Παρασκευή 26 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Πώς οι Σταύρος Νιάρχος, Κωνσταντίνος Καραμανλής και Τζιάννι Ανιέλι έκαναν μόδα τα λευκά κοστούμια…

Πώς οι Σταύρος Νιάρχος, Κωνσταντίνος Καραμανλής και Τζιάννι Ανιέλι έκαναν μόδα τα λευκά κοστούμια…

Οι μεγιστάνες και στενοί φίλοι Σταύρος Νιάρχος και Τζιάννι Ανιέλι όπως και ο αείμνηστος Κωνσταντίνος Καραμανλής τα προτιμούσαν φανατικά

Οι μεγιστάνες και στενοί φίλοι Σταύρος Νιάρχος και Τζιάννι Ανιέλι όπως και ο αείμνηστος Κωνσταντίνος Καραμανλής τα προτιμούσαν φανατικά. Τα «δύσκολα» λευκά κοστούμια αποτελούσαν τις κορυφαίες επιλογές τους.

Ο Νιάρχος εμφανιζόταν τους καλοκαιρινούς μήνες σε κοινωνικές εκδηλώσεις στο Σαίν Τροπαί, το Κάπ Φερρά και τις Μπαχάμες (σε ιδιωτικά parties της εξαδέλφης του Ντόλλυς Κουμαντάρου-Γουλανδρή η οποία διέθετε σπίτι στο Νασσάου, αγαπημένο “spot” των γυρισμάτων ταινιών James Bond) με κατάλευκα κοστούμια. Ο Ιταλός μεγαλοβιομήχανος Τζιάννι Ανιέλι ένας από τους γοητευτικότερους και κομψότερους άνδρες διεθνώς δεν μπορούσε παρά να ακολουθήσει τα βήματα του greek tycoon.  Τα κοστούμια του Τζιάνι ήταν χειροποίητα, κατασκευασμένα στα ακριβότερα ατελιέ του Μιλάνου. Ο εγγονός του, thirty something, εκκεντρικός Λάπο Ελκάν, επιλέγει επίσης λευκά κοστούμια με υπογραφές διάσημων Ιταλών και Γάλλων σχεδιαστών. Ο Κωνσταντίνος Καραμανλής φημιζόταν για την κομψότητά του. Ο Έλληνας πολιτικός όταν ζούσε στο Παρίσι φρόντιζε να προμηθεύεται τα κοστούμια του από γνωστά καταστήματα της πόλης αλλά και τον περίφημο ιταλικό οίκο Caratzeni.

Ο Καραμανλής αμέσως μόλις επέστρεψε στην Ελλάδα προτιμούσε να ράβει όλα του τα πουκάμισα, τις πυτζάμες και τις μεταξωτές ρόμπες (ναι, ακόμα και αυτές ήταν χειροποίητες) στον δημοφιλή στους κυρίους των Αθηνών οίκο «Χρηστάκης». Τα κοστούμια του όμως συνέχισε να τα προμηθεύεται από τον Ιταλικό οίκο ακολουθώντας τις συμβουλές του κολλητού του φίλου Βασίλη Γουλανδρή. Ο μεγαλοεφοπλιστής ήταν επίσης ένας υπέρκομψος άνδρας. Ο Γουλανδρής και ο Καραμανλής είχαν αφήσει εποχή όταν εμφανίστηκαν μαζί για να απολαύσουν το μεσημεριανό τους φαγητό στο εστιατόριο του Λονδρέζικου, εμβληματικού ξενοδοχείου “The Claridges”.

Η φωτογραφία του Κωνσταντίνου Καραμανλή με λευκό κοστούμι σε εξώφυλλο ξένου περιοδικού άφησε εποχή. Ο Καραμανλής είχε μια έμφυτη κομψότητα η οποία εντυπωσίασε ακόμα και αυτόν τον Αμερικανό Πρόεδρο Τζον Κέννεντι όταν τον επισκέφθηκε την άνοιξη του 1961, στον Λευκό Οίκο. Ο Δημήτρης Χορν, επίσης στενός φίλος του Καραμανλή, είχε αδυναμία όχι μόνο στα άσπρα κοστούμια αλλά και στα κατάλευκα, σμόκινγκ σακκάκια τα οποία συνδύαζε με ολομέταξα λευκά πουκάμισα και μαύρο παντελόνι.

Ο Jay-Z, ο Κριστιάνο Ρονάλντο και τα «δύσκολα» λευκά κοστούμια

Τα λευκά κοστούμια έχουν επανέλθει δυναμικά. Έτσι κι αλλιώς η φετινή μόδα έχει έντονα vintage στοιχεία. Ο ράπερ Jay-Z τα λατρεύει, ο Τζάρεντ Λέτο επίσης. Ο Ματ Σμιθ, ο Έλτον Τζον, ο Κριστιάνο Ρονάλντο, ο Λιούις Χάμιλτον της Φόρμουλα 1, το top model Ντέηβιντ Γκάντι είναι οπαδοί των λευκών κοστουμιών. Είναι εντυπωσιακά, «ιδιαίτερα» και πολύ chic. Ο γνωστός οίκος Boss τα προτείνει και για την άνοιξη. Το brand έχει συμπεριλάβει στην κολλεξιόν του λευκά κοστούμια.

Αυτό που πρέπει να γνωρίζουν οι άνδρες οι οποίοι ακολουθούν πιστά τις τάσεις της μόδας είναι ότι τα λευκά κοστούμια αποτελούν «δύσκολα» ρούχα. Το ύφασμά τους πρέπει να είναι «ακριβό». Το κοστούμι πρέπει να είναι καλοραμμένο και πάντα άψογα σιδερωμένο. Διαφορετικά κάνει «φτηνιάρικο» και κιτς. Προσοχή λοιπόν! Προσέξτε τον σύζυγο της Μπιγιονσέ, κομψό Jay-Z. Τα λευκά κοστούμια του δεν έχουν κανένα ψεγάδι. Ο κορυφαίος «σκανδαλιάρης» ράπερ ξέρει πώς να συνδυάζει σωστά τα κοστούμια του. Κάποιες φορές επιλέγει πουκάμισα σε παστέλ αποχρώσεις και γραβάτες σε ανοιχτά χρώματα. Τα παπούτσια είναι πάντα loafers σε ανοιχτό καφέ χρώμα. Τα μαύρα παπούτσια πρέπει να είναι μοκασίνια χωρίς αγκράφες ή άλλα μεταλλικά στοιχεία. Απλά, πολύ απλά…

Sports in

LIVE: Τενερίφη – Περιστέρι

Παρακολουθήστε live στις 19:00 την εξέλιξη της αναμέτρησης Τενερίφη – Περιστέρι για τον ημιτελικό του Final Four του Basketball Champions League. Tηλεοπτικά από Cosmote Sports 4.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 26 Απριλίου 2024