Τετάρτη 01 Μαϊου 2024
weather-icon 21o
ΗΠΑ: Στο 7,1% εκτοξεύτηκε το επιτόκιο των στεγαστικών δανείων

ΗΠΑ: Στο 7,1% εκτοξεύτηκε το επιτόκιο των στεγαστικών δανείων

Οι αγοραστές αντιμετωπίζουν μια δύσκολη αγορά με σφιχτές συνθήκες προσφοράς

Για πρώτη φορά φέτος ξεπέρασαν το 7% τα επιτόκια των στεγαστικών δανείων στις ΗΠΑ.

Το μέσο επιτόκιο για ένα σταθερό δάνειο διάρκειας 30 ετών ανήλθε στο 7,1%, από 6,88% την περασμένη εβδομάδα, σύμφωνα με τα στοιχεία της Freddie Mac.

Οι αγοραστές αντιμετωπίζουν μια δύσκολη αγορά με σφιχτές συνθήκες προσφοράς. Το αυξανόμενο κόστος δανεισμού και οι υψηλές τιμές έχουν ωθήσει τη μέση μηνιαία πληρωμή στέγασης στις ΗΠΑ σε ρεκόρ, σύμφωνα με την Redfin Corp. Αυτό επιβαρύνει τις πωλήσεις κατοικιών, με τις συναλλαγές για προηγούμενα ακίνητα να μειώνονται κατά 4,3% τον Μάρτιο από τον Φεβρουάριο, σύμφωνα με στοιχεία της Εθνικής Ένωσης Μεσιτών έδειξε.

«Καθώς τα επιτόκια αυξάνονται, οι δυνητικοί αγοραστές κατοικιών αποφασίζουν εάν θα αγοράσουν πριν αυξηθούν ακόμη περισσότερο τα επιτόκια ή αν θα σταματήσουν με την ελπίδα να μειωθούν αργότερα μέσα στο έτος» εξηγεί στο Bloomberg ο Sam Khater, επικεφαλής οικονομολόγος της Freddie Mac.

Ο πρόεδρος της Ομοσπονδιακής Τράπεζας των ΗΠΑ Τζερόμ Πάουελ είπε νωρίτερα αυτή την εβδομάδα ότι η κεντρική τράπεζα πιθανότατα θα περιμένει περισσότερο για να μειώσει τα επιτόκια. Πρόσφατες αναφορές για τις θέσεις εργασίας και τον πληθωρισμό δίνουν το σήμα ότι η οικονομία είναι ισχυρή αυτή τη στιγμή και οι αιτήσεις για ανεργία παραμένουν υποτονικές.

«Θα συνεχίσουμε να ζούμε σε μια παρατεταμένη περίοδο υψηλών επιτοκίων και να αντιμετωπίζουμε ακριβό κόστος δανεισμού, συμπεριλαμβανομένων των υψηλών επιτοκίων στεγαστικών δανείων» τονίζει ο Jiayi Xu, οικονομολόγος του Realtor.com.

Πηγή: ΟΤ

Sports in

Άιρτον Σένα: Τριάντα χρόνια χωρίς τον θρύλο

Έχουν περάσει τρεις δεκαετίες από τότε που ο «θεός» των γκραν πρι μετακόμισε σε άλλες πίστες, αφού φρόντισε να φτιάξει τις επίγειες...

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τετάρτη 01 Μαϊου 2024