Δευτέρα 20 Μαϊου 2024
weather-icon 21o
Βύρωνας: Εμπλοκή της αλβανικής μαφίας στη δολοφονία του 32χρονου «βλέπει» η ΕΛ.ΑΣ - Το παρελθόν του

Βύρωνας: Εμπλοκή της αλβανικής μαφίας στη δολοφονία του 32χρονου «βλέπει» η ΕΛ.ΑΣ – Το παρελθόν του

Οι δράστες άνοιξαν πυρ και πυροβόλησαν 3 φορές μέσα στο αυτοκίνητο όπου βρισκόταν ο άνδρας μαζί με τη σύζυγό του.

Τα κομμάτια του παζλ της μαφιόζικης εκτέλεσης του 32χρονου Αλβανού στην περιοχή του Βύρωνα,  προσπαθούν να ενώσουν οι Αρχές, αποδίδοντας την άγρια δολοφονία στην αλβανική μαφία, που αναζητούσε τον άντρα εδώ και τρία χρόνια.

Οι αστυνομικοί της Ασφάλειας που ανέλαβαν την προανακριτική διαδικασία έχουν διαπιστώσει ο άντρας αυτός δεν είχε απασχολήσει για κάτι ιδιαίτερο τις ελληνικές αρχές, ωστόσο ήταν γνώριμος στις αλβανικές αρχές. Αποδίδουν δε την επίθεση σε ξεκαθάρισμα λογαριασμών μεταξύ αντίπαλων «φατριών» της αλβανικής μαφίας.

Οι εκτιμήσεις των αστυνομικών κάνουν λόγο για έμπειρους εκτελεστές οι οποίοι ίσως εισήλθαν στη χώρα μας μόνο με αυτό το σκοπό

Η άγρια δολοφονία έγινε μπροστά στα μάτια της 37χρονης συζύγου του θύματος και του ανήλικου παιδιού τους.

Αλβανικά μέσα έδωσαν στη δημοσιότητα τα στοιχεία καθώς και τη φωτογραφία του θύματος. Μεταδίδουν  ότι ο άνδρας με τα αρχικά R.B. είχε εμπλακεί σε απόπειρα δολοφονίας ενός άνδρα στο πρόσφατο παρελθόν.

Ενέδρα

Οι δράστες φαίνεται ότι παρακολουθούσαν το θύμα και όταν αυτός πάρκαρε το αυτοκίνητό του στη διασταύρωση των οδών Μεσολογγίου και Τσαλδάρη άνοιξαν πυρ και τον εκτέλεσαν. Επέλεξαν να τον σκοτώσουν την ώρα που βρισκόταν μέσα στο αυτοκίνητο, ώστε να μην έχει τη δυνατότητα είτε να το βάλει στα πόδια είτε να αντιδράσει με οποιοδήποτε τρόπο ώστε να γλιτώσει.

Οι εκτιμήσεις των αστυνομικών κάνουν λόγο για έμπειρους εκτελεστές οι οποίοι ίσως εισήλθαν στη χώρα μας μόνο με αυτό το σκοπό. Υπάρχει δε ο φόβος οι δράστες να επιχειρήσουν να φύγουν στο εξωτερικό γι’ αυτό και οι έρευνες «τρέχουν», ενώ στο μικροσκόπιο έχουν τεθεί οι κάμερες της περιοχής προκειμένου να διαπιστωθεί το δρομολόγιο των εκτελεστών.

Σε εξέλιξη οι έρευνες των Αρχών

Σύμφωνα με μαρτυρίες η άγρια δολοφονία έγινε μπροστά στα μάτια της 37χρονης συζύγου του θύματος και του ανήλικου παιδιού τους.

Οι δράστες άνοιξαν πυρ και πυροβόλησαν 3 φορές μέσα στο αυτοκίνητο όπου βρισκόταν ο άνδρας μαζί με τη σύζυγό του. Το ζευγάρι είχε πάει για να πάρει το παιδί τους που έπαιζε, το οποίο δυστυχώς είδε το σκηνικό.

