Κυριακή 16 Ιουνίου 2024
weather-icon 21o
Γάζα: Τρεις αμερικανοί στρατιώτες τραυματίστηκαν σοβαρά, ο ένας σε κρίσιμη κατάσταση

Γάζα: Τρεις αμερικανοί στρατιώτες τραυματίστηκαν σοβαρά, ο ένας σε κρίσιμη κατάσταση

Σε μη στρατιωτικό ατύχημα στην πλωτή προβλήτα/πλατφόρμα στη Γάζα τραυματίστηκαν τρεις αμερικανοί στρατιώτες εκ των οποίων ο ένας χαροπαλεύει.

Τρεις Αμερικανοί στρατιώτες έχουν υποστεί τραυματισμούς εκτός μάχης κατά τη διάρκεια της επιχείρησης για την κατασκευή και λειτουργία προβλήτας στα ανοικτά των ακτών της Γάζας για τη μεταφορά ανθρωπιστικής βοήθειας στους Παλαιστίνιους, αναφέρει ο Αμερικανός αντιναύαρχος Μπραντ Κούπερ.

Ο αναπληρωτής διοικητής της Κεντρικής Διοίκησης των ΗΠΑ αναφέρει ότι δύο από τους τραυματισμούς περιλαμβάνουν ένα διάστρεμμα στον αστράγαλο και έναν μικρό τραυματισμό στην πλάτη, ενώ αρνείται να δώσει λεπτομέρειες για τον τρίτο τραυματισμό. Προσθέτει ότι ένας από τους στρατιώτες έχει μεταφερθεί διασωληνωμένος σε τοπικό νοσοκομείο.

Ο αμερικανικός στρατός ολοκλήρωσε την εγκατάσταση της πλωτής προβλήτας την περασμένη εβδομάδα και άρχισε να μεταφέρει την αναγκαία ανθρωπιστική βοήθεια στον θύλακα μετά από επτά μήνες έντονων μαχών στη Γάζα, που προκλήθηκαν από τη σφαγή της Χαμάς στις 7 Οκτωβρίου στο νότιο Ισραήλ. Στην ενημέρωση από την πλατφόρμα Χ της Κεντρικής Διοίκησης CENTCOM δεν αναφέρθηκαν οι τραυματισμοί, αλλά μόνο μεταφορά ανθρωπιστικής βοήθειας.

Σε κρίσιμη κατάσταση ο αμερικανός στρατιώτης σε ισραηλινό νοσοκομείο

Ένας από τους τρεις Αμερικανούς στρατιώτες που υπέστησαν τραυματισμούς εκτός μάχης κατά τη διάρκεια της επιχείρησης στην προβλήτα βοήθειας στη Γάζα βρίσκεται σε κρίσιμη κατάσταση σε ισραηλινό νοσοκομείο, δήλωσε στο Reuters αξιωματούχος της αμερικανικής άμυνας υπό τον όρο της ανωνυμίας.

Οι άλλοι δύο στρατιώτες, οι οποίοι, σύμφωνα με τον Κούπερ, υπέστησαν διάστρεμμα στον αστράγαλο και μικρό τραυματισμό στην πλάτη, έχουν έκτοτε επιστρέψει στην υπηρεσία τους.

Οι τραυματισμοί είναι οι πρώτοι για τις αμερικανικές δυνάμεις κατά τη διάρκεια της τελευταίας επιχείρησης για τη μεταφορά ανθρωπιστικής βοήθειας στους Παλαιστίνιους στη Γάζα. Δεν υπάρχουν πληροφορίες πότε σημειώθηκε το ατύχημα. Η προβλήτα ακόμα και με λίγα μποφόρ θεωρείται επικίνδυνη για εργασίες. Παρόλα αυτά δεν έχουν ανακοινωθεί ούτε τα αίτια του ατυχήματος.

inSports

Χαμός και στον Άγιο Νικόλαο: Ολοκληρώθηκε η περιοδεία των τροπαίων στην Κρήτη (vid)

Τα τρόπαια του Conference και Youth League έκαναν την τελευταία τους στάση στην Κρήτη και συγκεκριμένα στον Άγιο Νικόλαο…

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Κυριακή 16 Ιουνίου 2024