Σάββατο 27 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Νότιο Σουδάν: Εκτεταμένος καύσωνας αναμένεται να πλήξει την περιοχή - Εντολή για κλειστά σχολεία

Νότιο Σουδάν: Εκτεταμένος καύσωνας αναμένεται να πλήξει την περιοχή – Εντολή για κλειστά σχολεία

Οι θερμοκρασίες ενδέχεται να φτάσουν έως και τους 45 βαθμούς Κελσίου

Όλα τα σχολεία διατάχθηκαν να κλείσουν στο Νότιο Σουδάν, καθώς προετοιμάζεται για έναν καύσωνα κατά τον οποίο οι θερμοκρασίες θα μπορούσαν να φτάσουν τους 45 βαθμούς Κελσίου.

Οι αρχές δήλωσαν ότι τα παιδιά θα πρέπει να παραμείνουν στα σπίτια τους και ότι τα ακραία καιρικά φαινόμενα θα μπορούσαν να διαρκέσουν τουλάχιστον δύο εβδομάδες.

Έχουν ήδη αναφερθεί θάνατοι «που σχετίζονται με την υπερβολική ζέστη», δήλωσαν αξιωματούχοι το Σάββατο.

Οι θερμοκρασίες συχνά ξεπερνούν τους 43 βαθμούς Κελσίου, αλλά μόνο τους καλοκαιρινούς μήνες

Οι 400.000 και πλέον κάτοικοι σε τμήματα της πρωτεύουσας Τζούμπα «έλιωναν» χωρίς ηλεκτρικούς ανεμιστήρες τη Δευτέρα, καθώς η ζέστη προκάλεσε διακοπές ρεύματος.

Οι δρόμοι ήταν σε μεγάλο βαθμό ήσυχοι το απόγευμα, καθώς τα τοπικά μέσα ενημέρωσης ανέφεραν θερμοκρασίες 41 βαθμών Κελσίου.

Είναι εξαιρετικά νωρίς για το Νότιο Σουδάν να βιώνει τέτοια ζέστη. Οι θερμοκρασίες συχνά ξεπερνούν τους 43 βαθμούς Κελσίου, αλλά μόνο τους καλοκαιρινούς μήνες, σύμφωνα με την Παγκόσμια Τράπεζα για την κλιματική αλλαγή.

Παιδιά με στολές εθεάθησαν να επιστρέφουν στα σπίτια τους, αφού απομακρύνθηκαν από το σχολείο τη Δευτέρα.

Τα υπουργεία Παιδείας, Υγείας και Περιβάλλοντος ανακοίνωσαν το Σάββατο ότι όλα τα σχολεία θα παραμείνουν κλειστά από τη Δευτέρα λόγω των «σοβαρών κινδύνων για την υγεία» των μαθητών. Η ανακοίνωση δεν ανέφερε πότε θα ανοίξουν ξανά, αλλά μετά από ενημέρωση από τις αρχές τη Δευτέρα, δύο εκπαιδευτικοί δήλωσαν στο BBC ότι τα μαθήματά τους θα ξαναρχίσουν στις 3 Απριλίου.

Μέλη των Γιατρών Χωρίς Σύνορα δήλωσαν στο BBC ότι παρατήρησαν αυξημένο αριθμό εισαγωγών σε ένα από τα νοσοκομεία της από τότε που άρχισαν να ανεβαίνουν οι θερμοκρασίες.

Οι κάτοικοι του Νοτίου Σουδάν, η ανεξαρτησία του οποίου από το Σουδάν το 2011 το καθιστά το νεότερο έθνος του κόσμου, περιέγραψαν δύσκολες συνθήκες τη Δευτέρα.

«Αυτή η ζέστη είναι πολύ σοβαρή και επηρεάζει πραγματικά το έργο μας», δήλωσε ο διευθυντής μίας εθνικής ΜΚΟ. «Δεν μπορούμε να μετακινηθούμε από το ένα μέρος στο άλλο. Ερχόμαστε στο γραφείο νωρίς και φεύγουμε αργά για να αποφύγουμε τη ζέστη» επισήμανε.

Sports in

Ολυμπιακός: «Ραντεβού» με την ιστορία – Κόντρα στη Φερεντσβάρος για την πρόκριση στον τελικό

Ο Ολυμπιακός δίνει το πιο σημαντικό ματς του στη σεζόν, καθώς αντιμετωπίζει τη Φερεντσβάρος (16:30), με στόχο την ιστορική πρόκριση στον τελικό του EHF European Cup

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Σάββατο 27 Απριλίου 2024