Παρασκευή 26 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Βγήκαν τα «μαχαίρια» στο ΣΥΡΙΖΑ για την αναδοχή από ομόφυλα ζευγάρια

Βγήκαν τα «μαχαίρια» στο ΣΥΡΙΖΑ για την αναδοχή από ομόφυλα ζευγάρια

Ο Χρήστος Καραγιαννίδης επιπλήττει βουλευτές του κυβερνώντος κόμματος που διατυπώνουν διαφορετικές θέσεις στο θέμα της αναδοχής από ομόφυλα ζευγάρια

«Εμφύλιο» στο ΣΥΡΙΖΑ προκαλεί το σχέδιο νόμου για την αναδοχή παιδιών από ομόφυλα ζευγάρια με τον βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Χρήστο Καραγιαννίδη να επιπλήττει βουλευτές του κυβερνώντος κόμματος που διατυπώνουν διαφορετικές θέσεις, καλώντας τους μάλιστα – αν διαφωνούν με την κεντρική θέση του κόμματος – να αναζητήσουν την τύχη τους σε άλλα πολιτικά κόμματα.

Ο κ. Καραγιαννίδης με ανάρτησή του στο facebook αναφέρει μεταξύ άλλων ότι «το κείμενο της πολιτικής απόφασης της Κεντρικής Επιτροπής που συνεδρίασε στις 28 και 29 Ιουλίου 2017 ζητάει από την κυβέρνηση τη θεσμοθέτηση του πολιτικού γάμου των ομοφυλοφίλων και το δικαίωμα των ομόφυλων ζευγαριών στην τεκνοθεσία» και υπενθυμίζει την πολιτική απόφαση του ιδρυτικού συνεδρίου που αναφέρει ρητά ότι (…) στο πλαίσιο αυτό στηρίζουμε απολύτως το δικαίωμα στον αυτοπροσδιορισμό σε σχέση με τη σεξουαλικότητα και την επιλογή φύλου, όπως και τη θέσπιση πολιτικού γάμου ομοφύλων με πλήρη και ίσα δικαιώματα, καθώς και την αναγνώριση της ταυτότητας φύλου.

Εάν δεν συμφωνείτε, τονίζει ο κ. Καραγιαννίδης «μπορείτε να παραιτηθείτε και να δοκιμάσετε την τύχη σας σε άλλα πολιτικά κόμματα που είναι πιο κοντά στις δεξιές και συντηρητικές θέσεις σας». Ενημερωτικά, καταλήγει με νόημα,  «το πατρίς, θρησκεία, οικογένεια είναι τρίπτυχο μιας άλλης πολιτικής παράταξης».

Υπενθυμίζεται ότι μερίδα βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ έχει εκφράσει τη διαφωνία τους στην ψήφιση του επίμαχου σχεδίου νόμου ζητώντας αλλαγές στη διάταξη που αφορά την αναδοχή από ομόφυλα ζευγάρια. Μεταξύ αυτών είναι ο Γιάννης Μιχελογιαννάκης  ο οποίος έχει εκφράσει την αντίθεσή του. «Πρόκειται για εξαιρετικό νομοσχέδιο σε ό,τι αφορά την αναδοχή και την υιοθεσία, προστατεύοντας τα παιδιά με ειδικές ικανότητες και λύνοντας χρόνια προβλήματα που μέχρι σήμερα ταλάνιζαν τον δαιδαλώδη αυτόν χώρο, ο οποίος είχε πολλά γκρίζα σημεία σε ό,τι αφορά τις υιοθεσίες, και παράλληλα δείχνει εξαιρετική κοινωνική ευαισθησία», αναφέρει ο κ. Μιχελογιαννάκης και προσθέτει: «Ωστόσο, αυτό το κατά άλλα εξαίρετο νομοσχέδιο, αφήνει ανοιχτό το ενδεχόμενο αναδοχής από ομόφυλα ζευγάρια, ένα ενδεχόμενο που, ως γιατρό και ως πολιτικό, με βρίσκει αντίθετο, αφού πιστεύω ότι δεν είναι ώριμη η ελληνική κοινωνία για κάτι τέτοιο, ενώ παράλληλα για ένα τέτοιο εγχείρημα χρειάζεται τεράστια ψυχολογική υποστήριξη, κάτι που στην Ελλάδα δυστυχώς δεν έχουμε ακόμα πετύχει».

Με τον κ. Μιχελογιαννάκη φαίνεται πως συντάσσονται και άλλοι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ.

Sports in

Έξαλλοι στη Μακάμπι: «Λέει ψέματα ο Αταμάν»

Πηγή της Μακάμπι απαντά σε όσα της προσάπτει ο Εργκίν Αταμάν.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 26 Απριλίου 2024