Σάββατο 27 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Ο Ράιτ ξεκίνησε με… γκάζια και γέμισε αισιοδοξία τον Ολυμπιακό (vids, pics)

Ο Ράιτ ξεκίνησε με… γκάζια και γέμισε αισιοδοξία τον Ολυμπιακό (vids, pics)

Το ντεμπούτο του Μόουζες Ράιτ με την φανέλα του Ολυμπιακού ήταν εντυπωσιακό και to10.gr περνά από το μικροσκόπιο τα πρώτα επιτεύγματα του Αμερικάνου άσου με τα ερυθρόλευκα.

Τρακαρισμένος, στα χαμένα, χωρίς σωστή επικοινωνία με τους νέους του συμπαίκτες και γενικά (φυσιολογικά) εκτός κλίματος. Αυτοί θεωρούσε η πλειοψηφία πως θα ήταν η πρώτη εικόνα του νέου μεταγραφικού αποκτήματος του Ολυμπιακού, Μόουζες Ράιτ με τα ερυθρόλευκα το βράδυ της Τετάρτης (30/1) στο παρκέ του ΣΕΦ κόντρα στην Άλμπα Βερολίνου.

Ωστόσο ο 25χρονος άσος ήρθε να τους διαψεύσει όλους. Με μια… γεμάτη εμφάνιση (15 πόντοι, 5 ριμπάουντ, 2 ασίστ, 2 κλεψίματα, 2 μπλοκ) και 23 στο σύστημα αξιολόγησης σε 24:18» συμμετοχής, εξέπληξε τους πάντες και συστήθηκε με τον καλύτερο δυνατό τρόπο στον μαγικό κόσμο της Euroleague.

Διαβάστε επίσης: Πολύτεκνος ο Νεϊμάρ – Τρίτο παιδί διεκδικεί το όνομα του στα δικαστήρια

Η παρθενική εμφάνιση του Ράιτ με τα χρώματα του Ολυμπιακού ήταν ονειρική και to10.gr περνά από το μικροσκόπιο τα πρώτα επιτεύγματα του Αμερικάνου άσου με τα ερυθρόλευκα.

Κατευθείαν στα… βαθιά

Με τους Μουστάφα Φαλ, Νίκολα Μιλουτίνοφ και Φίλιπ Πετρούσεφ να έχουν τεθεί εκτός ο Γιώργος Μπαρτζώκας είχε προαναγγείλει την συμμετοχή του Μόουζες Ράιτ κόντρα στην Άλμπα Βερολίνου. Και έτσι έπραξε με τον Αμερικάνο άσο να βρίσκεται στην αρχική πεντάδα.

Ένα ριμπάουντ, ένα κόψιμο αλλά και δύο αχρείαστα φάουλ είναι όλα όσα πρόλαβε να κάνει στα πρώτα 04:26» με την νέα του ομάδα. Πάντως η ενέργεια του και στις δύο πλευρές του παρκέ, αλλά και η πρόθεση του να παίξει άμυνα και να βάλει τα χέρια στην μπάλα ήταν εμφανές, όπως επίσης και ο καλός αγωνιστικός ρυθμός στον οποίο βρισκόταν, μιας και στην Τουρκία είχε βασικό ρόλο.

Το ονειρεμένο δεύτερο ημίχρονο

Στο δεύτερο δεκάλεπτο ο Ράιτ έμεινε στον πάγκο, μιας και ο Γιώργος Μπαρτζώκας προτίμησε να πορευτεί με τον Λουκ Σίκμα. Ωστόσο στην επανάληψη και με τον Ολυμπιακό να είναι στο -3 ο Έλληνας τεχνικός έδωσε ψήφο εμπιστοσύνης στον Αμερικανό ψηλό και αυτός τον δικαίωσε απόλυτα.

Έπαιξε σχεδόν σε όλο το τρίτο δεκάλεπτο με την παρουσία του να είναι εντυπωσιακή. Πέτυχε 7 πόντους με 3/5 δίποντα, μάζεψε άλλα δύο ριμπάουντ, έδωσε μια ασίστ στον Πίτερς για γκολ-φάουλ διαβάζοντας άριστα ένα νταμπλ-τιμ, είχε ένα κλέψιμο και δύο τάπες… σκεπάζοντας το καλάθι των Πειραιωτών.

Το σκηνικό δεν άλλαξε ούτε στο τέταρτο και τελευταίο δεκάλεπτο με τον ίδιο να κλείνει την βραδιά με 15 πόντους 7/9 δίποντα, 1/1 βολή, 2 ασίστ, 2 κλεψίματα, 4 μπλοκ σε 24:18» έχοντας μάλιστα μονάχα ένα λάθος.

Η εμφάνιση του γέμισε αισιοδοξία τον Ολυμπιακό

Το ντεμπούτο του Ράιτ ήταν κάτι παραπάνω από ικανοποιητικό. Μια πρώτη εμφάνιση η οποία έδειξε πολλά, η μάλλον κάποια από τα ελάχιστα τα οποία μπορεί με βάση τις δυνατότητες του να προσφέρει ο 25χρονος άσος στον Ολυμπιακό.

Ενέργεια, μεγάλη θέληση στην άμυνα, σκληράδα, αλλά κυρίως ένα διαφορετικό στυλ και πιο αθλητικό από τους άλλους δύο «δεινόσαυρους» των ερυθρόλευκων (Φαλ, Μιλουτίνοφ).

Επιπλέον έδειξε σε καλό αγωνιστικό ρυθμό παρουσίασε πολύ ικανοποιητικό βαθμό αφομοίωσης των συστημάτων της ομάδας λαμβάνοντας την εμπιστοσύνη τόσο του προπονητή του όσο και τον συμπαικτών του.

Επόμενη… πίστα η δοκιμασία στο Μόναχο κόντρα στην Μπάγερν το βράδυ της Πέμπτης (1/2). Εκεί όπου απέναντι του θα βρει σαφώς μια καλύτερη ομάδα από την Άλμπα, αλλά και τον μπαρουτοκαπνισμένο Ιμπάκα.

Το αν θα δείξει την ίδια συνέπεια και αφοσίωση θα φανεί, ωστόσο τα πρώτα βήματα είναι ενθαρρυντικά και δείχνουν πως ο Ράιτ βρίσκεται στον σωστό δρόμο…

Sports in

Μεγαλώνει ο μύθος του Ολυμπιακού: 42ος ευρωπαϊκός τελικός

O oργανισμός του Ολυμπιακού συνεχίζει να γράφει ιστορία και μετά την τεράστια επιτυχία της ομάδας χάντμπολ, έφτασε τους 42 ευρωπαϊκούς τελικούς.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Σάββατο 27 Απριλίου 2024