Κυριακή 28 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Ερυθρά Θάλασσα: Με ελικόπτερο απομάκρυναν το πλήρωμα του πλοίου που χτύπησαν οι Χούθι - Βίντεο

Ερυθρά Θάλασσα: Με ελικόπτερο απομάκρυναν το πλήρωμα του πλοίου που χτύπησαν οι Χούθι – Βίντεο

Το πολεμικό ναυτικό της Ινδίας έσπευσε για βοήθεια στο πλοίο που χτυπήθηκε στην Ερυθρά από τους Χούθι την Τετάρτη - Τρία μέλη του πληρώματος σκοτώθηκαν ενώ 21 διασώθηκαν

Το ινδικό πολεμικό ναυτικό σε ανακοίνωσή του αναφέρει ότι έσπευσε για βοήθεια μετά από την επίθεση των Χούθι σε πλοίο την Τετάρτη στην Ερυθρά, προσθέτοντας ότι 21 άνθρωποι διασώθηκαν.

Παραθέτει ακόμα βίντεο από την επιχείρηση διάσωσης, όπου φαίνεται να απομακρύνει με ελικόπτερο από τη σωσίβια λέμβο μέλη του πληρώματος.

Εδώ και μήνες, οι Χούθι διεξάγουν επιθέσεις σε πλοία στην Ερυθρά που ισχυρίζονται ότι συνδέονται με το Ισραήλ

Σύμφωνα με δήλωση του ναυτικού, το πλοίο μεταφοράς χύδην φορτίου MV True Confidence με σημαία Μπαρμπέιντος και έδρα την Ελλάδα «χτυπήθηκε από drone / πύραυλο» στα νοτιοδυτικά του Άντεν την Τετάρτη, με αποτέλεσμα να ξεσπάσει πυρκαγιά στο πλοίο και να υπάρξουν τραυματισμοί σε ορισμένα από τα μέλη του πληρώματος, αναγκάζοντας το πλήρωμα να εγκαταλείψει το πλοίο.

Τρεις νεκροί και τέσσερις τραυματίες

Συνολικά τρία μέλη του πληρώματος σκοτώθηκαν και τέσσερα τραυματίστηκαν. Πρόκειται για την πρώτη θανατηφόρα επιχείρηση των Χούθι στην Ερυθρά Θάλασσα, όπου έχει αναπτυχθεί αμερικανική, βρετανική και ευρωπαϊκή στρατιωτική δύναμη. Στην ευρωπαϊκή επιχείρηση «Ασπίδες» συμμετέχει και η Ελλάδα την ανάληψη της διοίκησης από ξηράς και την αποστολή της φρεγάτας «Ύδρα».

Εδώ και μήνες, οι Χούθι διεξάγουν επιθέσεις σε πλοία στην Ερυθρά που ισχυρίζονται ότι συνδέονται με το Ισραήλ, ενώ ΗΠΑ και Βρετανία έχουν εξαπολύσει αρκετές επιθέσεις στην Υεμένη αυξάνοντας τους φόβους για ευρύτερη ανάφλεξη του πολέμου στη Γάζα.

Το βίντεο της επιχείρησης διάσωσης

«Το INS [Indian Navy Ship] Kolkata, που αναπτύχθηκε για επιχειρήσεις θαλάσσιας ασφάλειας, έφτασε στο σημείο και διέσωσε 21 μέλη του πληρώματος, συμπεριλαμβανομένου ενός Ινδού υπηκόου, από τη σωσίβια σχεδία χρησιμοποιώντας το ενσωματωμένο ελικόπτερο και τα σκάφη του», ανέφερε το ναυτικό, προσθέτοντας ότι η ιατρική ομάδα του πλοίου παρείχε κρίσιμη ιατρική βοήθεια στους τραυματίες. Ανέφερε ότι το πλήρωμα στη συνέχεια μεταφέρθηκε στη χώρα της ανατολικής Αφρικής Τζιμπουτί.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του Τμήματος Μεταναστών Εργατών των Φιλιππίνων ανάμεσα στους νεκρούς είναι δύο Φιλιππινέζοι ενώ ομοεθνείς τους έχουν επίσης τραυματιστεί.

Sports in

Μεγαλώνει ο μύθος του Ολυμπιακού: 42ος ευρωπαϊκός τελικός

O oργανισμός του Ολυμπιακού συνεχίζει να γράφει ιστορία και μετά την τεράστια επιτυχία της ομάδας χάντμπολ, έφτασε τους 42 ευρωπαϊκούς τελικούς.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Κυριακή 28 Απριλίου 2024