Τρίτη 30 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Η Μπάρμπαρα Ρας, η τηλεοπτική μητέρα της «Βιονικής Γυναίκας», πέθανε στα 97 της χρόνια

Η Μπάρμπαρα Ρας, η τηλεοπτική μητέρα της «Βιονικής Γυναίκας», πέθανε στα 97 της χρόνια

Η Μπάρμπαρα Ρας, η οποία κέρδισε Χρυσή Σφαίρα ως η πιο πολλά υποσχόμενη πρωτοεμφανιζόμενη ηθοποιός στο «It Came From Outer Space» και στη συνέχεια εμφανίστηκε στο «Πέιτον Πλέις» και σε πολλές άλλες ταινίες και τηλεοπτικές σαπουνόπερες, πέθανε την Κυριακή.

Η κόρη της Μπάρμπαρα Ρας, η ανταποκρίτρια του Fox News Channel Κλαούντια Κόουαν, επιβεβαίωσε τον θάνατό της στο Fox News Digital.

«Η υπέροχη μητέρα μου έφυγε ειρηνικά από τη ζωή στις 5:28 σήμερα το απόγευμα. Ήμουν μαζί της σήμερα το πρωί και ξέρω ότι με περίμενε να επιστρέψω στο σπίτι με ασφάλεια για τη μετάβαση», δήλωσε η Κόουαν στο Fox.

«Είναι ταιριαστό που επέλεξε να φύγει το Πάσχα, καθώς ήταν μια από τις αγαπημένες της γιορτές και τώρα, φυσικά, το Πάσχα θα έχει μια βαθύτερη σημασία για μένα και την οικογένειά μου».

Η Μπάρμπαρα Ρας εμφανίστηκε σε σαπουνόπερες όπως το «All My Children« και στο «7th Heaven» και εμφανίστηκε σε ταινίες όπως «The Young Philadelphians», «Robin and the 7 Hoods», «Hombre» και «The Young Lions». Στους συμπρωταγωνιστές της περιλαμβάνονταν οι Ροκ Χάτσον, Μάρλον Μπράντο, Φρανκ Σινάτρα και Ρίτσαρντ Μπάρτον.

Εμφανίστηκε επίσης στη σκηνή καθ’ όλη τη διάρκεια της καριέρας της και το 1989, πρωταγωνίστησε σε μια εθνική περιοδεία του «Ανθισμένες Μανόλιες»

Photo: Wikimedia Commons

Τηλεοπτική περσόνα

Γεννημένη στο Ντένβερ, η Ρας αποφοίτησε από το Πανεπιστήμιο της Καλιφόρνιας στη Σάντα Μπάρμπαρα και στη συνέχεια εκπαιδεύτηκε στο Pasadena Playhouse. Αφού υπέγραψε συμβόλαιο με την Paramount Pictures, έκανε το κινηματογραφικό της ντεμπούτο με το «The Goldbergs» και στη συνέχεια πρωταγωνίστησε στην ταινία επιστημονικής φαντασίας «When Worlds Collide».

Η Χρυσή Σφαίρα της δόθηκε για έναν άλλο ρόλο επιστημονικής φαντασίας, ως αρραβωνιαστικιά ενός ερασιτέχνη αστρονόμου που έρχεται σε επαφή με εξωγήινους στο «It Came From Outer Space» του 1954.

Photo: Wikimedia Commons

Αλλά και θεατρική περσόνα

Μεταξύ των τηλεοπτικών της ρόλων ήταν η Nora Clavicle στην τηλεοπτική σειρά «Batman» και η μητέρα της «Βιονικής Γυναίκας». Άλλες τηλεοπτικές εμφανίσεις της ήταν οι «Maude», «Cannon», «Streets of San Francisco», «Fantasy Island», «Love Boat» και «Murder, She Wrote». Η Ρας έκανε μια εμφάνιση στην ντίσκο ταινία του 1980, «Can’t Stop the Music», και στη συνέχεια ανέλαβε περισσότερους τηλεοπτικούς ρόλους στη σαπουνόπερα «Flamingo Road».

Εμφανίστηκε επίσης στη σκηνή καθ’ όλη τη διάρκεια της καριέρας της και το 1989, πρωταγωνίστησε σε μια εθνική περιοδεία του «Ανθισμένες Μανόλιες».

Παντρεμένη τρεις φορές, μεταξύ των συζύγων της ήταν και ο δημοσιογράφος Warren Cowan.

Απέκτησε δύο παιδιά, την Claudia Cowan και τον Jeffrey Hunter.

Δείτε το βίντεο 

*Με στοιχεία από variety.com

Sports in

Αυτός έκανε άνω – κάτω την Άστον Βίλα

Ο Αλβανός επιθετικός, Έρνεστ Μούτσι προκάλεσε πολλά προβλήματα στην άμυνα της αγγλικής ομάδας και η Μπεσίκτας πλήρωσε δέκα εκατ. ευρώ στην Λέγκια για να τον αποκτήσει

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τρίτη 30 Απριλίου 2024