεπτεμβρίου 2010 ο εισαγγελέας άσκησε ποινική δίωξη εναντίον του Παναγιώτη Ψωμιάδη, σε βαθμό κακουργήματος, για απιστία κατά του Δημοσίου συμφέροντος, με αφορμή τις απευθείας αναθέσεις σε τουριστικά γραφεία της μεταφοράς μαθητών του Νομού Θεσσαλονίκης από και προς τα σχολεία .

Λίγο πριν τις δημοτικές εκλογές του 2010 έγινε γνωστή η προσπάθεια του Παναγιώτη Ψωμιάδη για την αναστολή του αντικαπνιστικού νόμου.

Για την ακρίβεια αντιτάχθηκε στο νόμο του Ελληνικού κράτους, λέγοντας ότι η ύπαρξη του δεν βοηθάει τους ιδιοκτήτες μαγαζιών. Παράλληλα κάλεσε σε καθολική αντίσταση όλους τους κατοίκους της Θεσ/νίκης σκορπώντας για ακόμη μία φορά στιγμές άφθονου γέλιου.

Η προεκλογική εκστρατεία του 2012 και  στις 29 Φεβρουαρίου 2012 ίδρυσε όμιλο πολιτικού προβληματισμού με την επωνυμία Πατριωτικό Δίκτυο Αφύπνισης «ΠΑΤΡΙ.Δ.Α», την ίδια χρονιά ο Αντώνης Σαμαράς τον θέτει επικεφαλής  για την προεκλογική εκστρατεία στη Βόρεια Ελλάδα της Νέας Δημοκρατίας.

Η εξόρμηση που επρόκειτο να ακολουθήσει ήταν κάτι το καταπληκτικό. Ο «Πανίκας», όπως τον αποκαλούν, έκανε ό,τι ήταν και δεν ήταν δυνατόν. Τον πωλητή στις λαϊκές αγορές; Τον έκανε. Τον μαϊντανό ακόμα και σε κηδείες, με τη συνοδεία της κάμερας; Τον έκανε. Τάισε γιαγιάδες κεράσια στο στόμα. Έκανε σκοποβολή, έφαγε τηγανητές πατάτες από άγνωστα τραπέζια, έπαιξε φλιπεράκι.

Ο νομάρχης είναι ο ορισμός της τηλεπερσόνας. Και πλέον αρχίζει και το ίδιο το μιντιακό κομμάτι να τον αντιμετωπίζει σαν καλτ φιγούρα, σίγουρα περισσότερο από ότι τα προηγούμενα χρόνια.

Τα επόμενα σκάνδαλα που τον άγγιξαν έμμεσα ήταν και η πολιτική του ταφόπλακα, τουλάχιστον με τη Νέα Δημοκρατία. Έτσι, όταν πια πρωταγωνίστησε (ξανά) σαν Ζορό σε τηλεοπτική διαφήμιση, προκαλώντας αντιδράσεις από το κόμμα, το παράπονό του ήταν έντονο:  «Τώρα με θυμήθηκε η ΝΔ; Τέσσερα χρόνια, δεν έχω δεχτεί ούτε ένα τηλέφωνο ούτε ένα ευχαριστώ για τα 35 χρόνια προσφοράς μου στο κόμμα».

Sports in

Συμφώνησε για νέο συμβόλαιο το μεγαλύτερο ταλέντο της Παρί

Συμφώνησε για νέο συμβόλαιο συνεργασίας ένας από τους πιο ταλαντούχους παίκτες της Παρί Σεν Ζερμέν.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 26 Απριλίου 2024