Παρασκευή 26 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Δέκα σχέδια που συντροφεύουν διάσημες ροκ μπάντες

Δέκα σχέδια που συντροφεύουν διάσημες ροκ μπάντες

Τα μουσικά συγκροτήματα ορίζουν τη μουσική τους πορεία όχι μόνο με μελωδίες αλλά και το σύμβολό τους. Κάποιες φορές είναι απλό και κάποιες άλλες όχι και τόσο.

Τα συγκροτήματα εκτός από τα μέλη και τις μουσικές τους επιτυχίες οφείλουν την επιτυχία τους και στο σύμβολο τους. Το λογότυπο των ξένων συγκροτημάτων είναι συνήθως απλά και μινιμαλιστικά, συνήθως η διαφορές του έγκεινται στα χρώματα και τις γραμματοσειρές. Σε λεπτά μικρά γράμματα ή μεγάλες έντονες γραμματοσειρές, σε ασπρόμαυρο ή πολύχρωμο στυλ το κάθε συγκρότημα έχει το δικό του σχέδιο που συμβολίζει την πορεία του στο πέρασμα των χρόνων.

Το λογότυπο των AC/DC αποτελείται από το όνομα του συγκροτήματος αναγραφόμενο με υπερυψωμένα μεταλλικά Γοτθικά γράμματα, τα οποία διαχωρίζονται στη μέση από έναν κεραυνό του Δία.

Το όνομα των Aerosmith συνοδεύεται από ένα ζευγάρι φτερά και κυκλοφόρησε μαζί με το άλμπουμ «Wings». Ο σχεδιαστής του λογότυπου ήταν ο κιθαρίστας Ρέι Τάμπανο, ο οποίος εγκατέλειψε το συγκρότημα πριν ακόμη κυκλοφορήσει το άλμπουμ.

Το λογότυπο των Rolling Stones είναι σχέδιο του καλλιτέχνη Τζον Πασέ και απεικονίζει ένα κόκκινο ανοιχτό στόμα με τη γλώσσα έξω, καθώς επίσης ήταν αυτός που σχεδίαζε τις αφίσες του συγκροτήματος από το 1970 έως το 1974.

Οι Red Hot Chili Peppers έχουν ως σύμβολο ένα μεγάλο αστερίσκο και γύρω του περιστρέφεται το όνομα της μπάντας, ο οποίος αναφέρεται και ως «Star of Affinity», κάτι που παραπέμπει στο χάος. Δημιουργός του είναι ο κεντρικός τραγουδιστής του συγκροτήματος, ο Άντονι Κίντις.

Ένας διαβολικός σκελετός κάτω από το όνομα των Motorhead είναι το σχέδιο που χαρακτηρίζει το συγκρότημα και δημιουργήθηκε από τον Τζόι Πετάνο σε συνεννόηση με τον τραγουδιστή, Λέμμι.

Το απλό, λιτό κι απέριττο λογότυπο των Beatles είναι η γραφή του ονόματός τους με μεγάλα λευκά γράμματα. Το σχέδιο δημιουργήθηκε το 1963 από τον Άιβορ Αρμπτιτερ.

Το σχέδιο εμφανίζεται πρώτη φορά στο δεύτερο άλμπουμ των Kiss, με τίτλο «Hotter Than Hell», ως ιδέα του κιθαρίστα Ας Φρέλεϊ. Ο ίδιος μάλιστα σκεφτόταν να μετατρέψουν τα δυο τελευταία γράμματα σε ένα φιλί, ώστε να ταιριάζει απόλυτα με τη σημασία του ονόματος της μπάντας.

Σχεδιαστής του συμβόλου των Sex Pistols ήταν ο καλλιτέχνης Τζέιμι Ριντ και το έφτιαξε για το άλμπουμ «God save the Queen» που κυκλοφόρησε τον Ιούλιο 1977.

Το σχέδιο των Metallica είναι εξίσου απλό με το πρώτο και το τελευταίο γράμμα να τραβιούνται προς τα κάτω. Δημιουργήθηκε για το πρώτο τους άλμπουμ με τίτλο «Kill Em All» από τον τραγουδιστή και κιθαρίστα Τζέιμς Χέτφιλντ.

Το συγκρότημα Scissor Sisters επέλεξε ένα πιο ιδιαίτερο σχέδιο για να χαρακτηρίσει τη μουσική του πορεία. «Νονός» του συμβόλου ήταν ο κιθαρίστας Σκότ Χόφμαν. Πρόκειται για τον συνδυασμό των δυο στοιχείων του ονόματος, αφού απεικονίζει ένα ψαλίδι, οι άκρες του οποίου είναι δυο πόδια που φορούν τακούνια.

Sports in

Έξαλλοι στη Μακάμπι: «Λέει ψέματα ο Αταμάν»

Πηγή της Μακάμπι απαντά σε όσα της προσάπτει ο Εργκίν Αταμάν.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 26 Απριλίου 2024