Τρίτη 30 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Επίθεση με μαχαίρι στο Ισραήλ - Τρεις σοβαρά τραυματίες

Επίθεση με μαχαίρι στο Ισραήλ – Τρεις σοβαρά τραυματίες

Η αστυνομία του Ισραήλ αναφέρει ότι ο «τρομοκράτης», χρησιμοποιώντας «δυο μαχαίρια», επιτέθηκε και «μαχαίρωσε τρεις ανθρώπους».

Τρεις άνθρωποι τραυματίστηκαν σοβαρά σε επίθεση με μαχαίρι χθες Κυριακή κοντά στην Ασντότ, στο κεντρικό Ισραήλ, ανακοίνωσε υπηρεσία πρώτων βοηθειών.

«Διαπράχθηκε επίθεση με μαχαίρι στο εμπορικό κέντρο Friendly της Γκαν Γιαβνέ», δήλωσε χθες βράδυ ο Ζακί Χέλερ, εκπρόσωπος του Μαγέν Δαυίδ Αδόμ («Ερυθρά Ασπίδα του Δαυίδ», ή «Ερυθρό Αστέρι του Δαυίδ», υπηρεσία ανάλογη του Ερυθρού Σταυρού).

Τα τρία θύματα της επίθεσης ήταν όλοι νεαροί άνδρες

«Νοσοκόμοι προσέφεραν τις πρώτες βοήθειες σε τρεις ανθρώπους που τραυματίστηκαν σοβαρά», οι οποίοι κατόπιν διακομίστηκαν σε νοσοκομείο, πρόσθεσε.

Η αστυνομία επιβεβαίωσε ότι «τρομοκράτης», χρησιμοποιώντας «δυο μαχαίρια», επιτέθηκε και «μαχαίρωσε τρεις ανθρώπους» προτού «εξουδετερωθεί» από δημοτικούς αστυνομικούς.

Εκπρόσωπος της αστυνομίας έκανε λόγο στο Γαλλικό Πρακτορείο για ύποπτο «19 ετών» με καταγωγή «από τη Χεβρώνα», στην κατεχόμενη Δυτική Όχθη, χωρίς να επιβεβαιώσει αν σκοτώθηκε.

Τρομοκρατική επίθεση σύμφωνα με την αστυνομία

Η αστυνομία κάνει λόγο για τρομοκρατική επίθεση.

Δημοσιεύματα των εβραϊκών μέσων ενημέρωσης σύμφωνα με τους Times of Israel αναφέρουν ότι ο ύποπτος για την επίθεση με μαχαίρι εργαζόταν παράνομα σε ένα κατάστημα στο εμπορικό κέντρο Friendly.

Σύμφωνα με τα δημοσιεύματα, ο 19χρονος είχε προηγουμένως άδεια εργασίας για τη βιομηχανική ζώνη Μισόρ Αντουνίμ που διοικείται από το Ισραήλ στη Δυτική Όχθη, αλλά δεν πληρούσε τα κριτήρια για άδεια εργασίας εντός του Ισραήλ. Η άδεια έληξε τον Αύγουστο, αναφέρουν οι αναφορές.

Οι αναφορές είναι ανεπιβεβαίωτες προς το παρόν.

Τα θύματα της επίθεσης

Τα τρία θύματα της επίθεσης ήταν όλοι νεαροί άνδρες, συμπεριλαμβανομένου ενός ανηλίκου, αναφέρει σε ανακοίνωσή της η υπηρεσία έκτακτης ανάγκης Μαγέν Δαυίδ Αδόμ.

Οι τρεις, όλοι σε σοβαρή κατάσταση, αναγνωρίζονται ως ένας 25χρονος, ένας 20χρονος και ένα 17χρονο αγόρι. Τα ονόματά τους δεν έχουν δοθεί στη δημοσιότητα.


Οι γιατροί βρήκαν τον έφηβο σε ένα πεζοδρόμιο περίπου 100 μέτρα μακριά από τα άλλα δύο θύματα στο εμπορικό κέντρο Friendly, με πολλαπλές μαχαιριές σε όλο του το σώμα. Μεταφέρθηκε εσπευσμένα σε νοσοκομείο με πλήρη συνείδηση, σύμφωνα με την υπηρεσία.

Τα άλλα δύο βρέθηκαν δίπλα σε μια καφετέρια στο εμπορικό κέντρο.

Ο 25χρονος είχε εν μέρει τις αισθήσεις του και οι γιατροί χρειάστηκε να παλέψουν για να τον κρατήσουν στη ζωή ενώ βρισκόταν καθ’ οδόν προς το νοσοκομείο Ασούτα στην Ασντότ. Ο 20χρονος βρέθηκε αναίσθητος, ενώ και τα δύο θύματα είχαν μαχαιρωθεί πολλές φορές στο άνω μέρος του σώματος.

Sports in

Άγριο ξύλο μεταξύ οπαδών πριν το Τζένοα – Κάλιαρι (vid)

Ακόμα ένα περιστατικό οπαδικής βίας έρχεται να ταράξει την Ιταλία.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τρίτη 30 Απριλίου 2024