Κυριακή 28 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
ΗΠΑ: Δύο άνδρες κατηγορούνται για φόνο στους πανηγυρισμούς του Super Bowl στο Κάνσας Σίτι

ΗΠΑ: Δύο άνδρες κατηγορούνται για φόνο στους πανηγυρισμούς του Super Bowl στο Κάνσας Σίτι

Δύο άνδρες κατηγορούνται για φόνο σε σχέση με συμπλοκή κατά τη διάρκεια πανηγυρισμών για την κατάκτηση του Super Bowl, κατά την οποία σκοτώθηκε μια γυναίκα.

Δύο άνδρες κατηγορούνται για φόνο σε σχέση με μια συμπλοκή στο Κάνσας Σίτι του Μιζούρι, κατά την οποία σκοτώθηκε ένας άνθρωπος και τραυματίστηκαν περισσότεροι από 20 άλλοι, μεταξύ των οποίων και οι ύποπτοι, στο περιθώριο της συγκέντρωσης για τη νίκη στο Super Bowl την περασμένη εβδομάδα, ανακοίνωσαν οι εισαγγελείς την Τρίτη.

Οι συλλήψεις τους – ο ένας κατηγορήθηκε την Τρίτη, ο άλλος στις 17 Φεβρουαρίου – αύξησαν σε τέσσερις τον αριθμό των υπόπτων που αντιμετωπίζουν ποινική δίωξη για τους πυροβολισμούς της ημέρας του Αγίου Βαλεντίνου, μετά τους δύο εφήβους που τέθηκαν υπό κράτηση και κατηγορήθηκαν την περασμένη εβδομάδα ως ανήλικοι για αδικήματα με πυροβόλα όπλα και αντίσταση κατά της σύλληψης.

Προέκυψε λεκτικός διαπληκτισμός και ξέσπασαν πυροβολισμοί χωρίς να ληφθούν υπόψη χιλιάδες άλλα άτομα που βρίσκονταν στην περιοχή

Οι εισαγγελείς δήλωσαν ότι θα επιδιώξουν να απαγγείλουν κατηγορίες και στους δύο ανηλίκους ως ενήλικες και ότι η έρευνα συνεχίζεται. Τα δικαστικά έγγραφα που κατατέθηκαν μαζί με τις κατηγορίες ανέφεραν ότι οι πυροβολισμοί προήλθαν από αντιπαράθεση μεταξύ ατόμων για ένα βλέμμα που ερμήνευσαν ως εχθρική χειρονομία.

Οι κατηγορίες που αντιμετωπίζουν

Οι δύο τελευταίοι ύποπτοι, που αναγνωρίστηκαν ως ο Ντόμινικ Μίλερ από το Κάνσας Σίτι και ο Λιντέλ Μέις από το προάστιο Ρέιτάουν, αντιμετωπίζουν ο καθένας κατηγορίες για φόνο δευτέρου βαθμού, δύο κατηγορίες για ένοπλη εγκληματική ενέργεια και μία κατηγορία για παράνομη χρήση όπλου, σύμφωνα με ανακοίνωση της εισαγγελίας της κομητείας Τζάκσον. «Σύμφωνα με τα δικαστικά αρχεία, οι κατηγορούμενοι συμμετείχαν σε παρέλαση και συγκέντρωση για το Super Bowl στις 14 Φεβρουαρίου 2024 και ήταν οπλισμένοι με πυροβόλα όπλα», αναφέρεται στην ανακοίνωση. Και πρόσθεσε: «Προέκυψε λεκτικός διαπληκτισμός και ξέσπασαν πυροβολισμοί χωρίς να ληφθούν υπόψη χιλιάδες άλλα άτομα που βρίσκονταν στην περιοχή».

Σε σύντομη συνέντευξη Τύπου για την ανακοίνωση των κατηγοριών, η εισαγγελέας της κομητείας Τζάκσον, Τζίν Πίτερς Μπέικερ, δήλωσε ότι η έρευνα έδειξε ότι η βία ξεκίνησε όταν ο Μέις ενεπλάκη σε καυγά με ένα άλλο άτομο, το οποίο του ήταν άγνωστο. Η Μπέικερ δήλωσε στους δημοσιογράφους ότι ο καυγάς τους «πολύ γρήγορα κλιμακώθηκε», με τον Μέις να βγάζει ένα πιστόλι, ενώ άλλοι που βρίσκονταν κοντά του «σχεδόν αμέσως» τράβηξαν τα όπλα τους. Ενώ τόσο ο Μέις όσο και ο Μίλερ κατηγορούνται για φόνο, η Μπέικερ δήλωσε ότι τα στοιχεία δείχνουν ότι ήταν μια σφαίρα που εκτοξεύτηκε από το όπλο του Miller που χτύπησε και σκότωσε την Ελίζαμπεθ Λόπεζ-Γκάλβαν, 43 ετών, μια ραδιοφωνική παραγωγό.

Η αστυνομία είχε δηλώσει προηγουμένως ότι ήταν ένα από τα 23 άτομα που χτυπήθηκαν από πυροβολισμούς, συμπεριλαμβανομένων τουλάχιστον εννέα παιδιών, αλλά τα δικαστικά έγγραφα που κατατέθηκαν εναντίον του Μέις ανεβάζουν τον συνολικό αριθμό των γνωστών θυμάτων πυροβολισμών σε 25, συμπεριλαμβανομένης της Λόπεζ-Γκάλβαν. Η καταδίκη για φόνο δευτέρου βαθμού στο Μιζούρι τιμωρείται με ποινή φυλάκισης 10 έως 30 ετών ή ισόβια.

Sports in

Ολυμπιακός: Η απονομή του τροπαίου στα κορίτσια του Θρύλου

Δείτε την απονομή του τροπαίου στις παίκτριες του Ολυμπιακού, μετά την κατάκτηση του πρωταθλήματος της Α1 μπάσκετ γυναικών για 8η φορά στην ιστορία των ερυθρόλευκων

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Κυριακή 28 Απριλίου 2024