Η γυναίκα κατέβηκε από το αυτοκίνητο ενώ ο 32χρονος έμεινε μέσα και τότε δέχθηκε την δολοφονική επίθεση.

Αυτόπτες μάρτυρες αναφέρουν ότι δυστυχώς το μικρό παιδί κατάλαβε τι έγινε και άρχισε να φωνάζει τον μπαμπά του ενώ η μητέρα του έβαλε και αυτή τις φωνές σε κατάσταση σοκ.

«Το παιδί έλεγε ο μπαμπάς μου, ο μπαμπάς μου»

«Έπαιζε η μικρή μου με το παιδί του, ακούσαμε τους πυροβολισμούς και έτρεξα να δω αν είναι κάτι ή αν είναι απλά παιχνίδι. Έκλαιγε το μικρό και έλεγε »ο μπαμπάς μου, ο μπαμπάς μου»» αναφέρει γυναίκα που ήταν μάρτυρας.

«Ακούσαμε τους πυροβολισμούς, εμείς νομίζαμε ότι είναι αυτά για το Πάσχα, τα δυναμιτάκι. Καταλάβαμε ότι κάτι έγινε, τρέξαμε, είδαμε το αυτοκίνητο παρκαρισμένο στη γωνία και η γυναίκα του φώναζε »βοήθεια, βοήθεια». Ήρθαν να πάρουν το παιδί που έπαιζε» περιγράφει αυτόπτης μάρτυρας.

Κάτοικος της περιοχής του Βύρωνα περιέγραψε το άγριο σκηνικό της δολοφονίας λέγοντας πως ο ίδιος νόμιζε αρχικά πως ήταν κροτίδες από φιλάθλους του Ολυμπιακού.

«Ήμουν ακριβώς απέναντι στην καφετέρια, περιμέναμε το παιχνίδι του Ολυμπιακού, αλλά θεωρήσαμε ότι ήταν από πανηγυρισμούς. Δεν υπήρχε κάτι σε σιγαστήρα. Ήταν 3-4 πυροβολισμοί τουλάχιστον… Ήταν δύο πάνω στη μηχανή και αστραπιαία ο ένας κατέβηκε τον πυροβόλησε, ανέβηκε στη μηχανή και έφυγε», είπε στον ΑΝΤ1.

«Τον φάγανε»

‘Αλλος μάρτυρας ανέφερε πως άκουσε τρεις πυροβολισμούς και μόλις βγήκε για να δει τι συνέβη αντίκρυσε μια γυναίκα σε κατάσταση σοκ να φωνάζει «τον φάγανε».

«Άκουσα τρεις πυροβολισμούς. Εκείνη τη στιγμή άκουγα στο ραδιόφωνο ότι μπαίνουν οι παίκτες του Ολυμπιακού στο γήπεδο και αναρωτήθηκα ‘από τώρα ξεκίνησαν οι κροτίδες;’».

Συνέχισε λέγοντας: «Βγαίνω στην είσοδο του μαγαζιού μου και βλέπω μία γυναίκα να ανοίγει την πόρτα του αυτοκινήτου και να ουρλιάζει “τον φάγανε” κάτι τέτοιο! Δεν πρόσεξα αν είχε αίματα».

Μάλιστα, ο ίδιος έκανε λόγο για δύο ανήλικα παιδιά που βρίσκονταν λίγο πίσω από το μοιραίο αυτοκίνητο: «Πίσω από το αυτοκίνητο, στα δέκα μέτρα ήταν δύο ανήλικα παιδιά τα οποία τα απομάκρυναν. Δε γνωρίζω αν ήταν τα παιδιά του θύματος. Έμαθα όμως ότι ήταν στην πλατεία. Δεν τους ήξερα, δεν τους έχω ξαναδεί».

Sports in

ΜακΚίσικ: «Αισθάνομαι ότι είναι η χρονιά που θα τα πάρουμε όλα»

Ο Σακίλ ΜακΚίσικ μίλησε για τη συμμετοχή του Ολυμπιακού στο Final-4 της Euroleague.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Δευτέρα 20 Μαϊου 2024