Καλαμάρια με ψητά λαχανικά στη σχάρα
Τα καλαμάρια πρέπει να ψηθούν σε πολύ δυνατή φωτιά για 4 - 5 λεπτά συνολικά, έτσι ώστε να παραμείνουν τρυφερά και μαλακά
Spotlight
-
Συνέταιροι με το κράτος - Σε φόρους και εισφορές το 37,5% του μισθού
-
Άρχοντας των κρίκων: Ο Λευτέρης Πετρούνιας δείχνει τα επτά δαχτυλίδια του (vid)
-
Πώς νιώθουν οι Έλληνες για την επταετία της χούντας; - Ποιοι τη θεωρούν «λαμπρή περίοδο» της ιστορίας;
-
Οι καταλήψεις πανεπιστημίων των ΗΠΑ υπέρ της κατάπαυσης του πυρός στη Γάζα σαρώνουν την χώρα
Υλικά (για 4 άτομα)
1.500 γρ. καλαμάρια μέτριου μεγέθους
200 ml έ.π. ελαιόλαδο
2 σκελίδες σκόρδο, τριμμένες
Ξύσμα και χυμό από 3 λεμόνια, ακέρωτα
1 μικρή καυτερή πιπερίτσα, ψιλοκομμένη (προαιρετικά)
1 κ.σ. μουστάρδα της αρεσκείας μας
4 μικρές μαραθόριζες (φινόκιο), κομμένες στα 4
100 γρ. ντοματίνια, κομμένα στη μέση
4 καρότα, σε μπαστουνάκια
Αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Eκτέλεση
Καθαρίζουμε τα καλαμάρια, αφαιρώντας το κεφάλι, που θα συμπαρασύρει και τα εντόσθια, μεταξύ των οποίων βρίσκεται και η σακούλα με το μελάνι. Στη συνέχεια αφαιρούμε το κόκαλο και τις μεμβράνες που περιβάλλουν τα καλαμάρια. Βάζουμε τα καλαμάρια σε ένα μπολ μαζί με 100 ml ελαιόλαδο, το σκόρδο, το ξύσμα λεμονιού και την καυτερή πιπερίτσα και τα αφήνουμε να μαριναριστούν για περίπου 1 ώρα.
Φτιάχνουμε μια σάλτσα ανακατεύοντας σε ένα άλλο μπολ τη μουστάρδα και τον χυμό λεμονιού και προσθέτοντας σιγά-σιγά περίπου 70 ml ελαιόλαδο, ώσπου να αποκτήσει παχύρρευστη υφή.
Σε ένα τρίτο μπολ βάζουμε τις μαραθόριζες, τα ντοματίνια, τα καρότα, τα αλείφουμε με ελαιόλαδο και αλατοπιπερώνουμε.
Ψήνουμε τα καλαμάρια σε δυνατή σχάρα για 2 λεπτά από την κάθε πλευρά και στη συνέχεια τα λαχανικά για περίπου 20 λεπτά γυρίζοντάς τα τακτικά, ώσπου να βεβαιωθούμε ότι ψήθηκαν.
Σερβίρουμε τα καλαμάρια και τα λαχανικά στα πιάτα και από πάνω περιχύνουμε με τη σάλτσα.
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις