Δευτέρα 20 Μαϊου 2024
weather-icon 21o
Ιρλανδία: To Trinity College κατέληξε σε συμφωνία με τους φοιτητές που διαδήλωναν για την Παλαιστίνη

Ιρλανδία: To Trinity College κατέληξε σε συμφωνία με τους φοιτητές που διαδήλωναν για την Παλαιστίνη

Η πενθήμερη κατασκήνωση στους χώρους του πανεπιστημίου που προκάλεσε μεγάλη απώλεια εσόδων κατέληξε σε νίκη

Οι φοιτητές του Trinity College του Δουβλίνου έπειτα από μια πενθήμερη φιλοπαλαιστιανική διαδήλωση στους χώρους του πανεπιστημίου κατέληξαν σε συμφωνία με τη διοίκηση, η οποία ικανοποίησε το αίτημα των φοιτητών να αποεπενδύσει από ισραηλινές εταιρείες.

Οι φοιτητές δήλωσαν νικητές το βράδυ της Τετάρτης (8/5).

«Το Trinity θα ολοκληρώσει την αποεπένδυση από ισραηλινές εταιρείες που έχουν δραστηριότητες στα κατεχόμενα παλαιστινιακά εδάφη και εμφανίζονται στη μαύρη λίστα του ΟΗΕ», αναφέρεται στην ανακοίνωση του πανεπιστημίου.

Το Trinity δήλωσε ότι θα δώσει υποτροφίες σε έξι μεταπτυχιακούς και δύο προπτυχιακούς φοιτητές από τη Γάζα

Η κατασκήνωση στην πανεπιστημιούπολη στήθηκε στις 3 Μαΐου. Σε αντίθεση με τις αντιπαραθέσεις στις ΗΠΑ, όπου η αστυνομία εκδίωξε με τη βία διαδηλωτές σε διάφορα πανεπιστήμια, δεν έγινε καμία προσπάθεια να διαλυθεί η διαμαρτυρία. Ο Eoin O’Sullivan, ανώτερος πρύτανης που ηγήθηκε των συνομιλιών με τους φοιτητές, τους ευχαρίστησε για τη «δέσμευσή» τους.

Απώλεια εσόδων

Η πανεπιστημιούπολη του Δουβλίνου, η οποία βρίσκεται στην καρδιά της πρωτεύουσας της Ιρλανδίας, έκλεισε για το κοινό, με αποτέλεσμα το κολέγιο να χάσει περίπου 350.000 ευρώ σε διαφυγόντα έσοδα, επειδή οι επισκέπτες δεν μπορούσαν να δουν το βιβλίο του Kells, ένα μεσαιωνικό χειρόγραφο και τουριστικό πόλο έλξης.

«Νομίζω ότι η απώλεια εσόδων ήταν το κλειδί», δήλωσε η Ruby Topalian, αρχισυντάκτρια του Trinity News, μιας φοιτητικής εφημερίδας.

Η ανακοίνωση του Trinity College ανέφερε, μεταξύ άλλων, ότι κατανοεί το σκεπτικό των διαδηλωτών και εξέφρασε τον αποτροπιασμό της για τα γεγονότα στη Γάζα. «Απεχθανόμαστε και καταδικάζουμε κάθε βία και πόλεμο, συμπεριλαμβανομένων των φρικαλεοτήτων της 7ης Οκτωβρίου, της αρπαγής ομήρων και της συνεχιζόμενης άγριας και δυσανάλογης επίθεσης στη Γάζα. Η ανθρωπιστική κρίση στη Γάζα και η απανθρωποποίηση του λαού της είναι αισχρή».

Το Trinity δήλωσε ότι θα δώσει υποτροφίες σε έξι μεταπτυχιακούς και δύο προπτυχιακούς φοιτητές από τη Γάζα. «Οι υπότροφοι αυτοί θα απαλλαγούν από όλα τα δίδακτρα και το Trinity θα χρησιμοποιήσει το Ταμείο του για την παροχή στέγασης», ανέφερε.

Sports in

ΑΕΚ- Λαμία 3-0: «Πικρή» νίκη για την Ένωση (vids)

H AEK αν και επικράτησε με 3-0 της Λαμίας δεν τα κατάφερε και έχασε τον τίτλο από τον ΠΑΟΚ, ο οποίος πέρασε από το «Κλεάνθης Βικελίδης» με 2-1.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Δευτέρα 20 Μαϊου 2024