Παρασκευή 26 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Kendrick Lamar: Ο πρώτος ράπερ που κέρδισε βραβείο Πούλιτζερ

Kendrick Lamar: Ο πρώτος ράπερ που κέρδισε βραβείο Πούλιτζερ

Πρόκειται για άλλη μία κατάκτηση του Kendrick Lamar, ο οποίος σε ηλικία 30 ετών, έχει κερδίσει 12 βραβεία Grammy

Τη Δευτέρα 16 Απριλίου 2018, ο Kendrick Lamar τιμήθηκε με το βραβείο Πούλιτζερ στην κατηγορία «μουσική» για το άλμπουμ του «Damn», αποτελώντας τον πρώτο ράπερ που έλαβε αυτό το διάσημο βραβείο.

Το 2016, ο Bob Dylan έλαβε το Νόμπελ Λογοτεχνίας. Σήμερα είναι ένα άλλο όνομα της μουσικής σκηνής που τιμάται. Πρόκειται για άλλη μία κατάκτηση του Kendrick Lamar, ο οποίος σε ηλικία 30 ετών, έχει κερδίσει 12 βραβεία Grammy, συμπεριλαμβανομένων 5 για αυτό το τελευταίο άλμπουμ, που αποτελεί και τη μεγαλύτερη μέχρι τώρα επιτυχία του. Τον προηγούμενο Μάιο το «Damn» είχε επίσης φτάσει στην πρώτη θέση σε πωλήσεις ρεκόρ στις Ηνωμένες Πολιτείες.

Μουσικός πολιτικοποιημένος και αφοσιωμένος, ο Kendrick Lamar έγινε ο πρώτος ράπερ που έλαβε αυτό το βραβείο. Η επιτροπή των βραβείων Πούλιτζερ αποκάλυψε ότι επέλεξε το άλμπουμ αυτό επειδή πιστεύει ότι συλλαμβάνει την πολυπλοκότητα της ζωής των Αφρο-Αμερικανών.

Δημιουργημένο το 1917, το βραβείο Pulitzer είναι ένα από τα διασημότερα βραβεία που τιμούν τις προσωπικότητες της δημοσιογραφίας και των τεχνών. Ήταν το 1943 όταν δημιουργήθηκε η κατηγορία της μουσικής για να τιμήσει τα κλασικά έργα. Το επόμενο έτος τα κριτήρια επιλογής διευρύνθηκαν έτσι ώστε να ευνοηθεί η μουσική ποικιλία.

Ποιος είναι όμως ο Kendrick Lamar;

O Kendrick Lamar Duckworth γεννήθηκε στις 17 Ιουνίου του 1987 στο Compton της California. Οι γονείς του είναι από το Chicago, όπου ο πατέρας του ήταν αναμειγμένος με τη συμμορία Gangster Disciples.

Ο Lamar έχει δηλώσει ότι αποφάσισε να γίνει ράπερ στην ηλικία των 8, όταν είδε τους Dr. Dre και 2Pac να γυρίζουν το μουσικό βίντεο του California Love.

Ήταν άριστος μαθητής και σκόπευε να γραφτεί στο κολέγιο. Τελικά ένας καθηγητής του τού γνώρισε την ποίηση με αποτέλεσμα να αφοσιωθεί στο τραγούδι.

Η μουσική του είναι συχνά πολιτική, εστιάζοντας σε φυλετικά και κοινωνικά ζητήματα, όμως όπως έχει δηλώσει ο ίδιος στους New York Times για την πνευματικότητα και το φόρτο της επιτυχίας, καταλαβαίνει ότι για πολλούς θαυμαστές του είναι ό,τι πιο κοντινό έχουν σε ιερέα: «Ξέρω από τις περιοδείες μου ότι τα παιδιά ζουν με τη μουσική μου. Ο λόγος μου ποτέ δε θα είναι τόσο ισχυρός όσο ο λόγος του Θεού. Εγώ είμαι απλώς ένα αγγείο που μεταφέρει το λόγο του».

Sports in

Έξαλλοι στη Μακάμπι: «Λέει ψέματα ο Αταμάν»

Πηγή της Μακάμπι απαντά σε όσα της προσάπτει ο Εργκίν Αταμάν.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 26 Απριλίου 2024