Πανακότα Φράουλα
Υλικά 500ml (2 ½ φλιτζ. τσαγιού) ημιαποβουτυρωμένο Γάλα 1,5% λιπαρά 100 γρ (1/2 φλιτζ. τσαγιού) Φρέσκια Κρέμα Γάλακτος 35% λιπαρά 10 γρ (20 κουτ. γλυκού) Sweet & Balance Επιτραπέζιο Γλυκαντικό φυσικής προέλευσης από το φυτό STEVIA σε σκόνη 10γρ. (1 φακελάκι) Ζελατίνη Granule Γιώτης 1 κουτ. σούπας Ρούμι 70γρ. (3 ½ κουτ. σούπας) Μαρμελάδα ΦράουλαSweet&Balance […]
Spotlight
- 500ml (2 ½ φλιτζ. τσαγιού) ημιαποβουτυρωμένο Γάλα 1,5% λιπαρά
- 100 γρ (1/2 φλιτζ. τσαγιού) Φρέσκια Κρέμα Γάλακτος 35% λιπαρά
- 10 γρ (20 κουτ. γλυκού) Sweet & Balance Επιτραπέζιο Γλυκαντικό φυσικής προέλευσης από το φυτό STEVIA σε σκόνη
- 10γρ. (1 φακελάκι) Ζελατίνη Granule Γιώτης
- 1 κουτ. σούπας Ρούμι
- 70γρ. (3 ½ κουτ. σούπας) Μαρμελάδα ΦράουλαSweet&Balance
Εκτέλεση
- Βάζετε τη Ζελατίνη σε ένα μπολ με 4 κουτ. σούπας κρύο νερό και την αφήνετε να φουσκώσει για 4 λεπτά
- Προσθέτετε σε μια κατσαρόλα το Γάλα, την Κρέμα Γάλακτος, το Sweet & Balance Επιτραπέζιο Γλυκαντικό σε σκόνη και το Ρούμι
- Μόλις το μίγμα ζεσταθεί αρκετά αποσύρετε από τη φωτιά, ρίχνετε περίπου το 1/3 στο μπολ με τη ζελατίνη και ανακατεύετε μέχρι να διαλυθεί καλά
- Ρίχνετε τη διαλυμένη ζελατίνη στην κατσαρόλα και βράζετε για 1 με 2 λεπτά ανακατεύοντας συνεχώς (μην περιμένετε να πήξει κατά το βράσιμο)
- Μοιράζετε την Πανακότα σε 8 μικρά φορμάκια και τα βάζετε στο ψυγείο μέχρι να πήξει
- Σε ένα μικρό κατσαρολάκι προσθέτετε τη Μαρμελάδα ΦράουλαSweet&Balance και 7 κουτ. γλυκού νερό
- Τα ανακατεύετε μέχρι το μίγμα να ζεσταθεί ελαφρώς και να γίνει ρευστό
- Ξεφορμάρετε την Πανακότα και γαρνίρετε με τη Μαρμελάδα
Διαθρεπτικά στοιχεία | Ανά μερίδα 85 γραμ. |
Ενέργεια | 102 kcal |
Πρωτεΐνες | 3,5 g |
Υδατάνθρακες | 10,0 g |
Σάκχαρα | 8,8 g |
Λιπαρά | 5,4 g |
Κορεσμένα | 3,7 g |
Εδώδιμες ίνες | 0,2 g |
Νάτριο | 0,04 g |
- Μερίδες ανά γλύκισμα: 8
- Βάρος μερίδας: 85 γραμ
- Ισοδύναμο: 2/3 ισοδύναμα αμύλου, 1 ισοδύναμο λίπους
health.in.gr
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις