Σάββατο 27 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
H ΒΜW αποτυπώνει το νέο ψηφιακό μέλλον

H ΒΜW αποτυπώνει το νέο ψηφιακό μέλλον

H βαυαρική φίρμα δίνει το στίγμα του νέου ψηφιακού πίνακα οργάνων καθώς και του νέου συστήματος infotainment τα οποία συνοδεύονται από ένα νέο λειτουργικό σύστημα που υπόσχεται περισσότερες δυνατότητες από ποτέ.

Η βαυαρική φίρμα έδωσε στη δημοσιότητα το πρώτο δείγμα γραφής του νέου ψηφιακού πίνακα οργάνων που θα εξοπλίσει όλα τα μοντέλα BMW στο κοντινό μέλλον, με αφετηρία πιθανότατα την νέα Σειρά 8 Coupe η οποία αναμένεται να κάνει την εμφάνισή της εντός του καλοκαιριού.

Πλην της ανανεωμένης εικόνας ο νέος ευμεγέθης ψηφιακός πίνακας οργάνων θα συνοδεύεται και από ένα νέο λειτουργικό σύστημα το οποίο οι Βαυαροί ονομάζουν Operating System 7.0 βάσει του οποίου θα λειτουργεί το νέο infotainment.

Σε ό,τι αφορά τις νέες λειτουργικότητες, ο οδηγός θα μπορεί πλέον να συνδυάζει στην οθόνη του ψηφιακού πίνακα οργάνων, εκτός από τα προφανή, το σύστημα πλοήγησης καθώς και ενδείξεις τις οποίες θα έχει επιλέξει από ένα ευρύ φάσμα αντίστοιχων δυνατοτήτων παραμετροποίησης.

Επίσης αξίζει να σημειωθεί ότι, σύμφωνα με τις συστάσεις, πέρα από την αύξηση στις διαστάσεις του πίνακα οργάνων, η νέα διάταξη θα δίνει την εντύπωση ότι αποτελεί προέκταση της οθόνης αφής του infotainment, σε ένα ενιαίο σύνολο.

Σε ό,τι αφορά ειδικά την κεντρική αφής, οι Βαυαροί υπόσχονται ακόμα πιο διαισθητικό χειρισμό χάρη σε μια εξελιγμένη επιφάνεια αφής αλλά και περισσότερες δυνατότητες παραμετροποίησης από ποτέ σε ό,τι αφορά τόσο την εμφάνιση των στοιχείων και ενδείξεων όσο και τις ενδείξεις αυτές καθαυτές.

Για την ακρίβεια, ο αριθμός των αρχικών σελίδων μενού, που μπορεί να διαμορφώσει, ανά δυάδες ή τετράδες, ανέρχεται σε 10 ενώ χάρη σε ένα ευφυώς σχεδιασμένο σύστημα χειρισμού ο χρήστης μπορεί να πλοηγηθεί εύκολα χωρίς να χάνει χρόνο με πλήθος υπομενού. Εκτός φυσικά από την οθόνη αφής ο οδηγός μπορεί βέβαια να ελέγξει ένα μέρος των λειτουργιών περιφερειακών συστημάτων μέσω φωνητικών εντολών ή νευμάτων.

Sports in

Σπανούλης: H ζημιά από έναν πρώην συμπαίκτη του (vid)

Ο Σπανούλης ήταν αδύνατο να του βάλει φρένο και ο Σερμαντίνι με αυτό το περίεργο στυλ έφτασε τους 21 πόντους, έχοντας 7/8 δίποντα.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Σάββατο 27 Απριλίου 2024