Κυριακή 28 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Συρία: Νεκροί και τραυματίες από πυραυλικές επιθέσεις του Ισραήλ - Ενεργοποίηση της αντιαεροπορικής άμυνας

Συρία: Νεκροί και τραυματίες από πυραυλικές επιθέσεις του Ισραήλ – Ενεργοποίηση της αντιαεροπορικής άμυνας

Ισραηλινά πλήγματα εξαπολύθηκαν στην επαρχία Χομς, μεταδίδουν κρατικά μέσα ενημέρωσης της Συρίας.

Η αντιαεροπορική άμυνα της Συρίας κατέρριψε πυραύλους που εκτοξεύτηκαν εναντίον της Χομς, ενώ εκρήξεις και πυρκαγιά αναφέρθηκαν στα περίχωρα της πόλης Αλ Κουσέιρ, αναφέρουν τα ρεπορτάζ συριακών μέσων ενημέρωσης (φωτογραφία, επάνω, από το X).

Οι επιθέσεις του Ισραήλ στη Συρία έχουν κλιμακωθεί μετά την 7η Οκτωβρίου

Αμαχοι σκοτώθηκαν και τραυματίστηκαν ενώ προκλήθηκαν ζημιές, μεταδίδει το SANA, κρατικό πρακτορείο ειδήσεων της Συρίας, χωρίς να προσδιορίζει τον αριθμό των νεκρών, και προσθέτει ότι οι δυνάμεις της συριακής αεράμυνας απάντησαν στην ισραηλινή επίθεση καταρρίπτοντας ορισμένους από τους πυραύλους.

Η επιδρομή της ισραηλινής αεροπορίας εξαπολύθηκε από την κατεύθυνση βόρεια της Τρίπολης του Λιβάνου, προσθέτει το συριακό πρακτορείο ειδήσεων.

Τουλάχιστον 4 νεκροί

Τουλάχιστον τέσσερις άνθρωποι σκοτώθηκαν, ανάμεσά τους δυο άμαχοι, σύμφωνα με το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων.

«Τέσσερις άνθρωποι σκοτώθηκαν, συμπεριλαμβανομένων δυο αμάχων, σε ισραηλινά πλήγματα στην πόλη Χομς», δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο ο διευθυντής της ΜΚΟ, ο Ράμι Αμπντελ Ραχμάν.

Η συριακή κρατική τηλεόραση μετέδωσε πλάνα που εικονίζουν σωστικά συνεργεία να ψάχνουν στα συντρίμμια κτιρίου που κατέρρευσε και να μεταφέρουν θύμα με φορείο.

Σύμφωνα με τον κ. Αμπντελ Ραχμάν, τουλάχιστον ένα κτίριο κατέρρευσε εντελώς στη Χομς, όπως μεταδίδει το ΑΠΕ.

Εκατοντάδες πλήγματα

Το Ισραήλ έχει εξαπολύσει εκατοντάδες αεροπορικά πλήγματα στη γειτονική του χώρα από τότε που ξέσπασε ο εμφύλιος πόλεμος στη Συρία, πριν 13 χρόνια, βάζοντας κυρίως στο στόχαστρο δυνάμεις που υποστηρίζονται από το Ιράν και θέσεις του συριακού στρατού.

Κλιμάκωσε τις επιθέσεις μετά την έναρξη του πολέμου με τη Χαμάς, την 7η Οκτωβρίου, καθώς η ένταση κορυφώνεται στην ευρύτερη περιοχή της Μέσης Ανατολής.

Δεν σχολιάζει

Το Ισραήλ σπανίως σχολιάζει κατά περίπτωση τα πλήγματα στη Συρία, αλλά έχει τονίσει επανειλημμένως ότι δεν θα επιτρέψει στο Ιράν – το οποίο υποστηρίζει την κυβέρνηση του προέδρου Μπασάρ αλ Ασαντ – να ενισχύσει την παρουσία του στη γειτονική χώρα.

Sports in

Ο Ολυμπιακός των 21 Ευρωπαϊκών τελικών επί εποχής Βαγγέλη Μαρινάκη

Ο Βαγγέλης Μαρινάκης ανέλαβε τα ηνία του Ολυμπιακού το 2010 και εκτός από την ΠΑΕ στηρίζει και τον Ερασιτέχνη, με αποτέλεσμα να είναι ένας από τους κορυφαίους πολυαθλητικούς συλλόγους στον κόσμο

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Κυριακή 28 Απριλίου 2024