Δευτέρα 29 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Ο Ερντογάν συνεχάρη τον Πούτιν για τη νίκη του - Τι συζήτησαν

Ο Ερντογάν συνεχάρη τον Πούτιν για τη νίκη του – Τι συζήτησαν

Ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν μίλησε τηλεφωνικά με τον Βλαντίμιρ Πούτιν, τον οποίο συνεχάρη για την επανεκλογή του, ενώ αναφέρθηκε και στον πόλεμο στην Ουκρανία.

Ο Βλαντίμιρ Πούτιν συγκέντρωσε το 88% των ψήφων στις εκλογές στη Ρωσία και ανανέωσε την προεδρική του θητεία για επιπλέον έξι χρόνια, με τον Τούρκο ομόλογό του, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν να τον συγχαίρει για την επανεκλογή του.

Συμφώνησαν για περαιτέρω στενή συνεργασία προς το συμφέρον της ανάπτυξης των πολύπλευρων ρωσοτουρκικών σχέσεων

Όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή της η τουρκική προεδρία, ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν μίλησε τηλεφωνικά με τον Ρώσο ομόλογό του και πρόσφερε και πάλι τη μεσολάβησή του για νέες διαπραγματεύσεις με την Ουκρανία.

«Ο πρόεδρος Ερντογάν εξέφρασε την πεποίθηση ότι η θετική εξέλιξη των σχέσεων ανάμεσα στην Τουρκία  και τη Ρωσία θα συνεχισθεί και την ετοιμότητα της Τουρκίας να διαδραματίσει έναν ρόλο μεσολαβητή για να τη φέρει στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων με την Ουκρανία», προστίθεται στην ανακοίνωση της τουρκικής προεδρίας.

«Τον συνεχάρη για την πειστική νίκη του στις προεδρικές εκλογές της Ρωσικής Ομοσπονδίας»

Την τηλεφωνική επικοινωνία επιβεβαίωσε και το Κρεμλίνο με ανακοίνωσή του.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση του Κρεμλίνου, «ο Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν τηλεφώνησε τη Δευτέρα 18 Μαρτίου στον Ρώσο πρόεδρο Βλαντίμιρ Πούτιν και τον συνεχάρη για την πειστική νίκη του στις προεδρικές εκλογές της Ρωσικής Ομοσπονδίας. Ο επικεφαλής της Τουρκικής Δημοκρατίας ευχήθηκε στον Πούτιν νέες επιτυχίες στις κυβερνητικές δραστηριότητες προς όφελος των Ρώσων».

«Κατά τη διάρκεια τηλεφωνικής συνομιλίας, οι ηγέτες των δύο χωρών συμφώνησαν για περαιτέρω στενή συνεργασία προς το συμφέρον της ανάπτυξης των πολύπλευρων ρωσοτουρκικών σχέσεων», προσθέτει το Κρεμλίνο.

Sports in

Γιατί η απουσία του Χουάντσο Ερνανγκόμεθ «πληγώνει» τον Παναθηναϊκό… (vids)

Ο Παναθηναϊκός θα παίξει στο Βελιγράδι χωρίς τον Ερνανγκόμεθ, ο Εργκίν Αταμάν ψάχνει λύσεις για τη διπλή μάχη με τη Μακάμπι και η απουσία του Ισπανού είναι πολύ πιο σημαντική από όσο νομίζει κανείς.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Δευτέρα 29 Απριλίου 2024